2024.gada 19. marts

Jāzeps

FOTOSTĀSTS: Jēkabpils Lidl vēris durvis pircējiem

Ceturtdien 7.oktobrī, apmēram pusstundu pirms mazumtirgotāja Lidl veikala oficiālās atvēršanas, Jēkabpilī,  Jēkabpils novada domes priekšsēdētājam Raivim Ragainim (LZP), sabiedrisko attiecību speciālistei Laurai Trukšānei un vietējo mediju žurnālistiem, Lidl reģionālā vadītāja Andreja Vasiļeviča un Jēkabpils Lidl veikala vadītājas Marinas Bicānes vadībā bija ekskluzīva iespēja doties ekskursijā pa veikalu.

Andrejs Vasiļevičs iepazīstināja ar veikala Lidl koncepciju, veikala plānojumu un preču piedāvājumu. Veikalā darbs ir maiņās un šeit strādā vairāk nekā 90 darbinieki. 

Pirmais iespaids –  ļoti pārskatāms un vizuāli plašs veikals, patīkami pārsteidza perfektais preču izkārtojums plauktos un paletēs, kur visas preces pret pircēju izvietotas ar zīmolu, ne tikai pirmajā rindā, bet neatkarīgi no atrašanās vietas. Tā kā pirms veikala atvēršanas publiskajā vidē un sociālajos tīklos tika plaši apspēlēta banānu tēma, kas ir viena no Lidl atvēršanas dienas īpašajām precēm ar zemu cenu, gaidas bija, ka veikalā būs “liels kalns” šo augļu, taču patiesībā tie aizņēma vien nelielu vietu līdzās plašajam citu augļu un dārzeņu klāstam. Runājot par cenām, jāpiebilst, ka Lidl cenas ir pircējam draudzīgas un daudzas pirmās nepieciešamības preces šeit nopērkamas par zemāku cenu nekā citos veikalos.   
 
Kā pastāstīja Andrejs Vasiļevičs, pievilcīgais un vienkāršais “Lidl” iepirkšanās modelis nodrošina ātru, ērtu un patīkamu iepirkšanās pieredzi. Iepirkšanās Jēkabpils “Lidl” ir vienkārša, produktu izvietojums viegli saprotams. Lieli plaukti un moderni saldētāji nodrošina skaidru, viegli pārskatāmu un aizsniedzamu produktu izvietojumu, klientiem tos piedāvājot labākajā iespējamajā veidā. Lai klienti ātri un viegli orientētos veikalā, virs visiem plauktiem izvietotas viegli uztveramas un skaidri saredzamas zīmes, kas norāda uz produktu kategorijām un aktuālajiem akciju piedāvājumiem.  

Ikdienā svaigi piegādātu augļu un dārzeņu, svaigi ceptu maizes izstrādājumu, gaļas un zivju produktu klāstu papildina daudzi “Lidl” privāto zīmolu un vietējo ražotāju produkti un dzērieni. “Lidl” arī piedāvā kvalitatīvu kosmētikas, zīdaiņu un bērnu preču, mājas uzkopšanas, dārza rīku un remonta darba instrumentu klāstu. Visi “Lidl” produkti ir saņēmuši starptautiski atzītus kvalitātes, izcelsmes un ilgtspējas sertifikātus. Veikalā pieejami vairāk nekā 2500 produkti, tai skaitā arī vietēji ražoti. Ap 60 dažādu maizes un maizes izstrādājumu veidu.

Noslēdzoties ekskursijai, veikalā pirmo pirkumu  veica Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis. Viņš izvēlējās trīs produktus – Lidl atvēršanas dienas  īpašo produktu, zemās cenas šokolādi – trīs plāksnītes, tomātu sulu un iepakojumu mitro salvešu briļļu stiklu tīrīšanai. 

Tikmēr ārā pie veikala jau bija sapulcējušies pircēji apmēram 250 - 300 cilvēku. Lidl reģionālais vadītājs Andrejs Vasiļevičs, uzrunājot uz veikalu atnākušos jēkabpiliešus, sveica ar ilgi gaidīto un beidzot sagaidīto veikala atvēršanas dienu. 

