2024.gada 1. jūlijs

Imants, Ingars, Intars, Rimants

Lidl pārtikas iegādes un uzglabāšanas padomi karstajā laikā

Lidl pārtikas iegādes un uzglabāšanas padomi karstajā laikā

Vasara ir ļoti izaicinošs laiks no pārtikas drošības viedokļa. Mēs mēdzam iepirkties par daudz, aizmirstam par produktu drošas uzglabāšanas noteikumiem, un diemžēl, lielu daļu nopirktās pārtikas izmetam, informē Lidl pārstāve Zane Neļķe. 

“Lidl Latvija” kvalitātes speciālisti sniedz ieteikumus, kas jāatceras vasarā! 

•    Racionālai pārtikas iegādei, un arī savu tēriņu kontrolei, jau pirms došanās uz veikalu pārdomā un sagatavo reāli nepieciešamo produktu sarakstu. Vienalga, vai tas ir pirkums vienai dienai, dārza ballītei, vai visai nākamajai nedēļai – pārdomāta iepirkšanās ļaus samazināt nevajadzīgi nopirktās pārtikas daudzumu. 
•    Veikalā plāno savu veikala maršrutu tā, lai temperatūras jūtīgākos un saldētos produktus nopirktu pašus pēdējos, lai tie pēc iespējas īsāku laiku atrastos neatbilstošā temperatūrā. Viegli pārskatāmu veikala karti atradīsi uz mūsu “Lidl” ratiņu roktura. 
•    Vasarā vari iegādāties aukstuma somu, kurā drošāk transportēt temperatūras jūtīgus produktus no veikala uz mājām. Šādus produktus neliec bagāžniekā, kas uzkarst daudz vairāk! 
•    Pirms temperatūras jūtīgo un saldēto produktu iegādes apskaties, vai to fasējumā nav kādi bojājumi. Tā kā šie produkti parasti ir fasēti vakuumā, vai izmantojot īpašas ātrās sasaldēšanas metodes, šos produktus jāatver un jāatkausē tikai pirms to pagatavošanas. 
•    Saldēto produktu ražotāji izmanto īpašu ātrās sasaldēšanas metodi, kur temperatūrās līdz -40C sasaldētajos produktos neveidojas lieki ūdens kristāli un nezūd garšas kvalitāte. Tāpēc pērc tos droši!
•    Mājās sasaldējot svaigos produktus izmanto vai vakuuma iepakotāju, vai slēdzamos maisiņus. Jo ciešāk iepakots produkts, jo mazāka tam būs saskare ar gaisu un mitrumu, tā samazinot produkta iespēju sabojāties. 
•    Svaigās ogas, sēnes vai gaļu labāk uzreiz sadali mazākās, vienai pagatavošanas reizei piemērotās porcijās, un tad liec saldētavā. Tā nodrošināsi nepieciešamā produktu daudzuma atkausēšanu maltītes pagatavošanas dienā. 
•    Saldēto produktu atkausēšanu drošāk ir veikt ledusskapī, nevis uz palodzes, karstajā vasaras saulē! 
•    Nesasaldē svaigos produktus to derīguma termiņa pēdējā dienā. Labāk pagatavo no tiem maltīti un tad to ātri sasaldē. 
•    Neliec karstus ēdienus ledusskapī. Ledusskapja iekšējai temperatūrai ceļoties pat par vienu grādu, samazināsies uzglabāšanas laiks pārējiem produktiem. 
•    Vasarā tik iemīļotais arbūzs labi uzsūc apkārtējās smaržas, tāpēc ledusskapī esošos sierus vai zivis labāk iefasē hermētiski, samazinot aso smaržu izdalīšanos ledusskapī.  
•    Saldētās mīdijas ir kļuvušas par iecienītu produktu pagatavošanai mājās, taču to uzglabāšanā obligāti ir jānodrošina temperatūra diapazonā no +2C līdz +7C. Nepareizās temperatūrās uzglabātas mīdijas, vārot neatvērsies un diemžēl vairs nebūs lietojamas uzturā.

Atstājiet komentāru