2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilī pārtikas pakas trūcīgajiem jau izdalītas

Jēkabpilī pārtikas pakas trūcīgajiem jau izdalītas

Biedrība «Latvijas Sarkanais krusts» vakar 11 punktos izdalījusi 1827 pārtikas pakas trūcīgajiem, pastāstīja biedrības Pārtikas komplektu izdales projekta vadītāja Alla Žarkova. Šobrīd vēl ir grūti novērtēt pārtikas paku pieprasījumu.


Vaicāta, vai biedrība saņēmusi kādas sūdzības par pārtikas paku izdali, Žarkova sacīja, ka saņemtas vairākas sūdzības no maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Viņi sūdzējušies, ka pārtikas pakas tiek izdalītas tikai personām ar trūcīgā statusu.

 

Latvijas sarkanā krusta Jēkabpils nodaļas izpilddirektore Velta Ozoliņa informē, ka neskatoties uz to, ka, gandrīz 1,5 gadus pakas nebija, to dalīšana noritējusi mierīgi.

 

“Cilvēki bija saprotoši. Kopā ar sociālo dienestu bija tikai 400 pakas, šobrīd visas arī izdalītas. Maija otrā pusē paredzēta papildus pārtikas paku dalīšana.  Tad dalīsim tiem, kas nesaņēma. Šogad pārtikas pakas paredzētas tikai trūcīgajām personām un uz 3 mēnešiem 2 pakas. Pakas tiks izsniegtas tikai par tekošo mēnesi, nevis iepriekšējiem, kā agrāk. Vēl būs saimniecības pakas, kas tiks dalītas trūcīgajām personām līdz 18 gadu vecumam un skolas pakas, kurās būs pēc izvēles – vai nu skolas soma vai mācību piederum,” stāstīja Velta Ozoliņa.


Jēkabpilī ir aptuveni tūkstotis trūcīgās personas.

Atstājiet komentāru