“Šī ir ļoti īpaša diena Jēkabpils “Lidl” komandai. Mēs visi esam priecīgi atklāt jauno “Lidl” veikalu, lai Jēkabpils un novada iedzīvotājiem varētu sākt piedāvāt “Lidl” izdevīgos, augstas kvalitātes pārtikas un nepārtikas produktus. Uz vietas cepta maize, svaigi dārzeņi un augļi, kvalitatīvi gaļas produkti, atspirdzinošas sulas un dzērieni, kā arī daudz kas cits sagaidīs jūs šeit katru dienu. Mūsu klientus noteikti iepriecinās plašais “Lidl” augstas kvalitātes produktu klāsts, ko piedāvāsim par zemāko iespējamo cenu,” teica Andrejs Vasiļevičs, “Lidl Latvija” reģionālais vadītājs. 

Savukārt Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis pateicās Lidl, ka uzņēmums Jēkabpilī radījis jaunas darba vietas un  vēlēja veikalam veiksmīgu darbu Jēkabpilī un daudz pircēju. 

“Raugoties no pašvaldības viedokļa, pozitīvi vērtējam “Lidl” pienesumu jaunu darba vietu radīšanā reģionā, ieguldījumu Jēkabpils teritorijas labiekārtošanā un attīstībā, kā arī piedāvājuma dažādošanā pārtikas un saimniecības preču klāstā. Lai uzņēmumam izdodas sasniegt izvirzītos ilgtermiņa mērķus! Lai apmierināti veikalu apmeklētāji un darbinieki!” sacīja Raivis Ragainis.

Pēc uzrunas viņš Jēkabpils Lidl veikala komandai uzdāvināja lielu konfekšu tūtu, kurā bija konfektes ar Jēkabpils novada pašvaldības logo.

Pēc svinīgajām uzrunām, Andrejs Vasiļevičs, veikala vadītāja Marina un Raivis Ragainis, skanot fanfarām svinīgi pārgrieza lentu un ceļš pirmajiem pircējiem uz veikalu tika atvērts. Saskaņā ar epidemioloģiskajiem noteikumiem, veikalā vienlaikus drīkst atrasties 96 pircēji, tieši tik ratiņu bija pie ieejas. Radio1.lv novēroja, ka beidzoties visiem iepirkumu ratiņiem rinda pie veikala saruka nedaudz vairāk kā par trešdaļu. Taču nepārtraukti ieradās arvien jauni un jauni pircēji. 

Radio1.lv pie veikala uzrunāja kādu kundzi Veltu, kas bija ieradusies, pirmkārt, apskatīt veikalu, otrkārt, iegādāties pārtikas produktus par zemām cenām. Savukārt kāds kungs, kas veikalā iegāja viens no pirmajiem, iznācis palepojās ar iegādātajiem darba instrumentiem. Abi pauda prieku, ka Jēkabpilī atvērts Lidl veikals.  

Jēkabpils “Lidl” veikals ir jauna un gaiša ēka ar plašu, 1435,43 kv.m. lielu tirdzniecības zāli, augstiem griestiem un ērtām ejām starp preču plauktiem. Ēka ir energoefektīva, tā izmanto vienīgi “Latvenergo” ražoto “zaļo elektrību” un ir videi draudzīga, par ko tai piešķirts starptautiskais EDGE sertifikāts. 

Pilsētnieki veikalu var viegli sasniegt ar sabiedrisko transportu, velosipēdiem un automašīnām, kurām izbūvēta plaša stāvvieta ar 146 īpaši platām stāvvietām. Klientu ērtībai veikalos izveidotas arī tualetes telpas un zīdaiņu pārtīšanas telpa. 

Gatavojoties nākotnei, jaunajā veikalā jau tagad ir izbūvētas taras depozīta pieņemšanas un apstrādes telpas, kā arī paredzēta vieta elektorauto uzlādes punkta izbūvei, kurā vienlaikus varēs uzlādēt divus elekotroauto.

