2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 10. oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 10. oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 07.00-08.00
Radio1 ziņās klausieties: Šodien notiek atvērto durvju dienas policijā. Jēkabpils pašvaldībā notiks sabiedriskā apspriešana par dzelzceļa līniju elektrifikāciju. Arī Pļaviņās sākas „Kamermūzikas dienas''.
 
Šodien Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas, Jēkabpils Aizkraukles un citos iecirkņos notiks Atvērto durvju diena, informēja Valsts policija. Atvērto durvju dienas darbības laiki dažādos iecirkņos atšķiras. Jēkabpilī atvērto durvju aktivitāte ilgs no plkst.9 līdz plkst.10 rītā. Pārējie Zemgales iecirkņi interesentiem būs pieejami no plkst.10 līdz plkst.12.
 
Šodien plkst.14.30 Jēkabpils pilsētas pašvaldībā notiks VAS Latvijas dzelzceļš paredzētās darbības ''Esošo publisko dzelzceļa līniju elektrifikācija'' ziņojuma sabiedriskā apspriešana. Tā informē Jēkabpils pilsētās pašvaldība. Paredzēts, ka pēc dzelzceļa līniju elektrifikācijas elektrovilcieni kursēs no Krustpils uz Rīgu, Daugavpili, Jelgavu un Rēzekni.
 
Šodien Pļaviņās sākas „Kamermūzikas dienas''. Atklāšanas koncerts notiks plkst. 18.00 Pļaviņu novada kultūras centrā. Uzstāsies saksofonists Ainars Šablovskis un arfiste Ieva Šablovska. Kamermūzikas dienas turpināsies sestdien ar Šablovska saksofona spēles meistaklasi mūzikas skolu pedagogiem Pļaviņu mūzikas skolā. Dalību meistarklasēs pieteikuši pedagogi no Viļakas, Līvānu, Jēkabpils, Kokneses, Aizkraukles un Ikšķiles mūzikas skolām.
 
Turpinām ziņas
 
Šodien Doma laukumā pulcēsies dakteru-klaunu atbalstītāji. Viņu mērķis būs uzņemt, iespējams, Baltijā lielāko sarkano klauna degunu kopbildi, informē biedrības ''Dr.Klauns'' pārstāve. Pulcēšanās zibakcijai notiks plkst.15. Ikviens aicināts pievienoties, uzliekot sarkano klauna degunu. Akcija būs simbolisks noslēgums labdarības kampaņai ''Smiekli ārstē!'', kuras laikā no 9. septembra līdz 10. oktobrim tiek vākti līdzekļi, lai atbalstītu dakteru – klaunu programmu.
 
"Latvijas Dzelzceļš" šonedēļ parakstīja līgumu par informatīvo un videonovērošanas sistēmu ierīkošanu 16 pasažieru stacijās Jūrmalas un Jelgavas virzienā, informē biznesa portāls ''Nozare''. Uz pasažieru platformām un staciju ēkās tiks uzstādīti displeji un skaļruņi. Ierīkošanas un projektēšanas darbi izmaksās 2,1 miljonu eiro.
 
Un vēl
 
Šodien tiek atzīmēta Starptautiskā Putras diena. Latvijas skolās sāksies Vislatvijas putras programma, kura ilgs līdz oktobra beigām. Šogad Putras programmas ietvaros 5.-8.klašu skolēni izaicinās Latvijas labākos pavārus #PUTRINGĀ un radīs jaunas putras ēšanas un gatavošanas tradīcijas. Savukārt, 1.- 4.klašu skolēni veidos dāvanu putrai, kurai šogad aprit 60 gadi. Putras programma skolās ir veltīta bērnu izglītošanai par putru veselīgumu. Vairākos restorānos Latvijā jau kopš pirmdienas var nogaršot interesantas un gardas graudaugu putras, kā arī citus graudaugu ēdienus.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Par godu Pasaules garīgās veselības dienai Jēkabpilī pieejami bezmaksas speciālistu pakalpojumi. Ādažu novadā atklās pirmo ekoloģiskās bērnu pārtikas ražotni Baltijā. Valsts pārvaldē un ministriju padotības iestādēs notiks atvērto durvju diena.
 
Vakar Jēkabpilī, pie Ģimenes atbalsta centra tika labiekārtota apkārtne un stādīti košumkrūmi. Namā sev mājvietu raduši veci, vientuļi cilvēki, mammas ar bērniem un Ģimenes atbalsta centra klienti. Darbus vadīja dārzniece madoniete Aija Kaškure. Košumkrūmus sastādīja dobēs ēkas priekšpusē un pagalma pusē. Iestādīta lēnaudzīga egle, lai Ziemassvētku laikā un Gadumijā tiktu izrotāta. Šādas aktivitātes notiek projekta "Es ar savu nāburdziņu" ietvaros.
 
