2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 11.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 11.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausies: Kādi pilsētas svētku pasākumi šodien risināsies Jēkabpilī? Kādi jauni fakti atklājušies par traģēdiju Atašienē? Un Kur šodien svinēs vispasaules šokolādes dienu?

 

 

Šodien jau no pulksten 11tiem Vecpilsētas laukumā ies vaļā andelēšanās. Jau tradicionāli šeit notiks Lielais Piektdienas amatnieku gadatirgus. Kārtību tirgū uzturēs un humora devu piemetīs Jēkabpils Tautas teātra aktieri. Lai andelēšanās veiksmīgāka, muzikālo pavadīju nodrošinās Tautas mūzikas festivāla „Lustes Jēkabpilī” dalībnieki un ukraiņu biedrība „Javir”.

 

 

Šodien no septiņiem līdz desmitiem vakarā Jēkabpils Vēstures muzeja brīvdabas nodaļu -  "Sēļu sētu" pieskandinās lustīga dziedāšana un aizrautīga dancošana - klāt Starptautiskais Tautas mūzikas festivāls „Lustes Jēkabpilī VIII”, kas jau kļuvis par skanīgu Jēkabpils atpazīstamības zīmi. Pirmoreiz Jēkabpilī uzstāsies Laima Jansone, viena no talantīgākajām etnogrāfiskās kokles spēlētājām, kura no instrumenta izvilina tradicionālās kokles skaņas un ļaujas arī  improvizācijām.

Jēkabpils „Lustes”  kļuvis par nozīmīgu pasākumu visas Latvijas tautas mūzikas pasaulē. Ieeja 2 €. Savukārt šodien pusvienpadsmitos naktī Daugavā pretī Vecpilsētas laukumam pirmo reizi būs iespēja vērot grandiozu uzvedumu. Mistērijā „Pieci elementi”, simbolizējot uz zemes valdošās četras stihijas – ūdeni, zemi, gaisu, ūdeni - un spīguļojot Daugavas ūdeņos, uzliesmos 12 uguns skulptūras un atsevišķas uguns virtenes, bet gaisā pacelsies debesu lukturi. Skulptūru autors ir tēlnieks Kārlis Īle, kurš guvis godalgas starptautiskos festivālos un ir pazīstams plašā pasaulē.

Turpinām ziņas

 

Sagaidot un svinot pilsētas svētkus jēkabpilieši šodien un rit aicināti izrotāt ēku fasādes, tādējādi radot vēl papildus pozitīvas emocijas. Jēkabpils pilsētas pašvaldības vides māksliniece Sanda Mālniece aicina atsaukties gan privātmāju īpašniekus, gan arī uzņēmējus, jo tā ir lieliska iespēja prezentēt savu uzņēmumu, piesaistot uzmanību ar īpašu noformējumu. Katrs fasādi var izrotāt ļaujoties radošām idejām un neordināriem risinājumiem. Paveiktais fasāžu noformējumā tiks izvērtēts12. jūlija rītā, savukārt sumināšana notiks pilsētas svētkos laikā.

 

 

Policija, izmeklējot traģēdijas apstākļus Atašienē, noskaidrojusi alternatīvu notikušā versiju. Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis informē, ka, izmeklējot šo traģēdiju, policijas darbinieki sīkāk noskaidrojuši notikušā apstākļus, un tie nedaudz atšķiras no sākotnējās informācijas.

Māja, uz kuru dzīvot laukos bija atbraukusi ģimene no Rīgas, nepieder ģimenei, un viņi paši tur neko netika montējuši. Noskaidrots, ka elektroinstalācijas ierīkošana no mājas uz saimniecības ēku bija sākta, taču nepabeigta, un vadi bijuši vienkārši saritināti ritulī pie staba. Pirmā esot cietusi sieviete. Viņa vēlējusies savest kārtībā pagalmu un nejauši pieskārusies vadiem, savukārt vīrs steidzies viņu glābt un arī guvis nāvējošu elektrotraumu. Līdzīgi elektrotraumu guvis arī viens no bērniem, taču vieglākā formā. Vadiem neesot bijis jābūt pieslēgtiem pie elektrības, taču pagaidām nav skaidrs, kāpēc strāva tajos bijusi.

