2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Brīvdienās zagļi "aptīra" neaizslēgtus mājokļus un zog kapos

Brīvdienās zagļi "aptīra" neaizslēgtus mājokļus un zog kapos

Pirms Jāņiem un svētku laikā Jēkabpilī un novados uzdarbojušies zagļi un dažās dienās Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī reģistrētas daudz vairāk zādzību nekā parastās brīvdienās. Jāpiebilst, ka laupītāji nereti izmantojuši mājokļu īpašnieku aizmāršību - vairākos gadījumos zagļi bez grūtībām varēja iekļūt mājā vai dzīvoklī, jo tas nebija aizslēgts, vai arī bija atstāts vaļā logs.
 
Tā 21.jūnijā zagļi brīvi iekļuva mājā Raiņa ielā un nozaga somu, kurā bija 20 latu, savukārt Krustpils novada Variešu pagastā no mājas aiznestas mēbeles. 22.jūnijā Jēkabpilī garnadži pa logu iekļuva dzīvoklī Dārzu ielā un piesavinājās dažādas mantas, kā arī naudu 100 latu apmērā, bet Aknīstē, Dambja ielā, iekļūts mājā un paņemts DVD atskaņotājs un nakts redzamības binoklis.
 
Tāpat Jāņu naktī no neaizslēgtas mājas Jēkabpilī, Egļu ielā, nozagti 100 lati un dažādas mantas. Arī Andreja Pormaļa ielā saimnieki nebija aizslēguši māju un no tās nozagta somiņa, kurā bija nauda - 60 latu - un dokumenti. Savukārt no dzīvokļa Jēkabpilī, Jaunā ielā, paņemtas dažādas mantas.
 
Pagājušopiektdien Jēkabpils kapos aplaupīta 71 gadu veca sieviete - viņai izrauta somiņa, kurā atradās pase. savukārt kādā citā vietā Jēkabpils pilsētas kapos nozagta kapu apmale.
 
Visos gadījumos sākts kriminālprocess.
 
Radio1 jau ziņoja, ka pirms svētkiem policija un apsardzes firmas brīdināja iedzīvotājus, dodoties līgot, neatstāt vaļā logus un aizslēgt durvis, jo garnadži saimnieku prombūtni izmanto saviem netīrajiem darbiem, tādēļ zādzību skaits šajā laikā pieaug.
 
Ziņas apkopoja Māra Grīnberga
 
 
 
 

Komentāri (0-1/1)

  • ha ha
    02.07.2018 18:15
    pamāciet vēl šādus tādus paņemienus,zagļiem nebus jadomā,hi hi

Atstājiet komentāru