2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 6. oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 6. oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 07.00-08.00
Radio1 ziņās klausieties: Šodien Līvānos pieejama bezmaksas psihiatra konsultācija. Jēkabpilī visvairāk balsots par ''Saskaņu'', ''Vienotību'' un ''Zaļo un zemnieku savienību''. Jēkabpils uzņēmēju biedrībā notikusi valdes priekšsēdētāju maiņa.
 
Līvānos un Aizkrauklē kampaņas „Nenovērsies!" ietvaros aicina apmeklēt bezmaksas konsultācijas pie privāti praktizējošiem psihiatriem. Šāda iespēja tiek piedāvāta, lai veicinātu vēršanos pēc specializētas palīdzības. Pirmais bezmaksas konsultāciju posms Līvānos notiks no šodienas līdz 10. oktobrim. Šajā laika posmā konsultācijas sniegs psihiatrs Česlavs Mazulis. Otrais posms norisināsies laikā no 10. līdz 14. novembrim Aizkrauklē.
 
Jēkabpilī praktiski vienādu balsu skaitu ieguvusi partija "Saskaņa, "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība''. No aptuveni 17 tūkstošiem balsstiesīgajiem vēlētājiem nobalsojuši vairāk nekā 10 tūkstoši vēlētāju. Radio1 saņēma arī zvanus, ka pie Jēkabpils 3.vidusskolas pirktas balsis un saņemtas aģitējošas īsziņas, kas aicināja balsot par sarakstu Nr.1 "Latvijas attīstībai". Sīkāk par vēlēšanu norisi Radio1.lv ziņu portālā.

Šī gada septembrī Jēkabpils uzņēmēju biedrībā ir notikušas pārmaiņas amatpersonu sastāvā, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Biedru kopsapulcē ievēlēts jauns valdes sastāvs. Jaunajā valdē darbosies Zanda Lamba, Ilona Studāne, Andris Bikovskis, Egils Bojars un Armands Lībietis. Par jaunu uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētāju ievēlēja Zandu Lambu. Pirms tam biedrību vadīja Ilona Studāne.

Turpinām ziņas
 
Šodien un rīt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Pasaules Brīvo latviešu apvienības Kultūras fonda 2.kultūras konference "Latvija ārpus Latvijas. Kultūra, vēsture, emigrācija un nacionālā identitāte". Kā informēja apvienības pārstāvis, kopš 1.kultūras konferences apritējuši desmit gadi. Šajā laikā būtiski mainījusies latviešu sabiedrība ārzemēs. Tāpēc ir svarīgi noskaidrot kādi jautājumi viņiem svarīgi.
 
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālisti šodien rīko konkursu Draudzīga skola pedagogiem, informē Labklājības ministrija. Konkurss mērķis ir sekmēt draudzīgas un cieņpilnas vides attīstību skolā. Lai piedalītos konkursā, skolotājiem līdz 15.novembrim jāiesūta audzināšanas stundas plāns un tās norises apraksts. Labāko darbu autoriem būs iespēja apmeklēt kultūras un izklaides pasākumus.
 
Un vēl
 
Šodien ar Nobela balvas saņēmēja paziņošanu medicīnā sāksies tradicionālā Nobela prēmiju piešķiršanas nedēļa. Nobela prēmijas miera veicināšanā un literatūrā ir sabiedrības visgaidītākie apbalvojumi, kas ik gadu tiek piešķirti reizē ar apbalvojumiem medicīnā, fizikā, ķīmijā, literatūrā un ekonomikā. Prestižās Miera prēmijas komiteju šogad sagaida izvēle no rekordliela kandidātu skaita - 278. Prognozē, ka šogad lielākās izredzes saņemt prestižo balvu ir pāvestam Franciskam vai arī. ASV specdienestu noslēpumu izpaudējam Edvardam Snoudenam.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī durvis vēris jauns sporta peldbaseins. Līvānos pārbaudot iespējamos balsu uzpircējus, atrod narkotikas, kandžu un nelegālās cigaretes.Viesītē atklāta jauniešu telpa.
 