Januševskis kā iespējamās versijas minēja, ka vadi nebija kārtīgi atslēgti no elektropievades, vai arī tie bija atslēgti, bet atbraukusī ģimene, pilnībā nepārzinot elektroinstalāciju, iespējams, ieslēdza drošinātāju vai slēdzi, kuru nevajadzēja ieslēgt. Šī nav galīgā notikušā versija, jo turpinās izmeklēšana.

Un vēl

Šodien kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" svinēs Vispasaules šokolādes dienu. Svinību pasākumos varēs iepazīt to valstu koru kultūru, kurās audzē šokolādes ražošanai nepieciešamās kakao pupas, jo dienas gaitā uzstāsies kori no Malaizijas, Trinidadas un Tobago, kā arī no Ekvadoras Republikas. Būs skatāma izstāde "Mīlestības un laimes zeme Latvija", kuru papildināt būs aicināts ikviens apmeklētājs. Pasākumā varēs baudīt arī "Laimas" šokolādi, kas ir "Rīga 2014" programmas vērienīgākā notikuma - Pasaules koru olimpiādes - atbalstītājs.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds paaugstinātas bīstamības ugusngrēks šorīt izcēlies Rīgā? Cik meteorītu ir nokrituši Latvijā? Un Kāpēc šodien, rīt un parīt Jēkabpilī pie ēkām ir jāpacel Latvijas valsts karogs?

Šorīt Rīgā, Daugavgrīvas ielā, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks kādā rūpnīcā. Iespējams, deg ražošanas cehs Rīgas laku un krāsu rūpnīcā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts ap pulksten sešiem no rīta. Ierodoties norādītajā adresē, ugunsdzēsēji konstatēja, ka četrstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā apmēram 50 kvadrātmetru platībā deg viens no cehiem. Ņemot vērā to, ka degošajās telpās atrodas dažādas ķīmiskas vielas, ugunsgrēkam ir noteikts paaugstinātas bīstamības statuss. Notikuma vietā strādā astoņas ugunsdzēsēju autocisternas, divi autopacēlāji, divas autokāpnes un vēl citas tehnikas vienības, kopumā 14 automašīnas.

Vakar no Latvijas ūdenstilpēm izcelti divi noslīkuši cilvēki. Ap pusdienlaiku Nīcas novada Nīcas pagastā policija lūdza ūdenslīdēju palīdzību, lai meklētu iepriekšējā dienā Bārtas upē pazudušu 55 gadus vecu vīrieti. Viņš tika atrasts noslīcis. Savukārt Rīgā, Krasta ielā, iepretim veikalam "Sky", Daugavā slīka kāds 60 gadus vecs vīrietis. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, tuvumā esošie cilvēki slīkušo apmēram 60 gadus veco vīrieti no ūdens jau bija izcēluši, taču mediķiem viņa dzīvību vairs glābt neizdevās. Saskaņā ar glābšanas dienesta datiem šogad no Latvijas ūdenstilpēm izceltas jau 70 bojā gājušu cilvēku mirstīgās atliekas.

Turpinām ziņas

Līdz šim Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā "Bior" veikts 8 tūkstoši 261 mežacūku un mājas cūku laboratoriskais izmeklējums saistībā ar Āfrikas cūku mēri. Savukārt par analīzēm no valsts budžeta samaksāti 191 tūkstotis 245 eiro no iepriekš atvēlētajiem 192 tūkstošiem eiro. Patlaban tiek veikti aprēķini papildus nepieciešamajam finansējuma pieprasījumam, jo ir iztērēta gandrīz visa analīzēm saistībā ar Āfrikas cūku mēri atvēlētā nauda.

Pēc daudziem gadu desmitiem atpakaļ uz Latviju ir atvests pirmais identificētais Latvijā nokritušais meteorīts, kurš 1820.gada 12.jūlijā nokrita nokrita Līksnā, tagadējā Daugavpils novada teritorijā. Atbilstoši nokrišanas vietai meteorīts ieguva Līksnas vārdu un starptautisko apzīmējumu "Lixna". Latvijas teritorijā pavisam zināmi tikai četri meteorītu krišanas gadījumi - Līksnā, Biržos, Neretā un Baldonē -, visi 19.gadsimtā. Patlaban Līksnas meteorīts atrodas "Meteoriti.LV" laboratorijā, kur tas tiek sagatavots publiskai izstādei. Šoreiz Līksnas meteorīts ir atgriezies Latvijā uz palikšanu.

