2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Fotostāsts: Krustpils novadā sākās konkurss “Sakoptība sētā un attīstība pagastā”. Sakoptākās sētas Atašienē

Fotostāsts: Krustpils novadā sākās konkurss “Sakoptība sētā un attīstība pagastā”. Sakoptākās sētas Atašienē

Piektdien, 4. jūlijā Krustpils novadā sākās ikgadējais konkurss "Sakoptība sētā un attīstība pagastā".
 
 
Tā mērķis ir ieinteresēt un iesaistīt Krustpils novada pagastu iedzīvotājus un pagasta pārvalžu darbiniekus teritorijas labiekārtošanā, pilnveidošanā un sakopšanā, tā veicinot Krustpils novada pagastu attīstību un sakoptību, kā arī attīstīt vēlmi pagastu savstarpējai sadarbībai un novada iepazīšanai, popularizēt Krustpils novadu kā dzīves vietu perspektīvā, labi sakārtotā un sakoptā vidē, novērtēt Krustpils novada iedzīvotāju ieguldījumu novada attīstībā.
 

Kā pirmo konkursa komisija apskatīja Atašienes pagastu. Pārvaldes vadītāja Ilona Zalāne un novada deputāts, Atašienes pagasta komunālās saimniecības vadītājs Pēteris Gravāns izvadāja pa pagastu, parādīja sakoptos ceļus un ēkas. Komisija viesojās "Strazdu" mājās, kur saimnieko Līga un Dainis Zalāni, "Dambjos", kā arī pie jaunā uzņēmēja Aivja Ļebedeva, kurš ražo dēļu garināšanas iekārtas.
 

Tāpat komisija viesojās Krista krogā – 1 pie Teiču dabas rezervāta skatu torņa, kur saimniece dzintra Ziemele ir pilna apņēmības atjaunot skaistos kokgriezumos aptuveni 100 gadu vecajā koka guļbūvē. Tajā iepriekš bijusi mežniecība, savukārt pāri ceļam tagadējā skatu torņa vietā reiz bijis gateris.
 

Liāna Pudule – Indāne
Krustpils novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 

Atstājiet komentāru