2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Policija aiztur divus krāpniekus - Lietuvas pilsoņus

Policija aiztur divus krāpniekus - Lietuvas pilsoņus

Šonedēļ, 14.aprīlī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika saņemta informācija par pieciem krāpšanu mēģinājumiem Daugavpils novada teritorijā, kad no cilvēkiem tiek pieprasīta nauda, lai izpalīdzētu nepatikšanās iekļuvušajam tuviniekam.

 

Ļaundaru darbības shēma nav manāmi mainījusies, proti, zvanot potenciālajam upurim pa telefonu, informē par to, ka kāds radinieks iekļuva nepatikšanās vai pastrādājis kādu pārkāpumu un ir nepieciešama konkrēta naudas summa, lai izvairītos no nepatikšanām utt. Par laimi, nevienā no šiem gadījumiem cilvēki nav noticējuši viltvāržiem un naudu nav maksājuši.

 

Todien, 14.aprīlī, saņemot vairākus signālus no iedzīvotājiem par šāda rakstura telefona zvaniem, policijas darbinieki nekavējoties reaģēja un uzsāka operatīvus meklēšanas pasākumus, kuru rezultātā vienā no šo krāpšanu mēģinājumu reizēm Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja 1989. un 1986.gadā dzimušus Lietuvas Republikas pilsoņus.

 

Abi vīrieši tika aizturēti Daugavpilī, pie kādas dzīvojamas mājas, kur iespējams bija ieradušies pēc solītās naudas summas.

Atstājiet komentāru