2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

FOTOSTĀSTS: Daugava pie Jēkabpils 2021.gada 13.decembrī. Situācija upē nemainīga

Daugavā pie Jēkabpils kopš svētdienas ūdens līmenis ir nemainīgs - 5,43 metri virs noteiktās atzīmes, savukārt novērojumu stacijā pie Zeļķu tilta Daugavā ūdens līmenis ir 4,56 metru virs noteiktās atzīmes. Kā iepriekš informēja Jēkabpils novada pašvaldības Vides un civilās aizsardzības nodaļas vadītājs Ilmārs Luksts, šāds ūdens līmenis upē pie Jēkabpils pēdējo reizi novērots 2018.gada ziemā.  

Jau ziņots, ka ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sāka paaugstināties piektdien un diennakts laikā līdz sestdienai tas bija cēlies vairāk kā par diviem metriem, sasniedzot 5,28 metru atzīmi, savukārt pie Zeļķu tilta 5,1 metru atzīmi. Svārstoties ūdens līmenim sestdienas pievakarē pie Zeļķu tilta ūdens līmenis upē nokritās līdz 4,46 metru atzīmei. Svētdien ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils paaugstinājās par 33 centimetriem, bet pie Zeļķu tilta par 10 centimetriem. Patlaban ūdens līmenis ir nemainīgs.

Ilmārs Luksts informēja, ka upē novērojams vižņu sablīvējums pie Prižiem un augšpus Grīvas kapiem Krustpils pagastā. Vižņi sastājušies Daugavā līdz Trepmuižai Kūku pagastā, savukārt augšpus Trepmuižas nav novērota vižņu kustība. Tāpat arī ar vižņiem sablīvējusies Sakas upe Salas pagastā. Ilmārs Luksts uzsver, ka pagaidām iedzīvotājiem nav jāsatraucas, jo plūdu draudu nav un atbildīgie dienesti nepārtraukti sekojot līdzi situācijai. 

Foto: Jēkabpils novads/Facebook

Atstājiet komentāru