2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atkal izcēlies ugunsgrēks no piedeguša ēdiena

Atkal izcēlies ugunsgrēks no piedeguša ēdiena

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 57 izsaukumus, no kuriem 30 bija uz ugunsgrēkiem. Vakardien ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā ir piededzis ēdiens, kas radīja lielu piedūmojumu dzīvoklī un kāpņutelpā. Dzīvoklī atradās 50 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem.

 

Pēdējā mēneša laikā gandrīz ik dienas ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst dzīvojamo māju dūmvados degošos sodrējus. Arī aizvadītajā diennaktī tika dzēsti trīs ugunsgrēki saistībā ar dzīvojamo māju dūmvados degošajiem sodrējiem.

 

Neskatoties uz to, ka daudzviet Latvijā jau ir sazaļojusi jaunā zālē, tomēr aizvien vairākās vietās tiek dedzināta pērnā zāle – aizvadītajā diennaktī reģistrēti 14 kūlas ugunsgrēki ar kopējo degšanas platību 5,4 hektāri. Lielākās degšanas platības bija Ķeguma novada Rembates pagastā, Rīgā un Līvānos, kur katrā no šīm vietām kūla dega 1 hektāra platībā.

Atstājiet komentāru