2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 14.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 14.jūlijā

Ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds traģisks notikums aizēnoja prieku par Jēkabpils pilsētas svētkiem? Kas kļuvis par līvu akvaparka trīsmiljono apmeklētāju? Un Kādu laiku sinoptiķi sola šīs nedēļas sākumā?

 

Naktī uz svētdienu Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā deju laikā sakāvušies divi nepazīstami vīrieši, kā rezultātā viens no viņiem - 29 gadus vecs - no gūtajām traumām notikuma vietā miris. Valsts policijas Jēkabpils Kriminālpolicijas darbinieki nekavējoties uzsākuši operatīvos meklēšanas pasākumus, lai aizturētu aizdomās turēto. Pāris stundu laikā iespējamais vainīgais atrasts un aizturēts. Tas ir kāds 24 gadus vecs Jēkabpils iedzīvotājs, kurš agrāk policijas redzeslokā nav nonācis. Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Par šādu noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem.

 

Reaģējot uz Valsts policijas sniegto informāciju, Jēkabpils domē vakar tika sasaukta pašvaldības vadības un Valsts policijas pārstāvju sanāksme, kurā uzklausīti policijas pārstāvji un pasākuma organizatori. Pēc detalizētākas informācijas saņemšanas no atbildīgajiem dienestiem, pašvaldība sīkāk vērtēs pilsētas svētku organizāciju un ar minēto incidentu saistītos apstākļus. Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā tuviniekiem.

 

Viens no Jēkabpils pilsētas svētku pasākumiem, ko jēkabpilieši un pilsētas viesi gaidīja ar vislielāko nepacietību - Uguns skulptūru mistērija - "Pieci elementi", izvērtās par milzu vilšanos tūkstošiem skatītāju. Pasākums sākās ar aptuveni pusotras stundas novēlošanos, kas skatītājos raisīja dziļu neizpratni un neapmierinātību, jo organizatori nepapūlējās plašās masas informēt, kāpēc tik ilgi jāgaida. Vēlāk izrādījās, ka nelielai daļai cilvēku par pasākuma laika pārcelšanu tika ziņots Sēlu sētā festivāla Lustes Jēkabpilī laikā, tāpat arī informācija tika publicēta vietnē Twitter. Taču šie komunikācijas veidi cilvēku tūkstošus nesasniedza. Atklāts paliek jautājums vai organizatoriem ir tiesības mainīt pasakuma sākuma laikā, kad uz to jau pulcējušies simtiem cilvēki. Tāpat arī atbildes prasa jautājums vai pasakuma sākums tika pārcelts spēcīgā vēja dēļ vai šova organizatoru laikus nepadarīto darbu dēļ, jo gaidot visi bija liecinieki rīkotāju drudžainajai darbībai un steigai gan pēdējā brīdī uz pasakuma vietu atgādājot galveno skulptūru, gan ielaižot ūdenī plostus, gan darot vēl desmit citus sīku darbus, kas patiesībā līdz šova sākumam bija jābūt jau izdarītiem.

 

Turpinām ziņas.

"Līvu akvaparks" ir sagaidījis savu trīsmiljono apmeklētāju. Laimīgais apmeklētājs ir Andis Štālbergs ar ģimeni no Jēkabpils rajona Rubenes pagasta Slates. Štālbergam un viņa ģimenei - dzīvesbiedrei Jeļenai Tomānei, 13 un 14 gadus vecajiem bērniem Dāvim un Megijai šis bija ilgi gaidīts un plānots brauciens uz "Līvu akvaparku" Jūrmalā. mgales reģiona centra Aknīstes punktā, bet Dāvis un Megija apgūst zinības Zasas vidusskolā.Ģimene balvā saņēma visas dienas apmeklējumu, kā arī garšīgas pārsteigumu dāvanas no "Līvu akvaparka" sadarbības partneriem.

 

Latvijas kori Pasaules koru olimpiādes čempionu konkursā izcīnījuši jau trīs zelta un desmit sudraba medaļas, kā arī piecus zelta un piecus sudraba diplomus atklātajā konkursā. Atklātā konkursa uzvarētāji tika nosaukti astoņās kategorijā. Zelta diplomu saņēma arī Jēkabpils senioru koris "Atvasara", diriģente Skaidrīte Pugača.

