2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 29. oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 29. oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 07.00-08.00
Radio1 ziņās klausieties: Šodien notiks atvērto durvju dienas Jēkabpils NVO resursu centrā. Jēkabpils Kamermūzikas dienu ietvaros šovakar notiks kameransambļa "Trio Art - i Shock" koncerts. Šodien sāksies ceļu satiksmes drošības kampaņa "Redzams = Dzīvs!".
 
Šodien Jēkabpilī notiks Jēkabpils NVO resursu centra organizētā Atvērto durvju diena. Tajā interesenti varēs iepazīties ar biedrībām, kas izveidojušās Jēkabpilī. Piemēram ar poļu biedrību, biedrību „Cerību sala", politiski represēto biedrību un citām. Bet pēcpusdienā gaidāmas Apaļā galda sarunas ar tēmu - „NVO kā pašvaldības labā roka", kurā tiks apspriesta gūtā pieredze, Jēkabpils situācijas raksturojums, abu pušu problēmas, iespējamie risinājumi.

Šodien plkst. 9:30 Jēkabpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centra speciālisti apmācīs Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pedagogus seminārā „Individuālās pieejas īstenošana izglītības procesā izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem." Tā informē Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Seminārā tiks runāts par speciālās izglītības metodēm un darba organizāciju. Tāpat motivēšanas paņēmieniem, atbalsta pasākumiem un citām tēmām.

Vakarā plkst. 19.00 Jēkabpils tautas namā, ciklā „Jēkabpils Kamermūzikas dienas", notiks kameransambļa "Trio Art - i Shock" koncerts. Programmā skaņdarbu atskaņošanai tiks izmantoti ne tikai klasiskie instrumenti, bet arī netradicionālie, tostarp bļodas, pannas un citi saimnieciski piederumi. Programmā ietverti gan ārzemju autoru, gan arī latviešu kamermūzika. Tajā muzicē trīs jaunas mūziķes – čelliste Guna Āboltiņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un pianiste Agnese Egliņa.
 
Turpinām ziņas
 
Šodien pēcpusdienā notiks Ceļu satiksmes drošības kampaņas "Redzams = Dzīvs!" atklāšana un atstarojošo vestu izdales reids pie CSDD Rīgas nodaļas galvenās ieejas, informē direkcija. Kampaņa tiek rīkota, lai uzlabotu dramatisko situāciju, jo šī gada pirmajos mēnešos negadījumos ievainot 639, savukārt miruši 43 gājēji. Īpaši traģiski ir rudens mēneši - septembris un oktobris -, kad uz Latvijas ceļiem dzīvības zaudējuši jau 11 gājēji, bet ievainojumus guvuši vairāk par 100 cilvēkiem.
 
Tuvākajā laikā tiks pabeigti Rīgas pils pastāvīgā jumta izbūves un ārējās apdares darbi, ziemas sezonā turpināsies iekšdarbi, informēja valstij piederošo īpašumu apsaimniekotājs VAS "Valsts nekustamie īpašumi". Patlaban pilnībā pabeigta ēkas inženiertehnisko komunikāciju atjaunošana un par 90% īstenota Rīgas pils logu restaurācija, turpinās iekšējie labiekārtošanas darbi.
 
Un vēl
 
26.oktobrī, Vācijas pilsētā Frankfurtē notika tradicionālais rudens maratona skrējiens. Maratonā vīriešu konkurencē no Latvijas un Baltijas garāko distanču skrējējiem ātrākais bija Jēkabpils sportists Anatolijs Macuks. Savā vecuma grupā sportists izcīnīja 5.vietu, vīru vērtējumā sevi pieteica, kā 30-tais labākais pasaulē, starp Eiropas spēcīgākajiem gargabalniekiem Anatolijam 14. pozīcija, bet kopvērtējumā finišu sasniedza 35. vietā. Maratonā kopumā startēja 15228 dalībnieki no 101 valsts.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils pašvaldība piedāvā saņemt pabalstu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas segšanai. Jēkabpilī veikta sabiedrisko ēku apsekošana. Koalīcijas partneri beidzot vienojušies par atbildības jomu sadali valdībā.
 
Iespējams saņemt pabalstu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas segšanai, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Tiesības saņemt pabalstu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai ir atsevišķi dzīvojošai personai, kura saņem vecuma, invaliditātes pensiju vai sociālā nodrošinājuma pabalstu, ja dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā, vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 350 euro un nedzīvo sociālajā mājā vai dzīvoklī. Pabalstu nepiešķir, ja periodā, par kuru veikts aprēķins, bijis piešķirts dzīvokļa pabalsts.
 