Un vēl

Šodien norisināsies vairāki pasākumi saistībā ar Jēkabpils pilsētas svētkiem. Tos sagaidot, Jēkabpils dome ir noteikusi, ka šodien, rīt un parīt Jēkabpils pilsētā pie dzīvojamām un sabiedriskām ēkām ir jāpaceļ Latvijas valsts karogs.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur vakar Pļaviņās izcēlās ugunsgrēks? Cik maksās brauciens komforta klases vagonā no Rīgas uz Daugavpili? Un Kāpēc Latvijas motokluba asociācija plāno protesta akciju?

Šodien Jēkabpilī, Ģimenes atbalsta centrā atklāj Zaļo klasi. Jēkabpils sociālā dienesta Ģimenes atbalsta centrs pērn piedalījās LMT izsludinātajā projektu konkursā „Latvijas Mobilais Telefons Jēkabpilij” un saņēma finansējumu projektam „Zaļā klase lieliem un maziem ”. Ar projekta palīdzību, Ģimenes atbalsta centrs vēlējās uzlabot bērnu iespējas uzturēties svaigā gaisā nodarbību laikā, izveidojot „vasaras klasi” ārā pie centra - nojumi ar galdu un soliem.

Vakar vakarā Pļaviņās, Dolomīta ielā, dedzis vienstāva granulu ražošanas bunkurs ar granulām. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts ap pusastoņiem vakarā, ugunsgrēks lokalizēts desmitiem, bet pilnībā likvidēts – pirms pusnakts. Degšanas platība bijusi ap 50 kvadrātmetriem, negadījumā neviens cilvēks nav cietis. Vakar ugusndzēsēji visā Latvijā saņēmuši 40 izsaukumus - dzēsti 22 ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bet trīs izsaukumi izrādījušies maldinoši. Nevienā ugunsgrēkā nav cietuši cilvēki, nav arī bojāgājušo.

Latvijas Ugunsdzēsēju asociācija rīkos semināru ciklu, kuros būs iespējams iepazīties ar ugunsgrēku cēloņiem un jaunākajiem ugunsdrošības risinājumiem ēku būvniecībā. Desmit semināru ciklā tiks izskaidrota ne tikai ugunsdrošības nepieciešamība atbilstoši Latvijas un Eiropas Savienības normatīvu prasībām, bet tiks parādīti arī riski celtniecībā. Asociācija norādīja, ka šie riski būtu jānovērš, izmantojot dažādus ugunsdrošības risinājumus, konkrētām konstrukcijām un būvēm kopumā. Pēc semināra noklausīšanās dalībniekiem tiks izsniegta Latvijas Ugunsdzēsēju asociācijas apliecība. Pirmais seminārs plānots 22.jūlijā.

Turpinām ziņas

No 21.jūlija komforta klases vagons būs pieejams arī pasažieriem, kuri izvēlēsies Daugavpils maršrutu. Paaugstināta komforta klases vagons, kāds no pagājušā gada pieejams Valgas un Rēzeknes maršrutos, turpmāk būs iekļauts arī vilciena Rīga-Daugavpils un Daugavpils-Rīga sastāvā. Vilciens kursē ik dienu no Daugavpils uz Rīgu plkst.6.14 un no Rīgas uz Daugavpili plkst.16.12. Paaugstināta komforta vagonā izvietoti galdiņi un bagāžas statīvs, turklāt pasažieri var bez maksas izmantot WiFi visa brauciena laikā. Vagonā ierīkots arī elektrības pieslēgums, lai pasažieri varētu uzlādēt savus datorus vai citas mobilās ierīces. Piemaksa par braucienu komforta vagonā ir 1,40 eiro pie biļetes cenas.

Sākoties vasaras festivālu sezonai un gatavojoties apmeklēt publiskus pasākumus, drošības eksperti aicina iepriekš padomāt par personīgās un mantu drošības jautājumiem. Īpaši rūpīgi jādomā par došanos mājup, ja ieplānots lietot alkoholu, jo lielākā daļa ļaundaru uzbrūk ārpus pasākuma teritorijas cilvēkiem alkohola reibumā vai arī tiem, kuri laupītājam šķiet vājāki par viņu pašu. Vislabāk uz pasākumu un mājup ir doties divatā vai draugu pulciņā.