Un vēl

 

 

Šīs nedēļas sākumā - pirmdien un otrdien - Latvijā daudzviet gaidāms stiprs karstums, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Gaisa temperatūra nedēļas sākumā var paaugstināties līdz +27, +29 grādiem pēc Celsija skalas. Šodien paredzams īslaicīgs lietus un iespējams arī pērkona negaiss.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00 – 10.00

Radio1 ziņās klausieties: Un Kur var pieteikties laivošanai Latvijā un Igaunijā? Cik izmaksā privāta smaržu aromāta izveidošana uzņēmumā “Dzintars”? Un Kāpēc Lietuvā atkāpušās septiņas augstas amatpersonas?

 

 

Ja lielās pilsētas valsts budžetā ienes ap 70% no iekšzemes kopprodukta, tām no Eiropas Savienības fondu finansējuma būtu jāsaņem lielākas summas, uzskata jaunais Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidents Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs. Līdz šim Eiropas savienības fondu finansējums vairāk ir ticis citām pašvaldībām nekā deviņām lielajām pilsētām. Bartaševičs šādu pieeju neatbalsta un rosinās to mainīt.

 

Satiksmes drošības uzlabošanā nepieciešams veikt vairākus kompleksus pasākumus, tajā sklaitā attīstīt Ceļu policiju, publiskot dzērājšoferu vārdus un turīgajiem pārkāpējiem likt maksāt lielākus sodus, uzskata bijušais Ceļu policijas priekšnieks un pašreizējais pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis Edmunds Zivtiņš. Viņa vērtējumā satiksmes drošības situācija šobrīd ir dramatiska un atbildību varas pārstāji neuzņemas.

 

Pagājušajā gadā par dažādu Krimināllikumā paredzēto noziegumu izdarīšanu notiesāti 28 iekšlietu dienestu darbinieki, kas ir lielākais notiesāto darbinieku skaits pēdējo četru gadu laikā. Pērn kopējais notiesāto personu skaits salīdzinājumā ar 2012.gadu, kad pēc Krimināllikumā paredzētajiem noziegumiem notiesātas 18 personas, ir audzis par gandrīz 56%. Tāpat lielākais pēdējo četru gadu laikā ir to personu skaits, kuras notiesātas par nozieguma izdarīšanu valsts institūcijā. Salīdzinājumā ar 2012.gadu šo personu skaits ir trīskāršojies.

Turpinām ziņas

 

 

 

Privāta smaržu aromāta izveidošana uzņēmumā "Dzintars" izmaksā ap 25 tūkstoši eiro. Savukārt, ja privātā aromāta pasūtītājs gribēs savu produktu iepildīt flakonā, tad privāto smaržu izveidošanas izmaksas kopā var sasniegt no 50 līdz 100 tūkstoši eiro un vairāk. Taču gala cena būs atkarīga no tā, kāda dizaina un formas flakonā un eksemplāru skaitā privātais pasūtītājs gribēs saņemt savu pasūtījumu. Šādu pakalpojumu uzņēmumā “Dzintars” ir izmantojuši tikai daži ārvalstu pasūtītāji.

 

Akcijas "Upes ogas" laikā latviešu atpūtnieki tiek aicināti doties laivot populāros upju maršrutos Latvijā un Igaunijā, savukārt igauņi - laivot uz Latviju. Laivojot abās valstīs, ir iespēja laimēt brīvdienu atpūtu Igaunijā četrām personām. Lai noorganizētu laivošanu Latvijā un Igaunijā, ir jādodas uz mājaslapu "upesoga.lv", kur apkopota informācija par laivu nomām un idejas upju maršrutiem. Laivošanas akcija norisinās līdz 15.novembrim.

Un vēl

 

 

Lietuvā kukuļošanas skandāla dēl atkāpušās septiņas amatpersonas. Kukuļošanas skandāla kontekstā Lietuvā no amata atkāpies zemkopības ministrs Vigīlijs Jukna. Pēc Juknas atkāpšanās demisionējuši arī seši Vides ministrijas un Satiksmes un sakaru ministrijas ministru vietnieki, kuri pārstāv visas valdības partijas. Gan Jukna un ministru vietnieki – kā arī tieslietu ministrs un zemkopības ministra vietnieks, kurš atkāpās jūlija sākumā – iekļauti Lietuvas specdienesta sagatavotā «melnajā sarakstā» saistībā ar aizdomām par necaurskatāmu rīcību ar valsts līdzekļiem. Prezidente Daļa Grībauskaite, kura atbalstīja šāda saraksta veidošanu, norādījusi, ka tieši Zemkopības ministrijai bijušas vislielākās problēmas ar finanšu «necaurspīdīgumu».