Krustpils dzelzceļa stacijā norit būvdarbi. Tapuši divi jauni paaugstināti peroni, kuru izbūve ievērojami atvieglo pasažieru iekļūšanu vilcienā. Jaunums ir arī gājēju pāreja un kārtība kādā pasažieri var nokļūt uz otro peronu. Tā atrodas tālāk no dzelzceļa stacijas ēkas Madonas ielas virzienā, kas aizņem pasažieru laiku, bet garantē drošību. Savukārt šodien iedzīvotāji var ierasties Jēkabpils domes sēžu zālē pulksten 14.30. Notiks sabiedriskā apspriešana par "Latvijas Dzelzceļš" paredzētajām darbībām: „Esošo publisko dzelzceļa līniju elektrifikācija".
 
Par godu Pasaules garīgās veselības dienai šodien Latvijā iedzīvotājiem pieejama vairāki bezmaksas garīgās veselības veicināšanas pasākumi. Jēkabpilī iespējams apmeklēt psihologus un psihoterapeitus Kristīni Karlsoni un Initu Zarkeviču. Kopumā šodien Latvijā bezmaksas konsultācijas sniegs 100 dažādi speciālisti. Tajā skaitā biodejas pasniedzēji, mākslas terapeiti un citi. Lai pieteiktos vizītei, ir jāsazinās ar ārstiem un jāvienojas par vizītes laiku.
 
Turpinām ziņas
 
Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju pusdienlaikā Ādažu novadā atklās pirmo ekoloģiskās bērnu pārtikas ražotni Baltijā. Uzņēmuma " Lat Eko Food" jaunā ražotne „Rūdolfs" ir jauna rūpnīca, kas spēs pārstrādāt visu Latvijā izaudzēto sertificētu bioloģisko dārzu ražu un nodrošināt Latvijas mazuļus ar kvalitatīvu pašmāju bioloģisko pārtiku. Uzņēmuma plānotais ražošanas apjoms būs ap 5 tonnām dienā. Paredzēts ap 80% saražoto biezeņu eksportēt uz dažādām pasaules valstīm.
 
Valsts pārvaldes un ministriju padotības iestādēs šodien notiks atvērto durvju diena. Tās laikā ikviens varēs uzzināt par iestāžu darba ikdienu, tikties ar amatpersonām un piedalīties dažādās aktivitātēs. Tiks organizētas izstādes, ekskursijas, konkursi, semināri un tikšanās ar amatpersonām. Kopumā atvērto durvju dienā piedalīsies vairāk nekā 100 iestādes un filiāles visā Latvijā. Savs pasākumu plāns ir katrai ministrijai. Jēkabpils policiju apmeklēt var no plkst.9.-10.
 
Un vēl
 
No šodienas līdz 20.oktobrim Latvijā norisināsies "Baltijas teātra festivāls 2014", kas katru gadu notiek kādā no Baltijas valstīm. Šogad festivāls piedāvās Lietuvas un Igaunijas labākos oriģināldramaturģijas iestudējumus, kā arī gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" nominēto izrāžu programmu un labākās pēdējās sezonās tapušās izrādes bērniem un jauniešiem. Festivālu noslēgs festivāla "Baltic house" producētā izrāde "Makbets", kuru veidojis viens no pēdējā laika izcilākajiem Eiropas režisoriem Luks Persevals. Lielākā daļa izrāžu notiks Rīgas teātros. Festivāls šodien sākas ar "Bērnu programmu".
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: NEPLP piešķir retranslācijas atļaujas Ukrainas TV programmu pārraidīšanai Jēkabpilī. VEF Kultūras pilī atklāta Kūku pagasta radošās mākslas studijas "Mākslas dārzs" izstāde. KNAB šodien svin savas dibināšanas 12.gadadienu.
 
25. septembrī Jēkabpils pilsētas Tūrisma informācijas centrs kopā ar Krustpils novada pārstāvjiem rīkoja tūrisma dienas ekskursiju tūrisma gidiem un novadpētniekiem. Šo aktivitāšu mērķis ir palīdzēt pilnveidot zināšanas tūrisma gidiem un novadpētniekiem. Ekskursija sākās Jēkabpilī un beidzās Madonas novadā. Šādas ekskursijas kļuvušas par tradīciju. Līdz šim tās notikušas Jēkabpils novadā, Aknīstē, Gārsenē, Viesītē un Sēlijā, Jaunjelgavā.

VEF Kultūras pilī tika atklāta Krustpils novada Kūku pagasta radošās mākslas studijas "Mākslas dārzs" izstāde "Sazināties ar krāsām", informē Krustpils novada pašvaldība. Izstādē piedalās tādi mākslinieki kā Jolanta Ābele, Dace Bērziņa, Ervīns Apīnis un vēl vismaz desmit citi mākslinieki. Tāpat keramiķe no Daugavpils, kuras dzimtā puse ir Kūku pagasts. Kopumā izstādītas 80 gleznas un sešas trauku grupas. Studijas izstāde būs apskatāma līdz novembrim.
 
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome vakar izsniegusi retranslācijas atļaujas "Vidusdaugavas televīzijai" trīs Ukrainas programmu pārraidīšanai. Tāpat arī SIA "Telepark IPTV" raidīšanai internetā. Atļauja attiecas uz Ukrainas TV programmām - "24 TV", "Espresso TV" un "Telekanāls OE".
 
