2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Kādu atzīmi skalā no “1” līdz “10” jūs liktu valdības vadītājai?

Kādu atzīmi skalā no “1” līdz “10” jūs liktu valdības vadītājai?

Punktu skalā no 1 līdz 10 iedzīvotāji Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas darbu gada laikā novērtējuši ar 4,4 punktiem, liecina telekompānijas LNT un pētījumu aģentūras "TNS Latvija" veiktās aptaujas rezultāti. Savukārt radio1 skaidroja, kādas ir jēkabpiliešu domas šajā jautājumā? Viedokļus izteica Larisa, Tamāra, Aivars, Stefānija un Aina.

 

Ja būtu iespēja skalā no “1'līdz “10” novērtēt valdības vadītājas darbu, kādu atzīmi jūs liktu?

 

Larisa: Man viņa ļoti patīk, es noteikti liktu “10”. viņa ir īstais cilvēks īstajā vietā. Man patīk kā viņa rūpējas par valsti, ir godīga, kas politikā ir retums un rūpējas par valsti un cilvēkiem.

 

Tamāra: Es liktu atzīmī zem pieci punkti. Ir daudz problemu, ir jādomā par darbiniekiem, darba vietām, jauniešiem, lai tie paliktu valstī, par vidēja vecuma cilvēkiem no 30 līdz 50, lai visiem būtu darbs un veselība. Mūsu izdzīvošanas minimums ir zems. Jārūpējas, lai mūsu algas pietiktu gan maksājumiem, gan veselībai, gan citām vajadzībām.

 

Aivars: Nezinu, ne vairāk par pieci. Viņa pārāk daudz runā un maz dara.

 

Stefānija: Es liktu “7”. Mani daļēji neapmierina viņas darbība, bija viens notikums, kas mani neapmierināja. Taču kopumā tas, ko viņa dara apmierina.

 

Aina: Cik es liktu? Politiku nepārzinu. Varbūt “5”. man liekās, ka viņa ir pārāk sievišķīga, nav viņai tāda krampja rīcībā. Valdības vadītājai vajadzētu būt stingrākai.

 

TNS Latvija veiktajā pētījumā augstu vērtējumu - no 7 līdz 10 punktiem Straujumai devuši 18% aptaujāto, bet 29% viņas darbību vērtējuši, izvēloties atzīmi 5 vai 6. Savukārt 46% iedzīvotāju premjerministres darbību novērtējuši no 1 līdz 4 punktiem. Tikmēr 7% iedzīvotāju nav bijis konkrētas atbildes uz šo jautājumu. Jau ziņots, ka šodien aprit gads, kopš valdības vadītājas amatā ir apstiprināta Straujuma. Viņa šos pienākumus uzņēmās divus mēnešus pēc tam, kad par demisiju paziņoja iepriekšējais premjerministrs Valdis Dombrovskis.

Atstājiet komentāru