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00 – 12.00

 

Radio1 ziņās klausieties: Kādu balvu koru olimpiādē saņem Baltijas valstis? Kā Bauskā veikli darboņi atklājuši likuma "caurumu", lai piedāvātu alkoholu arī naktī? Un Kuras vārdadienas šonedēļ ir vispopulārākās?

 

Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par grozījumiem vēlēšanu likumā, lai pilsoņi, kuriem nav pases, bet ir elektroniskā identifikācijas karte, šogad parlamenta vēlēšanās varētu balsot, uzrādot arī Centrālās vēlēšanu komisijas apstiprinātu vēlētāja apliecību. Vēlētāja apliecības varēs saņemt tajā pašā pasu nodaļā, kurā cilvēks saņēmis eID karti.

 

Novērtējot Baltijas kordziedāšanas tradīcijas, Latvijai, Igaunijai un Lietuvai vakar Pasaules koru olimpiādes Lielkoncertā Mežaparkā pasniedza pirmo Pasaules koru Miera balvu. Pasaules koru olimpiāde ir lielākais koru mūzikas festivāls, kas no 9.jūlija līdz 19. jūlijam Rīgā pulcē piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 tūkstošus dalībniekus. Olimpiādes mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

 

Latvija kopā ar citām Ziemeļvalstīm patlaban strādā pie projekta, lai attīstītu labsajūtas tūrismu, kā arī ir uzvarējusi Eiropas Savienības mēroga projektā, lai pētītu, ko tūrisma joma var piedāvāt vecāka gadagājuma cilvēkiem. ,Asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele norāda, ka tās ir nišas, kuru Latvijas lauku tūrisma piedāvājumā vēl pietrūkst. Projektā par labsajūtas tūrismu kopā ar mūsu valsti darbojas Somija, Norvēģija, Dānija, Lietuva un Igaunija.

 

Turpinām ziņas

 

No šodienas līdz sestdienai, 19.jūlijam, Rēzeknes Mākslas nama darbnīcās notiks Metāla mākslas simpozijs, kurā taps metāla mākslas vides objekti. Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas projektu vadītāja Inga Čekša-Ratniece norāda, ka no sarūsējušām stieplēm, metāla gultām, riteņu diskiem, veciem arkliem var tapt metāla mākslas veidojumi, kas nes savu ideju un piesaista uzmanību. Tā daudzās pilsētās pasaulē, pateicoties metāldizaina māksliniekiem, ir izveidoti interesanti un saistoši vides objekti.

 

Lai gan alkoholisko dzērienu tirdzniecība Latvijā nakts stundās aizliegta, Bauskā veikli darboņi atklājuši likuma "caurumu" un piedāvā alkoholu arī naktī, to iznomājot, šodien vēsta laikraksts "Diena". Žurnālista eksperimentā lūgts ruma "Casino" litra pudeli piegādāt Jauncodē pie Bauskas. Tas maksā 25 eiro. Nosacījums - ja līdz astoņiem rītā nomātā prece netiek izmantota, var izsaukt pakalpojuma sniedzēju, atdot tieši to pašu pudeli un saņemt atpakaļ naudu. Jaunais pakalpojums Bauskā sākts Kantrimūzikas festivāla laikā, pa ceļam uz koncertu tika dalītas reklāmas lapiņas. Bauskas policijas iecirkņa priekšnieks Ainars Stankevics uzsver, ka šī biznesa veicēji patlaban ir policijas uzmanības lokā.

 

Un vēl

Šonedēļ populārākais vārds sievietēm ir Estere, bet vīriešiem – Aleksejs. Vārdadienu šonedēļ svinēs 11 tūkstoši 864 Alekseji un tūkstots 932 Esteres. Neskaitot Rīgu un tās apkaimi, visvairāk Alekseju dzīvo Daugavpilī, kur mīt 973 šī vārda nēsātāji. Savukārt visvairāk Esteru ārpus Rīgas un tās apkārtnes dzīvo Ogres apkaimē – 81. Visretāk Latvijā izplatīti tādi šīs nedēļas vārda dienas gaviļnieki kā Anvari, kuri Latvijā ir vien 26.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā jēkabpilieši vērtē pilsētas svētkus? Cik lielam būtu jābūt neapliekamajam minimumam uzņēmēju skatījumā? Un Kas ārzemniekus interesā Latvijā?

