2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils reģionālājā slimnīcā atklāj modernāko valstī - pārbūvēto Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļu (FOTO)

Otrdien, 28. decembrī pulksten 14.00 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā ar aizvadītajā pusgadā paveiktajiem rekonstrukcijas un slimnīcas labiekārtošanas darbiem iepazīsies veselības ministrs Daniels Pavļuts. Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas svinīgajā atklāšanā piedalīsies arī Jēkabpils novada pašvaldības vadība.

Ieguldot vairāk nekā 5 miljonus eiro COVID-19 finansējuma – no tiem 3 miljonus eiro infrastruktūras uzlabošanā un vairāk nekā 2 miljonus medicīniskā aprīkojuma iegādē, pusgadā pilnībā pārbūvēta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa, kā arī Hemodialīzes nodaļas pacientu aprūpe tagad notiek modernās un atjaunotās telpās galvenajā stacionāra ēkā, plašākas kļuvušas arī slimnīcā esošās aptiekas noliktavas telpas, informē SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Deviņas no 15 Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas gultām ir moderni aprīkotas speciāli Covid-19 pacientu aprūpei, kuri Jēkabpilī ārstējas ne tikai no šīs pilsētas un novada, bet arī no Līvāniem, Madonas Aizkraukles u.c. reģiona pašvaldībām.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas pārbūvē ieguldīti 2.5 miljoni eiro, tādējādi izveidota modernākā reanimācija reģionā ar 15 gultas vietām. Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa būvēta kā modulāra sistēma, kuras katrs no paneļiem tika pasūtīts no Vācijas. Moderno telpu stikla sienas, automatizētās durvis, kvalitatīva ventilācija un aprīkojums ar jauniem aparātiem un monitoriem atvieglos gan ārstu un medicīnas personāla darbu, gan ievērojami uzlabos pacientu ārstēšanu. Gultas pēc vajadzības un neatkarīgi no pacienta veselības stāvokļa iespējams viegli pārvietot.

“Ar katra šāda projekta noslēgumu esam soli tuvāk eiropeiskai slimnīcai, kurā vietējiem un tālāku reģionu iedzīvotājiem būs iespējams saņemt kvalitatīvu veselības aprūpi! Lielākais izaicinājums šajā vērienīgajā projektā mums bija būvniecības procesa veikšana bez pakalpojumu sniegšanas pārtraukuma, tādēļ paldies par pacietību gan mūsu kolektīvam, gan pacientiem! Kā zināms, medicīniskajā aprūpē pašreiz ir vērojama pārslodze, kolēģiem epidēmijas dēļ darba daudz vairāk, tādēļ augsti novērtēju ārstu un pārējā personāla spēju turpināt sniegt palīdzību pacientiem, kad blakus tika veikti remontdarbi, vesta aparatūra un veikti citi darbi!" pauž Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Renārs Putniņš.

Jāatzīmē, ka no 2021. gada 20.decembra Jēkabpils reģionālās slimnīcas Hemodialīzes nodaļa pacientu aprūpi turpina jaunās – modernās telpās galvenajā stacionāra ēkā un tās uzlabošanā ieguldīti 100 000 eiro. Šobrīd hemodialīzes pakalpojumu ir iespējams nodrošināt vienlaicīgi četriem pacientiem – 3 pacientu vietas atrodas kopējā zālē, bet viena vieta – atsevišķā telpā jeb boksā ar nodalītu ieeju, kur procedūru iespējams veikt infekcioziem pacientiem (ar Covid-19 vai citas infekciju slimības saslimšanu). Tāpat iegādāts papildus hemodialīzes aparāts, iekārtota ērta darba vide medicīniskajam personālam un atsevišķa garderobe pacientu ērtībām. Šobrīd hemodialīzes pakalpojumu Jēkabpils reģionālajā slimnīcā 3 reizes nedēļā saņem 10 pacienti. Taču tuvākajā laikā plānots, ka nodaļā pacienti hemodialīzi saņems līdz sešām dienām nedēļā, kas uzlabos pakalpojuma pieejamību vismaz divas reizes.

Savukārt Jēkabpils reģionālās slimnīcas aptiekas noliktavas paplašināšanā ieguldīti 300 000 eiro – ir veikti remontdarbi slimnīcas pagrabstāvā, kur slimnīcas aptieka ir ieguvusi jaunas un plašas telpas. Tās kļuvušas daudz ērtākas Jēkabpils reģionālās slimnīcas darbiniekiem.

Bez jau minētā slimnīcā norit 2021. gada janvārī uzsāktie rekonstrukcijas darbi ERAF projekta Nr.9.3.2.0/17/I/011 "Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību" aktivitātēm. Būvdarbus veic ģenerāluzņēmējs SIA "Jēkabpils PMK". Projekta mērķis ir attīstīt slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūru un uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību reģiona iedzīvotājiem gan stacionārā, gan ambulatorajā daļā. Būvniecības darbi norit pa kārtām, nepārtraucot slimnīcas un poliklīnikas pakalpojumu sniegšanu pacientiem. 

Jau vēstīts, ka septembrī 2021. gada septembrī noslēdzās Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļas pārbūves 1.kārta un atjaunotās telpas tika nodotas ekspluatācijā. Pabeidzot ERAF projektu, 2022.gada beigās slimnīcai būs pilnīgi jauna un Eiropas standartiem atbilstoša Uzņemšanas nodaļa kā arī pilnībā rekonstruētas poliklīnikas telpas, kas būs daudz pieejamākas un ērtākas Jēkabpils novada iedzīvotājiem un slimnīcas darbiniekiem.

Pamatojoties uz SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” iesniegtajiem prasījumiem un nepieciešamības pamatojumu, vairākos piešķīrumos, atbilstoši Veselības ministrijas izstrādātajam plānam slimnīcu kapacitātes stiprināšanai Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai, Ministru kabinets 2021. gadā atbalstīja finansējuma piešķiršanu SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” – Hemodialīzes nodaļas izbūvei, kā arī Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas un aptiekas noliktavas paplašināšanai.

Komentāri (0-5/5)

  • Kaza
    02.01.2022 17:04
    Jā,prēmijas arī "labas" bija
  • Hihidoks
    30.12.2021 23:02
    Ganjau neviens darbinieks nav uzaicināts, lai nepalielītos ar slimnīcas prēmiju... hihi
    Jūtos "ļoti" novērtēta
  • Marija
    29.12.2021 08:39
    Tik tiešam, ļoti savādi, ka personāls nav uzaicināts uz nodaļas atklāšanu. Skumji
  • Au
    28.12.2021 19:53
    Ne viens darbinieks nav uzaicināts uz atklāšanu. Tāds pazemojums nav pieredzēts manā mūžā.
    Apšaubu arī lieliskumu jā jau nav rādījusi pašiem strādniekiem.
  • Ou
    28.12.2021 12:26
    Viss lieliski, galvenais lai arī darbinieki ir līmenī....jo vēl jau gadās pa nepatīkamam gadījumam

Atstājiet komentāru