2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Sniega tīrīšanā iesaistīta visa iespējamā tehnika un sētnieki, bet jēkabpilieši brien pa kupenām

Sniega tīrīšanā iesaistīta visa iespējamā tehnika un sētnieki, bet jēkabpilieši brien pa kupenām

Jēkabpilī piektdien intensīvi sniga un putināja. Radio1 novēroja, ka pilsētas ielās strādā sniega tīrāmā un ielu kaisāmā tehnika, kā arī sētnieki. Diemžēl lielā daļā pilsētas, jo īpaši pie privātīpašumiem sniegs no ietvēm nav tīrīts un šajās vietās gājējiem ir grūti izbrist kupenas. Sarunās ar jēkabpiliešiem šodien skaidrojām, kā viņi vērtē sētnieku un attiecīgo dienestu darbu ietvju un ielu tīrīšanā un kaisīšanā. Viedokļus izteica Maruta, Leontīne, Rita, Aija un Eulālija.
 
Maruta: Nevar jau paspēt, kad tik intensīvi snieg. Visi strādā - gan sētnieki, gan sniega tīrītāji. Ko lai dara, ja sniega ir pārāk daudz? Ja Dieviņš devis, tad par to ir jāpriecājas.
 
Leontīne: Oi, briesmīgi sniegotas un netīrītas ietves ir pilsētā. Nācu pa Brīvības ielu pirms apļa daudzvietv ietves nav tīrītas, arī te pie tām mājām pretī Maximai pilsētas centrā. Tur vispār nav tīrīts, tikai iemīta taciņa, gandrīz vai jākrīt gar zemi, cik grūti iet un tur daudz cilvēku no pieturas nāk. Laikam tiem, kas tīra sniegu vairs spēka nav tīrīt, jo netiek galā.
 
Rita: Jā, šodien ir problemātiski pārvietoties. Gāju pa Brīvības ielu un daudzviet trotuāri nav tīrīti, lai nevjadzētu brist nācās iet te pa vienu, te otru ielas pusi. Cilvēki jau cenšas, bet galā netiek.
 
Aija: Šodien nav pietiekami tīrītas ietves. Visgrūtāk izbrienama bija Zemgales un Jaunā iela.
 
Eulālija: Nu nē, šodien gan ietves nav pietiekami tīrītas. Šodien iet ir pavisam grūti. Nav tīrīts pat pilsētas centrs, tepat pie Maxima mājām nevar izbrist, ko var gribēt par nomalēm?
 
Jēkabpils ielās sastaptie jēkabpilieši norādīja, ka pilsētas centrs vairāk vai mazāk ir izbrienams, taču citas ielas un ietves ir neizbrienamas. Radio1 novēroja, ka sniegs nav tīrīts pie vairākiem privātīpašumiem arī pilsētas centrā, piemēram, stāvlaukumos pie universālveikala un veikala "Beta", tāpat arī ietves ir netīrītas pie lielveikala Maxima īpašumā esošajām divām ēkām Brīvības ielā. Daudzviet pilsētā, kur māju īpašnieki ietves ir notīrījuši rīta agrumā tās tagad piedzītas pilnas ar sniegu no sniega tīrāmajām mašīnām, kas to no brauktuves ar sniega lāpstām sadzinušas atpakaļ uz ietvēm. Šāda aina bija vērojama Zīlānu ielā. Šiet ar sniega mašīnām sniegs piedzīts arī pieturvietās un tas apgrūtina iekāopšanu un izkāpšanu maršruta autobusos. Sinoptiķi prognozē, ka intensīva snigšana turpināsies visu dienu.
 
Savukār SIA "Jēkabpils pakalpojumi" valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka sarunā ar Radio1 stāstīja, ka pilsētā jau no pulksten pieciem rītā strādā puiecas sniega tīrāmās un ielu kaisāmās tehnikas vienības. Tajā skaitā divi traktori, divi transporta līdzekļi, ko sniega tīrīšanas darbiem pieškīruši pilsētas uzņēmēji un viens greideris. Tāpat arī pilsētas ielās, parkos un skvēros strādā 20 sētnieki, kuriem sniega tīrīšanā palīdz vēl četri cilvēki no remontbrigādes. Jānis Hauka piebilda, ka uzņēmuma darbinieki dara visu iespējamo, lai pilsētas ielas un uzņēmuma pārziņā esošās ietves būtu tīras no sniega.

Komentāri (0-6/6)

  • e......
    02.07.2018 18:22
    LAIKAM NAV PIETIEKAMI LĀPSTU, JO BEZDARBNIEKI RINDĀM STĀV PIE FEDMAŅA DURVĪM!!!!!!
  • rrru
    02.07.2018 18:22
    no subates caur aknisti uz jekabpili cels vispar nav ne tiiriits ne kaisits vel sogad.
  • rrru
    02.07.2018 18:22
    Artūrs:
    Raksta jau gudri tiks sodīti tie kas netīra bet tie jau tak mums tuksi vārdi nesoda un bardaks bija un bus

    protams ka bardaks nez kapec daugavpils celus paspej tiiriit bet jekabpils nepaspej.pie subates loti labi var redzet kur sakas jekabpils un taa it katru gadu
  • Anonīms
    02.07.2018 18:22
    Visas ietves pilētā ir vienkārši briesmīgas! Pamēģiniet pastaigāt kaut vai pa Viestura un A. Pormaļa ielu. Kādas pasakas Jūs stāstat?! Neesmu redzējusi nevienu sētnieku, kurš kaut ko tīrītu. Sajūta, tāda, ka nauda pažēlota ir arī priekš ietvju kaisīšanas...
  • Artūrs
    02.07.2018 18:22
    Artūrs:
    Raksta jau gudri tiks sodīti tie kas netīra bet tie jau tak mums tuksi vārdi nesoda un bardaks bija un bus

    :lol:
  • Artūrs
    02.07.2018 18:22
    Raksta jau gudri tiks sodīti tie kas netīra bet tie jau tak mums tuksi vārdi nesoda un bardaks bija un bus

Atstājiet komentāru