Un vēl

Latvijas Motoklubu asociācija pagaidām līdz Saeimas vēlēšanām protesta akcijas pret valdības nespēju sakārtot Latvijas ceļus nerīkos. Asociācijas sekretārs Arnis Blodons norāda, ka pēdējā laikā ceļi tiekot remontēti pa lēto - uz piķa tiekot uzklāta grants, kas rada bīstamu situāciju uz ceļa, īpaši motociklistiem, kuriem iespēja nogāzties uz šādas virsmas ir ievērojama. Tas motociklistos radijis sašutumu.

Radio1 ziņas pulksten 13.00 – 14.00 – 15.00

Radio1 ziņās klausieties:Kā rit andelēšanās piektdienas gadatirgū Jēkabpilī? Uz kādiem pasakumiem aicina Jēkabpils pilsētas svētki? Un Kādu sodu saņēmis saeimas deputāts par krāpšanos?

Patlaban Jēkabpilī Vecpilsētas laukumā Lielajā Piektdienas gadatirgū pilnā sparā iet vaļā andelēšanās. Arī Radio1 apmeklēja gadatirgu un sarunās ar tirgotājiem un Jēkabpiliešiem skaidroja, ko amatnieki piedāvā un, kas pircējiem patīk vislabāk?

Piektdienas gadatirgū sastaptais ziepnieks no Jaunjelagavas piedāvā ziepes smēķētājiem.

...0425

00:02-01:14

Jēkabpiliete Anita uz tirgu atnākusi, lai nopirktu Latvijas lauku labumus.

...1338

00:12-00:26

Jēkabpils maiznieks, mājražotājs tirgo pašceptu rupjmaizi, baltmaizi un saldskābmaizi.

AUDIO

Radio1 Piektdienas gadatirgū novēroja, ka piedāvāto preču klāsts ir ļoti plašs, tāpat arī ir daudz gan tirgotāju, gan pircēju un Piektdienas gadatirgus ir izpleties ne tikai pa visu Vecpilsētas laukumu, bet arī laukumā pie Tautas nama.

Turpinām ziņas

Rīt Jēkabpils pilsētas svētkos pulksten trijos dienā Jēkabpils Vēstures muzeja brīvdabas nodaļa „Sēļu sēta” būs atvēlēta Jēkabpils mazākumtautību biedrībām. Šeit divās pasākuma daļās būs gan dziesmas, gan dejas, gan nacionālo biedrību prezentācijas, gan dažādi konkursi un atrakcijas.

 

Jēkabpils Pilsētas svētku kulminācijas dienā rīt motokluba „Old Sharpers MC” Krustpils nodaļa organizē Motociklistu svētkus. Būs gan motociklu parāde pilsētas ielās, gan dažādas aktivitātes laukumā pie Tiesu nama. Motociklistu parāde sāksies pulksten vienpadsmitos, bet motociklus pie tiesu nama varēs vērot no 12tiem.

Savukārt vismazākie jēkabpilieši rīt no vieniem dienā būs gaidīti Kena parkā, kur būs dažādas atrakcijas un uzstāsies dziesminieks un mūziķis Arnis Miltiņš. „Valmieras kinostudijas” muzikālā izrāde bērniem „Madagaskāra. Sākums”. Tā ir smieklīga un nepārspējama komēdija par dzīvi zooloģiskajā dārzā. Brīnumi gaidāmi radošās apvienības Pasaku Nams tēli – Monster high lelles koncertprogrammā „Zelta brīnumputekļu noslēpums”. Tāpat arī darbosies Pasaku Nama  lielo brīnumburbuļu darbnīca, sejiņu apgleznošana, gliteru tetovējumi, balonu locīšana,  radošās darbnīcas un spēles.

Un vēl

Ģenerālprokuratūra bijušajam Saeimas deputātam Andim Kāpostam par naudas izkrāpšanu piemērojusi 120 stundas piespiedu darba. Šajā krimināllietā personai celta apsūdzība par naudas izkrāpšanu, nepatiesi apgalvojot, ka ir samaksāts kukulis 5000 eiro apmērā valsts amatpersonai naudas devēja un citas personas interesēs. Pēc lēmuma stāšanās spēkā Kāpostam valstij būs jāsamaksā arī nelikumīgi iegūtie 5000 eiro.

