2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils karogs vairo patriotisma jūtas

Jēkabpils karogs vairo patriotisma jūtas

Kopš valsts svētkiem apļa centrā Rīgas ielā iepretim tiltam pār Daugavu plīvo Jēkabpils karogs. Sākotnēji tehnisku iemeslu dēļ tas uz nedēļu tika noņemts un nostipronot karoga balstu atkal pacelts mastā.
 
Vairāki jēkabpilieši ir uzdevuši jautājumu vai ideja uzvilkt mastā karogu šajā vietā ir bijusi pareiza. Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis norāda, ka tā ir laba ideja, kas veicina lokālpatriotismu. Karogs augstu mastā ir redzams tālu no dažādām pilsētas vietām. Viņš arī norāda, ka te varētu vilkt paralēles ar Eifeļa torni Parīzē, kas redzams pilsētā no jebkuras vietas. Protams, Jēkabpils karogs uz tik plašu redzamību nevar pretendēt, tomēr tā esot pietiekama.
 
Arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs uzskata, ka karogs mastā šajā vietā ir veiksmīga ideja un norāda, ka, piemēram, arī Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku valsts karogs ir pacelts 162 metru augstā mastā un ir futbola laukuma lielumā un šis karogs redzams no jebkuras vietas pilsētā. Līdzīga ideja tikai daudz mazākos izmēros realizēta arī Jēkabpilī. Leonīds Salcevičs piekrīt, ka karogs mastā aplī Rīgas ielā veicina lokālpatriotismu un ir gana tālu redzams no dažādām pilsētas vietām.

Atstājiet komentāru