Līdz oktobra beigām apsekotas divdesmit astoņas sabiedriski nozīmīgas ēkas, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Tika apsekotas tādas ēkas kā atpūtas komplekss "Citrus SPA'', Valsts policijas ēka, Krustpils dzelzceļa stacija, Jēkabpils tirdzniecības centri, veikali Maxima un citas ēkas. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvvalde, izvērtējot iesniegtos atzinumus, secināja, ka ēkas atbilst visām drošības prasībām. Sabiedrisko būvju apsekošanas lēmums pieņemts 19. decembrī, sakarā ar Rīgā notikušo traģēdiju, kurā iebrūkot lielveikala „Maxima" jumtam, bojā gāja 54 cilvēki.

Noslēdzies ''FANS PROSPORT pusstundas velobrauciens'', informē Jēkabpils sporta centrs. Tas 4.kārtu garumā pulcēja ap 50 šī sporta veida cienītājus. Ieskaites vērtējumā kopā summējās trīs labāko kārtu apļu skaits. Absolūtajā vērtējumā sieviešu konkurencē uzvara Inesei Šukevičai, vīriešu konkurencē Linardam Veipam. Savukārt skrējēji turpina sportot. 7.kārta notiks 12.novembrī ceļa Jēkabpils - Dunava 3.km, par godu Lāčplēša dienai.
 
Turpinām ziņas
 
Topošās koalīcijas partneri vakardien beidzot vienojās par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā. "Vienotību" jaunajā valdībā varētu pārstāvēt Ministru prezidente Laimdota Straujuma, ''Vienotība finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Zaļo un zemnieku savienību varētu pārstāvēt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis. Nacionālajai apvienībai varētu būt tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Dace Melbārde.
 
Vakardien Augstākā Tiesa izskatīja partijas "Saskaņa" prasību par pilnīgu vai daļēju 12.Saeimas vēlēšanu rezultātu atcelšanu Latgalē, uzklausīja uzaicinātos lieciniekus. Vairāki liecinieki Augstākajai tiesai norādīja, ka aizdomīgas darbības attiecībā uz iespējamu balsu pirkšanu Latgales apgabala vēlēšanu iecirkņos nav novērojuši. Savukārt daži liecinieki stāstīja par konkrētiem balsu pirkšanas gadījumiem Balvos. Piemēram, Borisam Šolinam tika piedāvāts "nedaudz piepelnīties", nobalsojot par "Vienotību" un ievelkot plusiņu Zaķim. Par to viņam esot piedāvāti desmit eiro. Pārējo informāciju par balsu pirkšanu viņš saņēma pastarpināti. Tiesa šodien turpinās izskatīt lietu.
 
Un vēl
 
Krievijas embargo ietekmē krītošās piena iepirkuma cenas Latvijas piensaimniekiem rada zaudējumus septiņu līdz deviņu miljonu eiro apmērā katru mēnesi. Rezultātā līdz ziemas beigām daudzas piensaimniecības būs spiestas likvidēties, informēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs. Zemnieki norādīja, ka krīze piensaimniecībā ir jārisina nekavējoties. Pagaidām palīdzība sniegta tikai nacionālā līmenī, bet nav skaidrs kā krīzē cietušajām valstīm palīdzēt šajā situācijā grasās Eiropas Savienība.
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils Vakara vidusskolas pedagogi saņem Pateicību par ieguldījumu vides zinātnes un izglītības attīstībā. Noslēgušās „Kamermūzikas dienas Pļaviņās". Koknesē aizvadīts seminārs par jauniešu līdzdalību.
 
24.oktobrī svinīgā ceremonijā Latvijas Universitātes Mazajā aulā tika pasniegtas Vides zinātnes balvas 2014. Jēkabpils Vakara vidusskolas pedagogu grupa saņēma Pateicību par ieguldījumu vides zinātnes un izglītības attīstībā. Konkurss „Vides zinātnes balva" tika rīkots jau septīto reizi un tā mērķis ir novērtēt zinātnieku, skolotāju nevalstisko organizāciju devumu vides jautājumu aktualizēšanā un popularizēšanā.
 