 

Pagājušās brīvdienās Jēkabpils svinēja pilsētas svētkus. Sarunās ar jēkabpiliešiem jautājām, kā viņi vērtē pasākumu norisi, kas patika vislabāk un ko viņi darītu savādāk? Viedokļus izteica Laura, Sanita, Agrita, Juris, Inga, Dace, Francis un Daina.

 

AUDIO

 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis šodien pēcpusdienā ir aicinājis žurnālistus uz sarunu par pilsētas svētkiem. Sarunā piedalīsies Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis. Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu pilsetas svētku laikā Vecpilsētas laukumā tika nogalināts jauns vīrietis. Radio1 sarunā ar Zigmundu Januševski noskaidroja, ka patlaban tiek veiktas ekspertīzes, lai noskaidrotu, kā rfezultātā iestājās nāve vai sitiena vai arī pēc sitiena neveiksmīga kritiena rezultātā. Januševskis zināja teikt, ka ticis izdarīts tikai viens sitiens. Konflikts izcēlies starp diviem vīriešiem, kas Vecpilsētas laukumā izvietotajās teltīs lietojuši alkoholu, pēc strīda viņi devušies ietves virzienā un incidents izvērties teritorijā strap Narvesen kiosku un veikalu Lutra.Januševskis uzsvēra, ka konflikta pastiprinošais iemesls bijusi alkohola lietošana, pagaidām nav zināms, cik promiļu reibuma bijis abiem jauniešiem. Ekspertīžu rezultāti būs zināmi dažu dienu laikā.

 

Turpinām ziņas

 

Neapliekamajam minimumam jābūt vismaz iztikas minimuma līmenī, bet kopumā valstij jāstrādā ar mērķi, lai pēc pieciem septiņiem gadiem tas būtu vidēji Rietumeiropas līmenī - ap 400 - 600 eiro mēnesī, šodien laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" saka SIA "New Rosme" valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers. Uzņēmējs neuzskata, ka būtu jāsamazina nodokļu bāze, bet, tikai reformējot nodokļus, ceļot ar nodokļiem neapliekamo minimumu un paaugstinot minimālo algu, būtiski mazināsies ēnu ekonomika. Pretējā gadījumā tā joprojām būs cīņa ar vējdzirnavām. Jau ziņots, ka šogad iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja mēneša neapliekamais minimums ir 75 eiro.

 

Latgales problēmu risināšanai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš piedāvā izstrādāt kūdras purvus. Ministrs min Dagdas novadu, kur esot 3 tūkstoši 800 hektāri kūdras purvu, kurus varētu izmantot. Viņaprāt, tā esot nozare, kurā varētu radīt darbavietas. Naudiņš piebilst, ka atbalsta sniegšanā Latgalei uzmanība tiks pievērsta uzņēmējdarbības atbalstīšanai, lai šajā reģionā radītu darbavietas. Uzņēmējdarbības veicināšanai plānots piedāvāt atbalstu infrastruktūras ierīkošanai.

 

Un vēl

Latvija ar labiem panākumiem pirmo reizi piedalījusies starptautiskajā konferenču un darījumu ceļojumu izstādē "The Meetings Show UK" Londonā, arvien pārliecinošāk sevi piesakot šajā tūrisma jomā. Interese par mūsu valsti bijusi liela. Tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure stāsta, ka izstādes trīs dienas strādāts bez atelpas un varējis just, ka ārzemnieki aktīvi meklē jaunas konferenču rīkošanas vietas un Latvijas piedāvājums tiem šķitis vilinošs.

 

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Pļaviņās, Raiņa ielā, posmā no bērnudārza “Bērziņš” līdz Pļavu ielai, uzsākti ielu apgaismojuma rekonstrukcijas darbi, kur tiek demontēti “Sadales tīklam” piederošie koka stabi uz kuriem ir izvietotas Pļaviņu novada domes gaismas laternas. Uzņēmums veicot elektrotīkla rekonstrukciju, uzlabo sprieguma kvalitāti un elektroapgādes drošību klientiem, bet novada dome pārvieto energoefektīvos gaismu emitējošo diožu njeb LED gaismas paneļus no pašreizējiem stabiem uz jauniem metāla stabiem. Kā nākošais objekts plānots mainīt apgaismojumu no Pļaviņu Kultūras centra līdz Upes ielai.

