2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Vizulo Solutions" Jēkabpils novada ielās par 221 000 eiro uzstādīs 663 videi draudzīgus gaismekļus

"Vizulo Solutions" Jēkabpils novada ielās par 221 000 eiro uzstādīs 663 videi draudzīgus gaismekļus

Jēkabpils novada pašvaldība parakstījusi līgumu ar "Vizulo Solutions" par videi draudzīga ielu apgaismojuma uzstādīšanu, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Projektā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana un energoefektivitātes uzlabošana Jēkabpils novada ielu apgaismojuma sistēmā" parakstīts līgums ar SIA "Vizulo Solutions" par ielu apgaismojuma energoefektīvu gaismekļu un regulēšanas sistēmas uzstādīšanu un aizdevuma līgums ar Valsts kasi par finanšu līdzekļu saņemšanu projekta daļējai priekšfinansēšanai.

Projekta mērķis ir nomainīt uz LED gaismekļiem ar viedo vadību Viesītes, Aknīstes un Salas pagasta ielu un publisko teritoriju 663 esošos nātrija tipa gaismekļus. SIA "Vizulo Solutions" veiks esošo gaismekļu demontāžu, uzstādīs energoefektīvus un ilgtspējīgus LED gaismekļus, veiks apgaismojuma līmeņa regulēšanu un aizsardzības automātikas ierīču uzstādīšanu gaismekļiem.

Projekta gaitā uzstādītais LED apgaismojums būs ievērojami draudzīgāks videi nekā esošais - projekta kopējais izmērāmais mērķis ir CO2 ietaupījums, kas plānots 48,15328 tonnas CO2 gadā, informē pašvaldībā.

Līguma summa ir 221 058 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokl, tai skaitā valsts budžeta apakšprogrammas "Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti" atbalsta summa 69,999997% no attiecināmajām izmaksām jeb 154 740 eiro.

Līguma saistības jāizpilda līdz 2024.gada decembrim.

Atstājiet komentāru