Ar reģiona mūzikas skolu audzēkņu kamermūzikas kolektīvu koncertu 24. oktobrī noslēdzās „Kamermūzikas dienas Pļaviņās". Kopīgā koncertā, ko vadīja operdziedātājs Nauris Indzeris, pulcējās reģiona mūzikas skolu kameransambļi. No Kokneses mūzikas skolas bija ieradies saksafonu trio un mūzikas skolas audzēkņu kamerorķestris. No Jēkabpils mūzikas skolas ieradās flautu ansamblis un klavieru duets. Tāpat bija pārstāvēta arī Aizkraukles mūzikas skola ar akardeonistu duetu.
 
24.oktobra pēcpusdienā Kokneses vidusskolā notika Izglītības un zinātnes ministrijas, biedrības „Izdzīvo ideju" un SIA „Civitta Latvija" organizēts seminārs par jaunatnes līdzdalības attīstību Kokneses novadā. Semināru Koknesē apmeklēja ap 30 dalībnieku, to vidū skolēni un pedagogi no vidusskolas un Bebru pamatskolas, kā arī pārstāvji no Kokneses jauniešu biedrības, Kokneses novada domes, pašvaldības iestādēm, Pļaviņu jauniešu centra „Ideja" un Latvijas Pašvaldību savienības.
 
Turpinām ziņas
 
Jēkabpilī otrdienas vakarā Neretas un Vienības ielu krustojumā sadūrās 1993.gadā dzimuša vīrieša vadīts traktors «Atlas» ar 1971.gadā dzimuša vīrieša vadīto «Audi». Pēc sadursmes slimnīcā nogādāts «Audi» pasažieris - 1980.gadā dzimis vīrietis. Otrdien uz Latvijas ceļiem reģistrēti 45 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši četri cilvēki, informē policija.
 
Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien plkst.11 sāka pārrunas par jaunās valdības izveidi ar topošās koalīcijas partneriem - "Vienotību", Zaļo un zemnieku savienību un nacionālo apvienību. Prezidents nominēt jauno premjera amata kandidātu varēs tikai pēc pašreizējās valdības pilnvaru beigām. Vakardien topošās koalīcijas partneri vienojās par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā.
 
Un vēl
 
Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki dzēsuši vairākas neapsaimniekotas ēkas, ziņo dienests. Zilupes novadā bija aizdegusies divstāvu neapdzīvota ēka, savukārt Rēzeknes novadā trešdienas rītā bija aizdegusies ēka un šķūnis. Cietušo ugunsgrēkos pagājušajā diennaktī nav. Kopumā dzēsti 32 ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00.-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Tiesai nodod lietu par Jēkabpils pilsētas svētkos nogalināto vīrieti. Latgales apgabaltiesa būtiski nemaina sodus krimināllietā par nelegāla alkohola realizāciju Preiļos. Noslēgusies Mārtiņa Fonda Rudens Eko nometne rehabilitācijas centrā "Dūjas".
 
Oktobra pēdējā nedēļā sabiedrībā mēdz ar vien vairāk pievērst uzmanību arī veļu laikam, lai gan tas sācies līdz ar Miķeļiem. Varbūt šajā nedēļā visu spocīgo liek atcerēties 31. oktobra Visu Svēto dienas priekšvakars līdz ar atgādinājumu par Helovīna svinībām. Tāpēc cilvēkiem jautājām, ko viņi dara tumšajos rudens vakaros. Atbildes sniedza Inese, Skaidrīte, Silvija, Vēsma un Annele.
 
Noslēdzot Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas „Sēļu sēta" darba sezonu, 31.oktobrī apmeklētāji aicināti uz īpašu muzeja apskati vakarā. Šajā dienā muzejs būs atvērts no plkst.18. līdz plkst. 20.00.

Turpinām ziņas

Jēkabpils rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par pilsētas svētku laikā smagi piekautu vīrieti, kā rezultātā cietušais mira, informē prokuratūra. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, Jēkabpils pilsētas svētku laikā, greizsirdības jūtu vadīts, uzsāka konfliktu ar cietušo. Tā rezultātā cietušais atsitās ar galvu pret bruģi. No iegūtajiem miesas bojājumiem iestājās cietušā nāve. Sīkāk par to var izlasīt ziņu portālā Radio1.lv.
 
Krimināllietā, kurā 17 personas apsūdzētas saistībā ar 2006.gada nelegālā alkohola krīzi Preiļos, kuras rezultātā dzīvību zaudēja deviņi cilvēki, Latgales apgabaltiesa pasludinājusi jauno lēmumu. 12 apsūdzētajiem piemērots sods ar brīvības atņemšanu no trim mēnešiem līdz vienam gadam un diviem mēnešiem nosacīti, diviem - piespiedu darbs no 54 līdz 104 stundām. Lēmums būtiski nemaina apsūdzētajiem piemērotos sodus.
 
