2024.gada 16. oktobris

Daiga, Dinija

Akcijā “Paēdušai Latvijai” Jēkabpilī piepildītas 90 pārtikas pakas

Akcijā “Paēdušai Latvijai” Jēkabpilī piepildītas 90 pārtikas pakas

Lai atbalstītu trūkumā nonākušās Latvijas ģimenes, 12. oktobrī Pārtikas banka Paēdušai Latvijai un Rimi aicināja uz tradicionālo pārtikas paku piepildīšanas akciju. Tās ietvaros Jēkabpilī piepildītas 90 pārtikas pakas. Savukārt visā Latvijā piepildītas 5953 pārtikas pakas, tā nodrošinot palīdzību vismaz 17 000 cilvēku, informē akcijas organizatori.


Līdzīgi kā iepriekšējā akcijā, kas norisinājās šī gada martā, arī šoreiz Jēkabpils novada iedzīvotāji bija aktīvi un piepildīja 90 pakas ar produktiem, kam ir garš derīguma termiņš. Tradicionāli lielāko aktivitāti izrādījuši rīdzinieki, piepildot 2483 pārtikas pakas. Tāpat akciju aktīvi atbalstījuši arī vidzemnieki un kurzemnieki, piepildot attiecīgi 1513 un 1013 pārtikas pakas.

Pārtikas pakas ir būtisks atbalsts tiem Jēkabpils novada iedzīvotājiem, kas nonākuši finansiālās grūtībās vai atrodas grūtā dzīves posmā. Paldies katram, kurš nepalika vienaldzīgs un iesaistījās pārtikas paku ziedošanas akcijā!” uzsver Agita Kraukle, Pārtikas bankas Paēdušai Latvijai vadītāja.

Pārtikas bankas lielākais sadarbības partneris un pārtikas ziedotājs Rimi šogad līdz šim jau ziedojis 488 tonnu produktu, ko ikdienā nevalstiskās organizācijas visā Latvijā nogādājušas tiem, kam tas visvairāk nepieciešams. Pārtikas ziedošana notiek vairāk nekā 30 pilsētās un apdzīvotās vietās, pārtikas produktus piegādājot no 112 Rimi veikaliem, no kuriem 97 veikalos pārtikas ziedojumi pieejami divas reizes nedēļā vai biežāk.

“Paldies mūsu Jēkabpils veikala apmeklētājiem, kas atrada laiku un izvēlējās piedalīties akcijā! Lai arī jau ikdienā Rimi nodrošina regulārus kvalitatīvu produktu ziedojumus Pārtikas bankai, šis vēl papildus saņemtais atbalsts un līdzcilvēku iesaiste sniedz iespēju palīdzēt arvien vairāk trūkumā nonākušajām ģimenēm,” stāsta Inga Bite, Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja.

Šobrīd visā Latvijā darbojas 40 Pārtikas bankas atbalsta punkti, kas ik mēnesi palīdz aptuveni 6500 cilvēkiem – to vidū ir gan ģimenes ar bērniem, gan seniori, kā arī personas ar invaliditāti un viņu tuvinieki.

Atstājiet komentāru