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Šodien Mārupē sāksās jaunā iepakojuma ražošanas kompleksa SIA "Polipaks NT" būvniecība. Projekta izmaksas ir 17,76 miljoni eiro, un tā pabeigšana plānota 2015.gadā. 2013.gadā Eiropas Savienības fondu aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" uzņēmums saņēmis projekta līdzfinansējumu 1,49 miljonu eiro apmērā un parakstījis līgumu ar SIA "Merks" 17,8 miljonu eiro vērtībā par polietilēna, polipropilēna un biopolimēra iepakojumu ražošanas un loģistikas centra un biroja celtniecību. Celtniecība sākta 2013.gadā, un to plānots pabeigt 2015.gada februārī.

Savukārt Rundālē šodien notika konference, kurā lauksaimniekus informēja par aktualitātēm saistībā ar lauksaimniecību, zivsaimniecību un mežu apsaimniekošanu. Kopumā plānotas vairākas reģionālās konferences, kurās ministrijas eksperti sniegs informāciju par aktualitātēm nozarē - tiešajiem maksājumiem un jauno sistēmu no 2015.gada, Eiropas Savienības un valsts atbalstu lauksaimniecībai līdz 2020.gadam, kā arī vietējo lauku teritoriju attīstības iespējām. Konferencēm tiek nodrošināta translācija tīmeklī "www.laukutikls.lv".

Akciju sabiedrības "Latvijas Finieris" rīkotajā jauniešu konkursā "Zaļā klase" uzvarējusi Pastendes pamatskolas komanda no Talsu novada, kurai uzņēmums piešķirs 750 eiro klases labiekārtošanai. Otro vietu konkursā ieguva Mežvidu pamatskola no Krāslavas novada, bet trešo vietu - Blīdenes pamatskola no Brocēnu novada. Konkursā varēja piedalīties visas Latvijas skolas, bet finālā tika izvirzītas 16 skolas, tajā skaitā pa vienai no Igaunijas un Lietuvas.

Turpinām ziņas

Vakar Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policija atklāja ūdens satiksmes kontroles sezonu, līdz ar to policijas klātbūtne būs manāma, ne tikai kontrolējot transporta līdzekļu vadītājus uz Vidzemes ceļiem, bet arī iekšējos ūdeņos. Vakar patruļa notika Alauksta ezerā, kur policija pārbaudījusi vairākus peldlīdzekļu vadītājus, vai viņi nav alkohola reibumā un vai viņiem ir atpūtas kuģu vadīšanas tiesības.

Vakar Daugavpils novadā, Biķerniekos, no dīķa izcelts iepriekšējā dienā tajā iekritušais traktors, bet saistībā ar traktora vadītāja nāvi Valsts policijā sākts kriminālprocess. Pēc policijas sākotnējās informācijas, vīrietis, pļaujot ar traktoru zāli, piebrauca pārāk tuvu dīķa krastam, kā rezultātā traktors iebrauca dīķī un apgāzās. Tuvumā esošie cilvēki traktoristu izvilkuši no ūdens pirms glābēju ierašanās, taču bijis jau par vēlu - viņa dzīvību vairs nav izdevies glābt. Savukārt traktors palika dīķī, jo tika meklēta tehnika, lai to varētu izcelt.

Un vēl

Rīt "Latvijas Jawa kluba" dibinātāji ugālnieki Mārcis Zariņš un Aivis Beļakovs ar retro motocikliem dosies trīs nedēļu braucienā apkārt Melnajai jūrai, šķērsojot Turciju, Bulgāriju, Krieviju, Ungāriju un Rumāniju, par ceļojuma galveno mērķi izvēloties Gruziju. Paredzams, ka ekspedīcijas "Georgia - Around the Black Sea" laikā draugi mēros ap 10 tūkstoši kilometru. Zariņš ceļā dosies ar 1973.gada izlaiduma motociklu "Jawa 350/360", bet Beļakovs - ar 1972.gadā ražotu motociklu "Jawa 360".

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc lietuviesi steidz izķert sezonas darbus? Kādi pilsetas svētku pasakumi rīt notiks Vecpilsētas laukumā? Un Vai ugunsdzēsējiem ir izdevies likvidēt paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Rīgas laku un krāsu rūpnīcā?