 

 

Pļaviņu novada dome, piedaloties projektu konkursā „Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana”, saņēmusi finansējumu instrumentu un aprīkojuma iegādei novada pašvaldības mežu jaunaudžu kopšanai. Eiropas Lauksaimniecības fonda finansējums no 4 tūkstoši 524 EUR kopējām izmaksām sastāda 2 tūkstoši 714 EUR un paredz motorzāģa, krūmgrieža un citu darba apģērbu un instrumentu iegādi. Lēmums par piešķirto finansējumu nosaka tā realizāciju līdz 2014. gada 31. decembrim.

 

 

Pļaviņu novada dome, piedaloties projektu konkursā ”Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana” saņēmusi Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu 87 tūkstoši eiro vai 65% no kopējām 133 tūkstoši 846 eiro projekta izmaksām Pļaviņu novada ģimnāzijas sporta zāles ēkas, Daugavas ielā 50 energoefektivitātes uzlabošanai. Projektā plānots samazināt oglekļa dioksīda emisiju, uzlabojot ēkas energoefektivitāti.

 

Turpinām ziņas

 

Pēc Pļaviņu novada muzeja vadītājas Ivetas Krastiņas aicinājuma, 10. jūlija pēcpusdienā paši aktīvākie bērnu bibliotēkas apmeklētāji devās uz Pļaviņu novada muzeju. Ar interesi tika aplūkoti Lietuvas Rokišķu rajona bērnu un jauniešu darbi dažādās tehnikās: pinumos, mālā, ādā, kokā, tekstilā, zīmējumos un grafiti. Pēc izstādes uzdodot jautājumu lasītājiem - kas tad visvairāk patika no redzētā, atbilde bija viena – visi darbi.

 

 

Pļaviņās otro gadu pēc kārtas norisināsies čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus. Sestdien, 16. augustā, Pļaviņās, Bērnu un jauniešu iniciatīvu centra pagalmā sāksies novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kas šogad ir Latvijas kausa 12. posms. Pļaviņu novada čempionāts tiek rīkots jau otro gadu. Laika gaitā stieņa spiešana guļus kļuvusi par plaša sportistu loka iecienītu disciplīnu - sacensībām pieteikto dalībnieku skaits visās vecuma grupās ir vienmērīgi augsts. Pērn čempionātā piedalījās 17 komandas un kopumā 109 sportisti. Pagājušajā gadā 1. vietu izcīnīja Jēkabpils sporta centra komanda.

 

Un vēl

 

8.jūlijā Vietalvas pagasta Vesetas upē tika ielaistas strauta foreles. Pēc Tomes zivju audzētavas direktora Ivara Putviķa stāstītā, zivis tiek laistas pēc zinātnieku rekomendācijas, zivju resursu atražošanas procesā. Kopā Vesetas, Aronas un Bērzaunītes upēs tika ielaisti 25 tūkstoši mazuļu, no tiem 8 tūkstoši – Vesetā. Šie zivju mazuļi Tomes zivju audzētavā izšķīlušies pirms trim mēnešiem, to garums aptuveni 3 cm, svars nedaudz vairāk par 1 gramu. Līdz šim viņi tika mākslīgi baroti, bet tagad viņu ēdienkartē būs kukaiņu kāpuri un oliņas, nākošajā gadā jau sīkās zivtiņas. Lai foreles pašas spētu vairoties nepieciešami apmēram 3 - 4 gadi, lai sasniegtu kilogramu svaru, labos apstākļos: 5 - 6 gadi.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Penģerots

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00 – 18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc pie radžu ūdenskrātuves masveidā iet bojā kaijas? Uz kādu amatu Streļčenoks pazeminājis Strīķi? Un Vai Latvijas iedzīvotāji interesējas par modi?