Svētdien Jēkabpilī, ūdens relaksācijas centrā "Citrus Spa", apmeklētājiem durvis vēra jaunais sporta baseins. Savukārt sestdien notika tā svinīgā atklāšana un simboliska lentas pārgriešana. Atklāšanas pasākumā piedalījās Jēkabpils pilsētas pašvaldības pārstāvji, projekta finansētāji, būvnieki un citi viesi. Atklāšanas pasākumā baseinā izmēģinājuma peldējumu veica vietējie sportisti. Sporta baseina būvniecību SIA "Reāls" sāka šī gada jūnijā, ņemot aizņēmumu "Nordea bankā", kā arī ieguldot būvniecībā savus līdzekļus. Kopumā baseina būvniecība izmaksājusi 720 000 eiro.
 
Sestdien Līvānos, pārbaudot iespējamos balsu uzpircējus, atrastas narkotikas, pašdarināts alkohols jeb kandža un kontrabandas cigaretes, informē Valsts policija. Inspektori kopā ar Drošības policijas darbiniekiem Līvānos apturēja BMW markas auto, kurā atradās divi vīrieši. Tika konstatēti citi pārkāpmi. Automašīnā policisti atrada 20 litrus šķidruma ar spirtam raksturīgo smaku, 600 cigaretes bez akcīzes preču zīmēm un pat četrus neliela izmēra maisiņus ar baltu pulverveida vielu. Abi vīrieši aizturēti.
 
Turpinām ziņas
 
Šodien plkst.15.30 pēc Latvijas laika notiks pašreizējā Eiropas Parlamenta deputāta Valda Dombrovska uzklausīšana Eiropas Komisijas viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos. Parlamenta komitejas vērtēs kandidāta zināšanas un kompetenci piešķirtajā atbildības jomā. Pēc visu komisāru intervijām būs jālemj, vai atbalstīt komisijas sastāvu kopumā. Plānots, ka parlaments balsos 22.oktobrī plenārsesijā Strasbūrā.
 
12.Saeimā visvairāk mandātu ieguvusi partija "Saskaņa" - 24 deputātu vietas. "Vienotība" jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība- 21, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 17 vietas. Latvijas Reģionu apvienība Saeimā ieguvusi astoņus deputāta mandātus, bet "No sirds Latvijai" - septiņus, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.
 
Un vēl
 
1.oktobrī Viesītes Kultūras pilī atklāta jauniešu telpa, informē Viesītes pašvaldība. Vieta izremontēta un labiekārtota pateicoties pašvaldības un SIA „Gargrode" finansiālajam atbalstam. Ideja par šādas telpas izveidošanu radās pēc jauniešu iniciatīvas. Šobrīd telpā ir pieejami arī dažādi informatīvie materiāli, piemēram, par jauniešu līdzdalību, brīvprātīgo darbu un projektiem. Tāpat plānoti pirmie semināri un iedvesmas pasākumi, kas notiks jaunajā telpā.
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Arī Jēkabpils pašvaldības dienesta auto tvertnēs norādīts degvielas daudzumam neatbilstošs nobraukums. BK „Jēkabpils" spēles galotnē sakauj „Latvijas Universitāti". Jēkabpils pirmklasnieki atklāj Rīgas Zoodārza kamieļu māju.
 
Valsts kontrole revīzijās secinājusi, ka pašvaldību darbinieki dienesta automašīnās, kuru degvielas tvertņu ietilpība ir 50 litri, vienā reizē uzpildījušas pat 100 litrus degvielas. Vairākos gadījumos secināts, ka domes dienesta auto ceļazīmēs norādīts atlikušās degvielas daudzumam neatbilstošs nobraukums. Tajā skaitā, Jēkabpilī. Domes priekšsēdetājs Leonīds Salcevičs Radio1 stāsta, ka visticamāk šāda situācija radās gadījumos, kad darbinieki dienesta auto retu reizi izmanto savām vajadzībām un degvielu bākā lej par personīgo naudu. Jau tuvākajā laikā tiks noskaidrots, kāpēc radusies šāda situācija.
 
