2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Gogulis: “Lai iegūtu jaunas telpas – jāraksta iesniegums”

Gogulis: “Lai iegūtu jaunas telpas – jāraksta iesniegums”

Bērnu un jauniešu invalīdu biedrība "Cerību sala" ir nevalstiskā organizācija Jēkabpilī, kas apvieno ģimenes, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām un palīdz tām integrēties sabiedrībā.
 
"Cerību sala" atrodas pašvaldības ēkā Jēkabpilī, Brīvības ielā 45. Tā kā rosība organizācijā ir gana liela, telpa kurā tā darbojas kļust par šauru. Tikšanās reizē ar pašvaldības izpilddirektoru Guntaru Goguli tika uzdots jautājums vai nav domāts par jaunu telpu piešķiršanu "Cerību salai". Viņš atbildēja, ka šāds ierosinājums nav apspriests.
 
Guntars Gogulis: Jēkabpils domē nav saņemts iesniegums no biedrības "Cerību sala" ar lūgumu pieškirt citas telpas, tāpēc šāda iespēja nav izskatīta.
 
Guntars Gogulis arī piebilda, ka pašvaldībai ir plašākas telpas, kuras tā varētu piedāvāt biedrībai "Cerību sala", taču ir jautājums vai šīs telpas gribēs biedrība. Sarunā iesaistījās arī Jēkabpils doemes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, norādot, ka piešķirot jaunas telpas jārēķinās arī ar to, ka tām nāksies atvēlēt līdzekļus, jo sekos prasība ar lūgumu telpas izremontēt un sakārtot. Turklāt nevalstisjkajam sektoram ik gadu tiekot atvēlētas ievērojamas summas. Negatīvā tendence, ka biedrības šķeļas savstarpēji konkurē. Plašāk stāsta Leonīds Salcevičs.
 
Leonīds Salcevičs: "Ja piešķirsim telpas jārēķinās, ka būs nepieciešami līdzekļi to labiekārtošanai. Pašvaldība nevalstiskajam sektoram gadā atvēl 120 tūkstoši eiro. Tā ir liela summa, tāpēc gribētos no NVO saņemt pretī lielāku atdevi."
 
Guntars Gogulis norādīja, ja kāda no biedrībām vēlas citas telpas ir jāvēršas pašvaldībā ar iesniegumu, tad tiks izskatīta iespēja piešķirt citas telpas. Taču, kā no sarunas ar domes vadību izrietēja, labiekārtotu telpu pašvaldības rīcībā nav daudz un vairāk vai mazāk tās, kuras ir – jāremontē.
 

Atstājiet komentāru