2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 16.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 16.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 7.00 – 8.00

Radio1 ziņās klausieties: Uz kādu pasākumu šodien pulcēsies Jēkabpils sportisti? Ko Izglītības ministre šodien darīs Preiļos? Un kad sinoptiķi prognozē ziemai raksturīgus laika apstākļus?

 

Šodien Krustpils novada Atašienes un Vīpes pagastos notiks Barikāžu piemiņas pasākumi. Pulksten divos dienā Krustpils novada Atašienes pagasta Troškās biedrība "Daugavas Pārupieši" aicina apmeklēt 1919. gada Latgales Atbrīvošanas kauju piemiņas pasākumu, savukārt pulksten sešos vakarā Krustpils novada Vīpes pagastā pie pārvaldes ēkas norisināsies barikāžu piemiņas pasākums, kur atmiņu ugunskura gaismā, malkojot zāļu tēju atcerēsies to dienu notikumus un vēros Jaunsargu kandidātu zvēresta došanu.

 

Jēkabpils Tautas namā šodien pulksten sešos vakarā notiks Jēkabpils Sporta laureāts 2014. Pasākumā suminās pērnā gada labākos sportistus un trenerus. Janvāra pirmajā pusē ikviens varēja piedalīties Jēkabpils sporta centra organizētajā balsojumā un izvēlēties savu favorītu. Nominācijai bija izvirzīti četri sportisti – Reinis Nitišs, Anatolijs macuks, Aija Rogāle un Valērijs Cvetkovs, kā arī četri treneri – Ņikita Sekretovs, Mārcis Obrumans, Vita Brikmane un Pēteris Krastiņš. Šodien noskaidrosies kuri no viņiem būs saņēmuši vislielāko balsojumu.

 

Somijā, Helsinkos, izstāžu centrā Messukeskus, šodien turpināsies Starptautiskā tūrisma izstāde „MATKA”. Jēkabpili Latvijas nacionālajā stendā pārstāv Jēkabpils pašvaldības tūrisma organizators Zane Vārna. Tūrisma izstāde „MATKA” viens no nozīmīgākajiem tūrisma gadatirgiem pasaulē un lielākā  tūrisma profesionāļu un gala patērētāju  izstāde Ziemeļvalstīs.

 

Turpinām ziņas

 

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile šodien dosies reģionālajā vizītē uz Preiļiem un Rēzekni, kur apmeklēs izglītības iestādes, tiksies ar skolēniem, pedagogiem, augstskolu un pašvaldību pārstāvjiem. Dienas pirmajā pusē ministre viesosies savā dzimtajā skolā – Preiļu pamatskolā, kur piedalīsies matemātikas stundā, kā arī tiksies ar skolēniem un skolotājiem. Pēc tam paredzēta tikšanās ar Preiļu novada domes vadību un speciālistiem, Seile apmeklēs arī Preiļu Valsts ģimnāziju un Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma Preiļu filiāli. Pēcpusdienā ministre dosies uz Rēzekni.

 

Salas bibliotēkā skatāma rokdarbu izstāde „Ciku, caku cimdus, zeķes adu”. Izstādē skatāmas rakstainas zeķes, skaisti cimdi. Īpaši skaistas ir pusgarās rakstainās vilnas zeķes. Rokdarbu autore ir Salas pagasta iedzīvotāja Daina, kurai tā ir brīvo brīžu nodarbošanās. Apmeklētājiem ir iespēja smelties idejas grāmatās par rokdarbiem, kuras ir izliktas izstādē. Izstāde būs atvērta līdz 26.janvārim un to var apmeklēt bibliotēkas darba laikā darbdienās no 9-18.

 

Un vēl

 

Nepastāvīgi laika apstākļi Latvijā saglabāsies gan šīs nedēļas pēdējā darba dienā, gan arī nedēļas nogalē, un vēl nākamās nedēļas sākumā. Patreizējās prognozes liecina, ka nākamās nedēļas otrajā pusē mūsu reģionā atmosfēras spiediens varētu paaugstināties – pastiprināsies anticiklons, nokrišņu nebūs, bet Latvijā nostiprināsies sals. Valsts austrumu daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz -10…-15 grādiem, iespējamas pat vēl zemākas gaisa temperatūras, prognozē sinoptiķi.

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda ir Latvijas problēma Labklājības ministra skatījumā? Kas rada draudus rapšu audzēšanai? Un Kādas profesijas ēnot šogad aicināti skolēni?

 

Lielveikala "Maxima" būvkonstruktors būvinženieris Ivars Sergets, kurš ir viens no apsūdzētajiem Zolitūdes traģēdijas lietā, piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu – pārsūdzējis. Drošības līdzekli tiesa varētu pārskatīt divu nedēļu laikā. Sergets ir viens no trim aizdomās turētajiem Zolitūdes traģēdijas lietā. Tāpat aizdomās tiek turēts arī sabrukušā lielveikala "Maxima" ekspertīzes veicējs Andris Gulbis, kurš pašlaik atrodas apcietinājumā, kā arī būvprojekta vadītājs Andris Kalinka, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", kuram noteikts mantas arests un kurš projektējis sagruvušo lielveikalu "Maxima".