3.oktobrī Rokišķu muzejā telpās Lietuvā notika Latvijas un Lietuvas piļu un muižu asociāciju seminārs, informē Aknīstes novada pašvaldība. Tajā piedalījās Aknīstes novada tūrisma darba vadītāja Līga Jaujeniece. Viņa prezentēja ideju par spoguļprojektu organizēšanu. Tā ietvaros katrā valstī tiktu līdzīgi realizēts konkrēts projekts kādas pils, muižas vai parka renovācijai vai rekonstrukcijai.
 
Piektdien atklāja rekonstruēto Kamieļu māju Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Tajā piedalījās Jēkabpils 3.vidusskolas 1a. klases skolēni. Atklāšanas pasākuma laikā tika apbalvoti arī bērnu radošo darbu konkursa "Ja mums būtu kamielis ..." uzvarētāji. Patlaban zoodārzā mīt seši kamieļi. Kamieļu mītnes un ekspozīcijas rekonstrukcija veikta šā gada vasarā.
 
Turpinām ziņas
 
Vakar ap plkst.22 Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā liesmas postījušas zem viena jumta izbūvētu saimniecības ēku un garāžu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka ugunsgrēka laikā sadega garāžā esošā automašīna. Cilvēki nav cietuši. Kopējā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri. Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēmis 43 izsaukumus - dzēsti 25 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi, bet četri izsaukumi izrādījušies maldinoši. Noslīkuši divi cilvēki.
 
12.Saeimas vēlēšanās bijusi zemākā vēlētāju aktivitāte neatkarīgās Latvijas vēsturē. Sestdien kopumā Latvijā nobalsojuši vismaz 887 000 cilvēku, kas ir vairāk nekā 57% no balsstiesīgajiem vēlētājiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti. 11.Saeimas vēlēšanās nobalsoja 59% no visiem balsstiesīgajiem, bet 10.Saeimas vēlēšanās piedalījās 63 % vēlētāju.
 
Un vēl
 
Vakar BK „Jēkabpils" savā pirmajā „Aldaris" Latvijas Basketbola līgas pamatturnīra mājas spēlē uzņēma „Latvijas Universitātes" komandu. Mājinieki izcīnīja uzvaru ar rezultātu 69:61. Visvairāk – 18 punktus mājinieku labā guva lietuvietis Povils Čukins.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00.-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī sākusies apkures sezona. Kūku pagastā avārijā cietis vīrietis. Visaktīvākie balsotāji Zemgalē bijuši Skrīveru novadā.

Šodien cilvēkiem uzdevām jautājumu vai viņi ir apmierināti ar vēlēšanu rezultātiem. Uz jautājumu atbildēja Ilgvars, Jevgēnijs, Rita, Antra un Sandra.
Turpinām ziņas

Jēkabpilī sākusies apkures sezona. Siltumpadeve pieslēgta visiem pilsētas bērnudārziem, skolām un pašvaldības iestāžu ēkām. SIA "Jēkabpils siltums" tehniskais direktors Juris Broņka apliecina, ka "Jēkabpils siltums" ir gatavs sākt apkuri visā pilsētā, izņemot Celtnieku ielas mikrorajonu. Tur ir tikko pabeigta siltumtrašu rekonstrukcija un notiek siltumskaitītāju uzstādīšana. Pagaidām no iedzīvotājiem nav saņemts neviens lūgums sākt apkures sezonu. Sīkāk par to radio1.lv ziņu portālā.
 
Sestdienas vakarā Krustpils novada Kūku pagastā uz ceļa Krievciems-Varieši-Kūkas-Andrāni notika ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta 47 gadus vecs vīrietis. Policija informē, ka "Volkswagen Golf" vadītājs neizvēlējās pareizu braukšanas ātrumu, auto nobrauca no ceļa braucamās daļas un rezultātā apgāzās. Autovadītājs nogādāts slimnīcā ar dažādām traumām.
 