Un vēl
 
Noslēgusies Mārtiņa Fonda Rudens Eko nometne, kura norisinājās no 25. līdz 28.oktobrim Rehabilitācijas centrā "Dūjas". Nometnē piedalījās 22 jaunieši no Jēkabpils novada, Rīgas, Saulkrastiem, Ogres, Salacgrīvas u.c. Latvijas pusēm. Nometnē jaunieši runāja par jauniešu ēšanas paradumiem un to, kā ēst veselīgi un garšīgi, kā arī radoši pavadīja brīvo laiku un plānoja nākamā gada Eko nometnes programmu.
 
Radio1 ziņas pulksten 17.18.
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils domes autoparks gadā izmaksā 40 000 eiro. Līvānu novadā tiks realizēti četri iedzīvotājiem nozīmīgi projekti. Aizvadīti trešie Viesītes novada ģimeņu svētki.
 
Jēkabpils domes autoparks gadā izmaksā 40 000 eiro, stāsta Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis. Viņš skaidro, ka autotransporta izdevumos ietilpst remontdarbi, apdrošināšanas maksājumi un degvielas izdevumi. Jēkabpils pašvaldības rīcībā ir 11 vieglās automašīnas, viens pasažieru mikroautobuss un viens kravas mikroautobuss. Divas vieglās automašīnas nodotas izsolē.
 
Vakardien Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā tika paziņoti četri "Latvijas Mobilā Telefona" projekta "LMT Latvijai" konkursa uzvarētāji. Ar LMT piešķirto finansējumu, Līvānu florbola laukumam iegādāsies jaunus bortus, Jersikas kopiena izveidos atpūtas vietu, Līvānu centrā izvietos āra trenažierus un pie Dubnas upes uzstādīs jaunus vides objektus. No saņemtajiem 10 pieteikumiem iedzīvotāju balsojumam bija pieejami visi projekti.
 
25.oktobrī Viesītes novadā notika trešie novada ģimeņu svētki, informē Viesītes novada pašvaldība. Šogad aicinājumam piedalīties ģimeņu dienā atsaucās 7 pāri, kuri svinēja 55, 50, 30 un 25 gadu kopā būšanas gadadienas. Smaragda kāzu jubilejā šogad tika godināti Grundi no Elkšņu pagasta. Grundu ģimenē izaudzinātas divas meitas un tiek auklēti četri mazbērni un viens mazmazbērns. Bet 50 gadu, jeb zelta kāzu jubilejā, sveikti četri pāri.
 
Turpinām ziņas
 
Policija šogad pabeigs izmeklēšanu Zolitūdes traģēdijas lietā, un tā līdz gada beigām nonāks prokuratūrā, apliecina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Tomēr viņš pagaidām nevēlējās atklāt ne pamata versiju, ne potenciālo aizdomās turamo skaitu. Tāpat Ķuzis apliecināja, ka apsūdzības varētu tikt uzrādītas par vairāku krimināllikuma pantu pārkāpumiem, ne tikai būvniecības normu, bet arī, piemēram, ugunsdrošības normu pārkāpumiem.
 
Mantu zādzība no auto salona rada zaudējumus vidēji 350 eiro apmērā, stāsta apdrošināšanas sabiedrība "Ergo". Visbiežāk zaudējumus rada arī zādzības laikā nodarītie bojājumi. Zādzības vecina auto īpašnieku neuzmanība, piemēram, auto logi nav līdz galam aizvērti, auto novietots nomaļā vietā vai redzamā vietā atstātas mantas. Lai iegūtu kāroto mantu no auto salona, zagļi visbiežāk vienkārši izsit auto stiklu vai atlauž bagāžas nodalījumu.
 
Un vēl
 
Šovakar plkst. 19.00 Jēkabpils tautas namā, ciklā „Jēkabpils Kamermūzikas dienas", notiks kameransambļa "Trio Art - i Shock" koncerts. Programmā skaņdarbu atskaņošanai tiks izmantoti klasiskie un netradicionālie instrumenti, tostarp bļodas, pannas un citi saimnieciski piederumi. Programmā ietverti ārzemju autoru un latviešu kamermūzika. Tajā muzicē trīs jaunas mūziķes – čelliste Guna Āboltiņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un pianiste Agnese Egliņa.

Atstājiet komentāru