Turpinām ziņas
 
Salīdzinot šā gada pirmā pusgada rezultātus ar aizvadītā gada atbilstošu periodu, nebanku kreditēšanas nozare piedzīvojusi būtisku kritumu, liecina Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijas apkopotie dati. Izsniegto kredītu apjoms samazinājies par 31%. Savukārt izsniegto kredītu skaits par 20%. Asociācijas vadītāja Baiba Fromane to skaidro ar pieņemtajām likumdošanas izmaiņām un nozares īstenotajiem pašregulācijas pasākumiem.
 
Šogad astoņu mēnešu laikā dubultojies atklāto krāpšanas gadījumu skaits, kuru mērķis bijis nepamatoti saņemt apdrošināšanas atlīdzību, tā secina apdrošināšanas sabiedrība „BTA'' pēc datu apkopšanas. Veicot aizdomīgo apdrošināšanas gadījumu pārbaudi un konstatējot krāpšanas mēģinājumus, novērta nepamatota apdrošināšanas atlīdzību izmaksa 180 000 eiro apmērā.
 
Un vēl
 
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šodien svin savu dibināšanas 12.gadadienu, informē KNAB. Speciālas svinības nav paredzētas, taču iedzīvotāji aicināti apmeklēt Atvērto durvju dienu. Būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par korupciju, iegūt informāciju par KNAB darba specifiku un tikties ar KNAB priekšnieku, speciālistiem un izmeklētājiem. 2002.gada 10.oktobris, kad Saeima amatā iecēla KNAB pirmo priekšnieku Gunti Rutki, tiek uzskatīts par biroja darbības sākumu.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00.-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Rītdien Dižo ogu parāde Koknesē. Jēkabpilī sestdienu aizpildīs Latvijas čempionāta volejbolā un Latvijas basketbola līgas spēle. Daugavpils Universitātes studiju un pētniecības centrā notiks 23.Ilgu rudens seminārs.
 
SIA "Jēkabpils siltums" turpina pakāpeniski pieslēgt apkurei daudzdzīvokļu mājas un iestādes. Kāda patlaban ir situācija stāsta Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis.
 
Līdz šīsdienas rītam apkurei jau bija pieslēgtas 54 dzīvojamās mājas. Patlaban apkuri nav iespējams pieslēgt Jēkabpilī Celtnieku ielas mikrorajonā. SIA "Jēkabpils siltums" tehniskais direktors Juris Broņka sarunā ar Radio1 sacīja, ka siltumtīkli plānotos darbus šajā mikrorajonā ir pabeiguši jau augustā un ir gatavi sākt apkures sezonu. Patlaban SIA "JK namu pārvalde" Celtnieku ielas mikrorajona ēkās ierīko siltummezglus un tas kavē apkures uzsākšanu. Broņka norādija, kolīdz namu pārvalde savuis darbus pabeigs, tā siltumtīkli varēs sākt apkures pieslēgšanu arī Celtnieku ielā. Atgādināšu, lai apkurei pieslēgtu daudzdzīvokļu mājas, to iemītniekiem jāvienojas par šādu lēmumu un jāiesniedz pieteikums namu pārvaldei. Ēkas pieslēdz, ievērojot maksājumu līmeni par iepriekš saņemto siltumenerģiju. Parādnieku mājas siltumu saņems pēdejās. Portālā Radio1.lv var iepazīties ar informāciju, cik procentuāli katras mājas iemītnieki ir norēķinājušies ar siltumtīkliem.
 
Turpinām ziņas

Rīt Kokneses Zaļā tirgus laukumā notiks Dižo ogu parāde un Kokneses novada pašdarbības kolektīvu sezonas atklāšana, informē Kokneses novada pašvaldība. Dižosies gan lielākās rudens ogas, gan pašdarbības kolektīvi, savā pulkā aicinot jaunus dalībniekus. Būs rudens tirgus, našķi un spēles pasākuma apmeklētājiem. Dižo ogu parādē piedalīties aicināti visi, kas pa vasaru ir izaudzējuši skaistus vai interesantus ķirbjus.

Šodien un rīt Daugavpils Universitātes studiju un pētniecības centrā "Ilgas" notiek 23.Ilgu rudens seminārs. Pasākumā pulcēsies universitātes studenti, esošie un bijušie mācībspēki, absolventi, lai neformālā gaisotnē piedalītos dabas vērošanas un izziņas aktivitātēs. Tāpat Jēkabpils Latviešu biedrības vadītāja Māra Grīnberga, Latvijas Universitātes biologi un citi. Pasākums šogad veltīts bioloģiskās izglītības DU 60.gadadienai
 
Un vēl
 
Rīt Jēkabpilī gaidāmas divas aizraujošas spēles. Plkst.14. 2. vidusskolā Latvijas čempionāts volejbolā Nacionālajā līgā. Spēlēs SK Jēkabpils Lūši – VK Ventspils. Savukārt plkst.18 Sporta namā Latvijas basketbola līgas 1. divīzija. Spēlē BK Jēkabpils – Jūrmala/Fēnikss.

Atstājiet komentāru