2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Guntars Gogulis: Ģeopolitiskā situācija mainīsies, bet kaimiņš dzīvos līdzās šodien, rīt un vēl pēc daudziem gadiem

Guntars Gogulis: Ģeopolitiskā situācija mainīsies, bet kaimiņš dzīvos līdzās šodien, rīt un vēl pēc daudziem gadiem

Trešdien uz sarunu Jēkabpils žurnālistus aicināja pilsētas domes izpilddirektors Guntars Gogulis. Viens no jautājumiem, kas tika pārrunāts bija, cik droši varam justies savā pilsētā, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju – notikumus Ukrainā, Parīzē un Krievijas propagandu. Guntars Gogulis skaidroja, ka drošības jautājums lielā mērā atkarīgs no ikviena pilsētas iedzīvotāja rīcības un uzvedības.
 
 
Guntars Gogulis: "Mēs, pašvaldībā, zinām par drošību pilsētā tik, cik mums tā informācija ir pieejama. Drošību pilsētā var sadalīt divās daļās. Viena daļa ir saistīta ar kārtības uzturēšanu pilsētā. Tā ir laba. Jēkabpils policijas iecirknim ir labi rādītāji gan Zemgales reģionā, gan Latvijas mērogā. Statistika rāda, ka policija strādā labi un rūpējas par mūsu drošību. Protams vienmēr var vēlēties lielāku drošību. Taču neizaicinot likteni un nestaigājot pa naktīm apkārt, neprovocējot situācijas, drošība ir pietiekama.
 

Otra daļa ir drošība par kuru varam runāt ģeopolitiskā kontekstā. Pašvaldība ģopolitisko kontekstu ietekmēt nevar. Vienīgais, ko mēs varam darīt ir darboties, lai kaimiņš labi sadzīvotu ar kaimiņu. Es ceru, ka jēkabpiliešiem ir gana daudz veselā saprāta, neskatoties uz katra pārliecību un viedokļiem, dzīvot mierā. Mēs varam vilkt paralēles, ja jūs dzīvojat ģimenē, tad nekad nestrīdēsieties ar savu ģimenes locekli par lietām, kas notiek kaut kur ārpusē, jo jums ir jādzīvo kopā ikdienā. Tas ir galvenais, kas būtu jāsaprot jēkabpiliešiem. Pilsētnieki katrs dzīvo savā mājoklī, ikdienā veidojot kopējo sabiedrību un vidi, ar kuru un kurā mums ir jādzīvo. Skatoties to, kas notiek pasaulē, mums ir jāpriecājas par to, cik mierīgā vidē mēs dzīvojam. Mums notiek koncerti, mēs varam nebaidoties iet uz koncertiem, ja mums notiek salūts, mēs par to priecājamies, nevis saraujamies no salūta šāvieniem. Mēs varam aiziet droši uz jebkuru lielveikalu. Mums nav bažu, ka varētu notikt kāds teorakts, mēs droši un bez bažām pārvietojamies. Mēs varam priecāties, ka dzīvojam šādā mierīgā vidē. Protams, šī mierīgā vide nes sev līdzi daudz trūkumu, jo liecina, ka ekonomiskā aktivitāte nav liela, ne tuvu tik milzīga kā Parīzē. Mums ir jāsamēro šīs lietas, ko mēs gribam, vai gribam dzīvot megapolē, kur ir milzīga ekonomiskā aktivitāte un ļoti daudz iespēju, bet nav liela drošība vai gribam dzīvot bez šādiem apdraudējumiem. Par to, ka Krievija veic propagandu, es domāju, ka ar to mums jāsamierinās, jo katra lielvalsts darbojas šajā lauciņā. Visi esam pakļauti milzīgajai informācijas plūsmai. Ir jābūt gana saprātīgiem, lai filtrētu šo informāciju un saprastu, kura, pirmkārt, attiecas uz katru konkrēto iedzīvotāju, otrkārt, kura ir ticama. Mums ir jāsaprot, ka mēs dzīvojam sabiedrībā un mums ikdienā ir jāsadarbojas, jāsper solis visiem vienā virzienā. Ja tu ģeopolitiskās situācijas dēļ būsi sabojājis attiecības ar savu kaimiņu, tad iespējams tu šīs attiecības vairs nekad neatjaunosi. Ģeopolitiskā situācija mainās, bet kaimiņš tev no blakus dzīvokļa vai mājas dzīvos tur šodien, rīt un vēl pēc daudziem gadiem un tā ir tā labā vide, ko mēs pilsētā veidojam paši un, kas jāsaglabā."
 
 
Guntars Gogulis norādīja, ka paļaujas uz jēkabpiliešu veselo saprātu dzīvot mierā un saticībā.

Komentāri (0-1/1)

  • Vārdiņš
    02.07.2018 18:22
    "Taču neizaicinot likteni un nestaigājot pa naktīm apkārt, neprovocējot situācijas, drošība ir pietiekama."

    Tieši naktīs arī to drošību VAJAG nodrošināt, praktiski nekad policijas ekpiāžas naktīs neredzu, tieši tad, kad dodos mājup no darba, ir tikai dzērāju, urlu un narkomānu bari.

Atstājiet komentāru