2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Līdz novembrim atliek krimināllietas skatīšanu, kurā apsūdzēti Jēkabpils policists un cietuma uzraugs

Līdz novembrim atliek krimināllietas skatīšanu, kurā apsūdzēti Jēkabpils policists un cietuma uzraugs

Šodien Jēkabpils Rajona tiesa atlika lietas izskatīšanu, kurā par par cilvēka sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu apsūdzēts Jēkabpils policists Salvis Tihonovskis, kas tika ievainots traģiskajā „Fēniksa” aplaupīšanas lietā un viņa brālēns Kaspars Tihonovskis.

 

Tiesa atlikta advokātu iebildumu dēļ, jo aizstāvībai nebija dota iespēja iepazīties ar Veselības inspekcijas atzinumu par bojā gājušā veselības stāvokli un mediķu atbildību nepieciešamās palīdzības sniegšanā. Aizstāvībai nepieciešams laiks, lai iepazītos ar lietai pievienotā prokuratūras iesniegtā dokumenta saturu un tā atbilstību oriģinālam. Nākamie tiesas datumi noteikti 24. un 26.novembrī, 5., 7.un 8. janvāris.

 

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abi apsūdzētie atriebības nolūkā, būdami alkohola ietekmē, pie kāda veikala sagaidījuši cietušo. Pielietojot vardarbību ar fizisku spēku, apsūdzētie ievietojuši cietušo automašīnas bagāžas nodalījumā un aizveduši uz neapdzīvotu vietu mežā un piekāvuši. No nodarītajiem miesas bojājumiem vīrietis vēlāk slimnīcā miris.



Apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas - par personas nolaupīšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas vai to izdarījusi organizēta grupa - un 117.panta 4.un 10.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un to izdarījusi personu grupa.


Kā  iepriekš norādījusi Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, abi apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.


Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (0-5/5)

  • zinātājs
    02.07.2018 18:20
    Šo komentāru, kurā paužu savas domas, kā lasītājs , es rakstu trešo reizi, Ja Jūs apspiedīsiet manas domas, izdzēšot, atkārtoti, šo manu domu saukli, es vērsīšos tālākā sabiedrībā, pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmi. Ikvienam ir tiesības uz domas un apziņas brīvību, kā arī ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību.
  • zinātājs
    02.07.2018 18:20
    Cienijamā Mikanovskas kundze! Jūs, bijāt klātesošā, šis dienas tiesas sēdē un Jūs būdama žurnāliste, pieļaujat tik rupjas kļūdas! Jūsu uzskaitītie datumi, par turpmākajām tiesām, nesakrīt ar tiesas izvirzītajiem datumiem, tās jau ir aplamības! Vēl viena rupja kļūda: šie jaunie vīrieši nav brālēni! Jūs cienijamā kundze visos savos entajos un vienādajos rakstos pat nepārliecinaties vai Jūsu sniegtā informācija ir precīza. Jūs laižat vienu un to pašu ar tām pašām kļūdām. Un vēl! Jautājums Jums: Balstoties uz Jūsu kārtējo rakstu, vai Jūs bijāt klāt, vai Jūs varat apgalvot tiesas priekšā, ka šie apsūdzētie vīrieši ir lēkuši cietušajam virsū?, tiesa šadu informāciju nav sniegusi, bet Jums informācija šāda no kurienes? Mans secinājums: varbūt Jūs esiet slikta žurnāliste, bet būtu laba dzejniece!
  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Ehh, ja toreiz būtu tā lode trāpīgāka, tad šobrīd 90 %, ka civēks būtu dzīvs un arī brālēnam nebūtu dzīve sačakarēta.
  • ūpis
    02.07.2018 18:20
    spriedējs:
    Leca vai neleca,bet cilvēks ir miris.ne no asiem vārdiem.


    Piekrītu, bet cilvēks,iespējams, būtu bijis dzīvs...ja, iespējams, būtu saņēmis kvalitatīvu med.aprūpi.

    Kas attiecas uz atsevišķu žurnālistu profesionalitāti, nav jābrīnās, jo daži no viņiem pat virsrakstus neprot stilistiski un gramatiski pareizi uzrakstīt.
  • spriedējs
    02.07.2018 18:20
    Leca vai neleca,bet cilvēks ir miris.ne no asiem vārdiem.

Atstājiet komentāru