Pārtikas un veterinārais dienests ir saņēmis vienas atrastās beigtās mežacūkas laboratorisko analīžu rezultātus, kas apstiprina Āfrikas cūku mēra vīrusu. Mežacūka tika atrasta Dagdas novada Ķepovas pagasta pierobežas teritorijā. Līdz ar to patlaban vīruss Latvijā apstiprināts 18 mežacūkām un četrām mājas cūkām. Pārtikas veterinārais dienests līdz šodienai ir pārbaudījis visas mājas Robežnieku, Asūnes, Dagdas, Svariņu, Skaistas, Konstantinovas, Kalniešu, Indras, Bērziņu pagastā. Šodien tika apmeklētas arī visas mājas Andrupenes pagastā.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Saeimā saņemti teju 3 tūkstoši iesniegumi. Aizvien biežāk iedzīvotāji dod priekšroku saziņai elektroniski, jo trešdaļa iesniegumu iesūtīti uz Saeimas informatīvo elektroniskā pasta adresi. Izmantojot Saeimas kārtības rullī nostiprināto iespēju vērsties Saeimā ar 10 tūkstošu iedzīvotāju parakstītu kolektīvo iesniegumu, iedzīvotāji šajā pusgadā parlamentā iesnieguši kolektīvo iesniegumu par pazemināta pievienotā vērtības nodokļa noteikšanu pārtikai. Šo iniciatīvu parakstījušas 13 tūkstoši 400 personas.

Šovasar Lietuvā atrast pagaidu darbu ir netipiski sarežģīti, jo līdz ar rumāņu un bulgāru iesaistīšanos Rietumeiropas darba tirgū, dzimtenē paliek vairāk sezonālo strādnieku. Kāda studente no Palangas stāsta, ka senāk varēja ieiet kādā Palangas kafejnīcā vasaras vidū, mazliet parunāties ar īpašnieku un, visbiežāk, tev kaut ko piedāvāja. Taču šovasar tā nav. Studentes novēroto apstiprina arī Palangas restorānu un kafejnīcu īpašnieki, kuri uzskata, ka sezonas strādnieki mazāk strādā ārvalstīs, jo Eiropā ir mazāk brīvu darba vietu.

Turpinām ziņas

Rīt visas dienas garumā no pulksten 12tiem līdz pusdeviņiem vakarā Jēkabpils sirdī – Vecpilsētas laukumā notiks lielā svētku svinēšana. To vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens. Pēc svinīgās svētku atklāšanas, pilsētas vadības un viesu uzrunām un Gada jēkabpilieša nominēšanas šeit koncertēs dziedošo aktieru ansamblis „DRAMA”, godinās akcijas „Mans labais kaimiņš” dalībniekus un baudīsim Jēkabpils amatierkolektīvu uzstāšanos. Koncertēs brāļi Auzāni un „Slavenais Jersikas Orķestris”, būs kantrī mūzikas grupu vadītāju apvienības „Pieczvaigžņu ekspresis” uzstāšanās.

Šeit koncertēs arī Tautas mūzikas festivāla „Lustes Jēkabpilī” dalībnieki, Baltkrievijas Valsts Kultūras un mākslas universitātes folkloras ansamblis „Gramņici” un Jēkabpils bērnu un jauniešu vokāli instrumentālais ansamblis "ANY FACE". Dienas programmu noslēgs Fēliksa Ķiģeļa un grupas koncerts.

Vecpilsētas laukumā nakts pasākumi sāksies pulksten desmitpos vakarā, kad būs pienācis laiks dejām. Par svētku balles muzikālo pavadījumu līdz pat rīta gaismai šeit rūpēsies grupa „Lauku Muzikanti” un DJ Balodis.

Un vēl

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki pēc vairāku stundu intensīva darba ir likvidējuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku "Rīgas laku un krāsu rūpnīcas" ražošanas cehā. Ugunsgrēku likvidēt izdeviesap pulksten pustrijiem. Ugunsnelaimes kopējā degšanas platība bijuši aptuveni 100 kvadrātmetri. Jau ziņots, ka šorīt Rīgā, Daugavgrīvas ielā, bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks "Rīgas laku un krāsu rūpnīcas" ražošanas cehā.

Atstājiet komentāru