2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aldaunas ielas mikrorajons trīs dienas grimst tumsā. Kraps sola gaismu jau šovakar (KARTE)

Aldaunas ielas mikrorajons trīs dienas grimst tumsā. Kraps sola gaismu jau šovakar (KARTE)

Pie Radio1 vērsās iedzīvotāji no Aldonas ielas mikrorajona Jēkabpilī norādot, ka šajā pilsētas daļā jau vairākas dienas nedeg ielu apgaismojums, kā arī ielas ir slidenas, jo netiek kaisītas. Lūk, vēstule, ko saņēmām:

 

“Ielu apgaismojums pazuda naktī no 13.-14.01.2015 ,bet naktī no 14.-15.01.2014. vispār nedarbojās. Šodien 15.01.2015. Pielukumā foto. Bilde uzņemta 15.01.2015. Var redzēt ka tumšajā laikā tā arī nav ieslēgts ielu apgaismojums. Par ceļiem!!! Šis rajons tika kaisīts ar SMILTĪM tikai vienu reizi, bet tad sniegs nokusa, uzsniga jauns un sākās "slidotava". Ļoti slidens un netīrīts ceļš novērojams uz Aldaunas ielas, Dzirnavu un Kaļķu ielas. Bet par apgaismojumu. Pielukumā es aizsūtu bildi ar iezīmēto melno figūru. Viss šis rajons jau trešo dienu bez gaismas...”

 

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps sarunā ar Radio1 skaidroja, ka ar tehnisko sāli pilsētā tiek kaisītas tikai asfaltētās ielas, savukārt ielas ar gruntssegumu kaisa ar smiltsāls maisījumu. Protams, nomales ielas kaisa retāk, proti, tikai nepieciešamības gadījumā nevis regulāri kā pilsētas centra ielas. Aivars Kraps apstiprināja, ka vienu reizi šoziem Aldonas ielas mikrorajona mazās ieliņas ar smiltsāls maisījumu esot kaisītas. Vairāk nomales ielām neesot paredzēts.

 

Savukārt ielu apgaismojums šajā mikrorajonā tikšot atjaunots šīsdienas laikā un jau šovakar iedzīvotājiem ceļš uz mājām nebūšot jāmēro tumsā.

 

Radio1 jau ziņoja, ka ilgstoši ielu apgaismojums nedega Jēkabpilī Bebru ielas mikrorajonā pie bērnudārza Auseklītis. Pēc Radio1 sarunas ar Aivaru Krapu ielu apgaismojums šajā vietā tika atjaunots. Taču prieks nebija ilgs. Pēc trim dienām apgaismojums kārtējo reizi pazuda un jēkabpilieši turpina agrās rīta stundās un vakaros bērnus vest uz un no dārziņa pa tumsu. Aivars Kraps kārtējo reizi solīja, ka šodien atkārtoti pie bērnudārza “Auseklītis” tiks atjaunots ielu apgaismojums.

 

Aculiecinieka foto: Mikrorajons grimst tumsā. Kartē iezīmēta teritorija, kur trīs dienas nedeg ielu apgaismojums.

 

karteeee23

 

Atstājiet komentāru