Un vēl
 
Saeimas vēlēšanās Zemgalē visaktīvākie balsot Skrīveru novadā, kur nobalsojuši aptuveni 51% balsstiesīgo, liecina provizoriskie Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati. Skrīveru novadam seko Engures novads, Iecavas novads un Aizkraukles novads. Zemākā aktivitāte Zemgalē bija Krustpils novadā, Jelgavas novadā un Salas novadā.
 
Radio1 ziņas pulksten 17.18.
Radio1 ziņās klausieties: Šodien Jēkabpils Valsts ģimnāzija svinēja 95. dzimšanas dienu. Viesītē aiztur kukuļdevēju. Jēkabpilī notika Latvijas pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sēde.
 
Šodien Jēkabpils Valsts ģimnāzija svinēja savu 95.dzimšanas dienu. Dienas gaitā noritēja dažādi svinīgi pasākumi. Klašu kolektīvi tikās ar skolas absolventiem. Pusdienlaikā skolnieki pulcējās svinīgai uzrunai pie Tautas nama. Pēc tam sekoja akcija ''Samīļo skolu!''. Tajā tika veidota dzīvā roku ķēde ap skolas ēku skolas draudzīguma apliecināšanai un Baltijas ceļa 25.gadadienas pieminēšanai.
 
Dažu dienu laikā Zemgales reģionā policisti aizturējuši četrus kukuļdevējus, informē Valsts policija. Viens no tiem aizturēts sestdien Viesītes pagastā. Vīrietis automašīnā veda 400 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Lai izvairītos no administratīvās atbildības, mēģināja policistiem iedot 100 eiro.
 
Piektdien Jēkabpilī, Krustpils novada konferenču zālē notika Latvijas pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sēde, informē Jēkabpils pašvaldība. Tajā piedalījās arī domes izpilddirektors Guntars Gogulis. Sanāksmē par valsts sociālās politikas jautājumiem informēja Labklājības ministrijas speciālisti. Tāpat tika runāts par pašvaldību budžetu izdevumiem, kā arī daudziem citiem jautājumiem.
 
Turpinām ziņas
 
Rīt plkst. 10.00 Jēkabpilī, Krustpils novada domes konferenču zālē Zemgales plānošanas reģiona ES Struktūrfondu informācijas centrs organizē bezmaksas semināru par lietvedības un arhīva kārtošanu fondu projektos. Seminārā aicināti piedalīties pašvaldību speciālisti, izglītības iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, esošie un topošie uzņēmēji, kā arī ikviens interesents.

Rīt plkst. 19.00 Jēkabpils tautas nama kamerzālē jau otro reizi viesosies Ukrainas Nopelniem bagātais mākslinieks Vitālijs Bondarevs. Šoreiz ar monoizrādi pēc Aleksandra Kaņevska traģikomiskā stāsta „Teza no mūsu pagalma" motīviem. Каņevskis ir prozaiķis, dramaturgs un scenārists, viņa lugas vairākkārt iestudētas un izrādītas uz Krievijas un Ukrainas teātru skatuvēm.
 
Un vēl
 
2. oktobrī Jaujās ar Kokneses vidusskolas komandas uzvaru noslēdzās Aizkraukles novada Sporta skolas rīkotais rudens kross skolu komandām. Koknesieši komandu cīņā vidusskolu grupā triumfē jau sesto sezonu pēc kārtas, uzvarot trijās individuālajās distancēs. Čempiona titulu izcīnīja Jana Fedotovska 1500m jaunietēm, Ralfs Eiduks 2000m jauniešiem, Patrīcija Eiduka 1000m meitenēm. Pamatskolu grupā iepriekšējā gada uzvarētāji - Bebru pamatskolas komanda, šogad ierindojās trešajā vietā.

Atstājiet komentāru