Ņemot vērā visus pašlaik spēkā esošos Covid-19 ierobežojumus, “Lidl” īsteno dažādus higiēnas pasākumus, tai skaitā – izvietojot īpašu roku dezinfekcijas aparātu pie veikala ieejas un uzstādot organiskā stikla aizsargbarjeras pie visām kasēm.  

Jau ziņots, ka Eiropas vadošais mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. "Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs, kur 29 valstīs pašlaik strādā ap 11 550 "Lidl" veikalu un vairāk nekā 200 loģistikas centru. Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi izpaužas "Lidl" ikdienas darbā veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtajos pakalpojumos. 

Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu. "Lidl" pašlaik strādā vairāk par 341 000 darbinieku. Ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība ir raksturīga "Lidl" darbam visā pasaulē. "Lidl" uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts. Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2020. finanšu gadā sasniedza 125,3 miljardus eiro.

SIA “Lidl Latvija” izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums fokusējas uz sava veikalu tīkla attīstīšanu Latvijā.

Foto: radio1.lv un Lidl sabiedriskās attiecības

Komentāri (0-7/7)

  • Skolnieciņš
    15.10.2021 11:21
    Baba Juļa:
    Super. Beidzot.Tik daudz preču! Kamēr visas apčamdīs diena paies nemanot.
    Par agru ir priecāties. Vāckungi mūs uzskata par vergu un kalpu tautu. Šāda vāckungu attieksme pret mums nāk kopš Ikšķiles bīskapa Meinarda laikiem. Visticamāk ''Lidl'' veikalu tīklam būs graujoša ietekme uz mūsu valsts ekonomiku. Atliek vien lūgt Latvju Dievus, lai mūsu ražotāji un uzņēmēji spētu izķepuroties no šīs krīzes.
    Ar cieņu, Skolnieciņš
  • AivarsJibio
    07.10.2021 17:38
    Poga:
    Kad Ragainis beigs izrādīties? Trīs mēneši pagājuši, bet no darba nekā- tikai plezīri. Jasāk domāt par viņa nomainīšanu- tā komanda visa nevelk
    Aivars veselus 2 gadus izrādijās, skraidija ar ķiveri galvā pa visiem objektiem. To tik vien presē redzēju, kāpēc gan tad Ragainis to nevar darīt?
  • Poga
    07.10.2021 15:45
    Kad Ragainis beigs izrādīties? Trīs mēneši pagājuši, bet no darba nekā- tikai plezīri. Jasāk domāt par viņa nomainīšanu- tā komanda visa nevelk
  • Baba Juļa
    07.10.2021 13:31
    Super. Beidzot.Tik daudz preču! Kamēr visas apčamdīs diena paies nemanot.
  • Cik mīļi!
    07.10.2021 13:28
    Nevakcinētais (un kvēls antivakseris) domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis pirmajās rindās, stāv tuvu veikala darbiniekiem, bez sejas maskas un griež atklāšanas lenti. Un viņa pirmais pirkums ar iemūžināts. Nu perfekts PR, biedri! Perfekts.
    Par veikalu gan prieks. Beidzot tas atvēris durvis. Tas ir labi.
  • Aivars
    07.10.2021 13:27
    Noslēdzoties ekskursijai, veikalā pirmo pirkumu veica Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis. Viņš izvēlējās trīs produktus – Lidl atvēršanas dienas īpašo produktu, zemās cenas šokolādi – trīs plāksnītes, tomātu sulu un iepakojumu mitro salvešu briļļu stiklu tīrīšanai. Viņš bija pirmais pircējs, kuram tika izsists pirmais čeks.
    Kur viņam to izsita?
  • mamma Zuze
    07.10.2021 13:14
    Super!!! Beidzot būs kur ar zīdaini aiziet pastaigāties. Citādi jau kovida laikā nav kur iet. Jāsēž visu laiku mājās. Četrās sienās.

Atstājiet komentāru