 

 

Ar Radio1 sazinājās jēkabpilietis Kaspars, kas novērojis, ka Radžu ūdenskrātuves austrumdaļā iet bojā desmitiem kaiju un beigto putnu ķermeņi redzami gan krastmalā, gan ūdenī. Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs sarunā ar Radio1 sacīja, ka pašvaldība ir lietas kursā par situācija un kritušos putnus savāc Jēkabpils sporta centra darbinieks. Dome rīt kritušo kaiju paraugus sutīs uz pārbaudi Bior laboratorijā, lai noteiktu putnu bojā ejas iemeslu. Šī analīze pašvaldībai izmaksās 250 eiro. Savukārt trešdien, 16.jūlijā uz Radžu ūdenskrātuvi dosies Daugavpils vides reģionālās pārvaldes inspektori, lai izpētītu gan upes krastu, gan ūdeņus, gan apmeklētu salas un mēģinātu noskaidrot putnu masveida bojāejas iemeslus. Bez ekspertīzes nav iespējams noteikt vai tā ir infekciju slimība, piemēram, putnu gripa vai arī, iespējams, putni tīšām noindēti. Plašāk lasiet portālā Radio1.lv.

 

Jēkabpils pilsētas dome nolēmusi ņemt 416 tūkstoši 610 eiro aizņēmumu ceļu un ielu remontdarbu investīciju projekta īstenošanai Jēkabpilī, Radio1 informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa. Ceļu un ielu remontdarbu investīciju projekts paredz ielu posmu kapitālo remontu Auseklīša un Kļavu ielā, Vienības ielas atzara no lokveida krustojuma līdz Kļavu ielai kapitālo remontu, gājēju ietves remontu Viestura ielā un ielu remontdarbus pēc inženierkomunikāciju rekonstrukcijas darbiem Jēkaba, Ziemeļu, Gulbju, Viesītes un Rūpniecības ielā.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrajā pret Strīķi ierosinātajā disciplinārlietā viņai piemērojis disciplinārsodu - pazemināšanu amatā. Streļčenoks 11.jūlijā parakstījis rīkojumu par Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēmis viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju. No šī datuma Strīķe iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

Aizvadītajās brīvdienās Pārtikas un veterinārais dienests saņēmis laboratorisko analīžu rezultātus, kas liecina, ka Āfrikas cūku mēra vīruss apstiprināts vēl trijās mājas cūku saimniecībās. Par mājas cūku saslimšanu Dagdas novada Bērziņu pagastā veterinārārstu informēja dzīvnieku īpašnieks, novietnē bija 41 cūka, no kurām ĀCM vīruss laboratoriski apstiprināts vienai cūkai. Savukārt no atrastajām mežacūkām mēris konstatēts divām cūkām Krāslavas novada Ķepovas pagastā un pa vienai Bērziņu un Indras pagasta pierobežā.

Spēkā stājies spriedums tā dēvētajā jauno "Latvenergo" tarifu lietā. Līdz ar to 2011.gadā akceptētie "Latvenergo" tarifi paliek spēkā. Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja informē, ka Administratīvo lietu departaments 4.jūlijā rīcības sēdē atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību tā dēvētajā jauno "Latvenergo" tarifu lietā par Administratīvās apgabaltiesas 2014.gada 13.janvāra spriedumu. Līdz ar to apgabaltiesas spriedums ir stājies likumīgā spēkā. Jau ziņots, ka Administratīvā apgabaltiesa gada sākumā noraidīja vairāku pieteicēju prasību tā dēvētajā jauno "Latvenergo" tarifu lietā. Par šo spriedumu kasācijas sūdzību iesniedza Ilmārs Poikāns jeb Neo.

 

Un vēl

Latvijā modes industrijā darbojas ļoti daudz talantīgu cilvēku, kuri veido pasaules tirgū konkurētspējīgas kolekcijas, tomēr Latvijā cilvēki par modes aktualitātēm neinteresējas. Vienlaikus iedzīvotāju ģērbšanās stils nav garlaicīgs, uzskata Liepājas Modes un mākslas studijas vadītāja Tatjana Jaremčuka. Viņa atzīst, ka daudzi cilvēki uzskata, ka apģērbs ir nebūtiska ikdienas sastāvdaļa, tomēr ar skaistām un krāsainām drēbēm cilvēki var palīdzēt sev justies labāk. Viņasprāt, Latvijas modes industrijai ir ļoti liels potenciāls izaugsmei.

 

Atstājiet komentāru