 

Latvijas problēma ir tā, ka ir salīdzinoši zemi ienākumi, un cilvēki nevar nopelnīt tik daudz, lai spētu uzturēt ģimeni, atzinis labklājības ministrs Uldis Augulis. Viņš uzskata, ka tā nav normāla situāciija, kad divi strādājoši cilvēki, kuriem ir bērni, nespēj sevi nodrošināt. Tas ir tas uzdevums valstij. Auguli arī teica, ka darba vietu skaita palielināšana ir visas valdības uzdevums, jo visu ministriju uzdevums ir nodrošināt gan apstākļus, gan investīciju piesaisti, gan dažāda veida nodokļu atlaides, lai varētu attīstīt ekonomiku, darba vietas, kas būtu ilgstošas un kvalitatīvas un augstāk apmaksātas, "lai kopīgie ieņēmumi valstī palielinātos un samazinātu nabadzību.

 

Latvijā 82% iedzīvotāju pensijas vecumā plāno paļauties uz valsts pensiju, bet 7% - uz mantojumu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas veiktais Latvijas iedzīvotāju finanšu pratības pētījums. Komisijā norādīja - kaut arī lielākā daļa iedzīvotāju nav pārliecināti par drošām vecumdienām, tomēr 82% iedzīvotāju esot pensijas vecumā paļaujas vai paļausies uz valsts pensiju, 27% saņem vai cer saņemt finansiālu atbalstu no bērniem, 22% strādā vai plāno strādāt pensijas vecumā. Vienlaikus aptauja atklāj, ka kopumā 75% sabiedrības nav pārliecināti, ka viņu ienākumi pensijas vecumā nodrošinās viņiem tādu dzīves līmeni visā pensijas periodā, uz kādu viņi ir cerējuši.

 

Turpinām ziņas

 

Apdrošināšanas sabiedrība „Gjensidige Baltic” izmaksās apdrošināšanas atlīdzību 100 tūkstoši eiro par pērn septembrī Murmastienē avārijā bojā gājušo traktoru un par piekabes/mucas remontu – 4 tūkstoši 642 eiro. Uzņēmums atlīdzību ir saņēmis un plāno iegādāties jaunu traktortehniku. Jau ziņots, ka veicot pārbraucienu no lauka, nenoskaidrotos apstākļos apgāzās SIA „Otaņķu Dzirnavnieks” piederošais traktors, bojājot arī pērn iegādāto piekabi – mucu. Šis ir specifisks gadījums, jo, ņemot vērā bojājumu apmēru, nebija iespējams noskaidrot negadījuma cēloni, lai spriestu par to, kāda kļūme izraisīja tik nopietnu negadījumu. Par laimi, traktora vadītājs negadījuma vietā nebija cietis.

 

Neonikotinoīdu aizliegums ir liela problēma Latvijas lauksaimniekiem, norāda kooperatīvās sabiedrības Latraps direktors Edgars Ruža. Atšķirībā no lielākās daļas Eiropas, Latvijā tiek audzēts apmēram 50 % vasaras rapšu un 50 % ziemas rapšu. Rietumeiropā – gandrīz tikai ziemas rapši. Latvijā vasaras rapši tiek audzēti galvenokārt Vidzemē un Latgalē, jo ziemas ir bargākas un vasara ir īsāka, nevar paspēt iesēt ziemas rapšus optimālos termiņos. Vasaras rapši cieš daudz vairāk no kaitēkļiem – krustziežu spradžiem, kas uzbrūk rapšiem kad tie dīgst. Ja sēkla nav apstrādāta ar kodni, kas satur insekticīdu, tad kaitēkļiem labvēlīgos apstākļos, jaunos dzinumus bieži vien nav iespējams pasargāt, pat vairākkārt smidzinot insekticīdus uz lauka, norāda eksperts.

 

Un vēl

 

Līdz 2.februārim uzņēmumi, organizācijas un iestādes var pieteikties par ēnu devēju "Ēnu dienā", kas notiks 11.februārī. Ēnu devēju reģistrācija notiks tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem "www.enudiena.lv". Savukārt no 19.janvāra līdz 4.februārim pieteikšanos piedāvātajām vakancēm sāks skolēni, potenciālie ēnotāji. Šogad "Ēnu diena" tiek organizēta sadarbībā ar naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmumu, aicinot jauniešu iepazīties ar dažādām inženierzinātņu profesijām, kurās jau patlaban vērojams darbinieku trūkums.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda situācija šodien valda Briselē? Kādās tūrisma izstādēs piedalās Zemgales tūrisma speciālisti? Un Cik naudas nepieciešams rehabilitācijas centra izveidei Dignājas muižā?

 

Beļģijas galvaspilsētā Briselē izsludināta paaugstinātas drošības trauksme, pēc tam kad pretterorisma operācijā Vervjē, Beļģijas austrumos netālu no Nīderlandes un Vācijas robežas, vakar nogalināti divi terorismā aizdomās turētie un viens aizturēts. Šie cilvēki, kuri esot atgriezušies no Sīrijas, gatavojušies īstenot valstī liela mēroga teroraktus, apstiprināja Beļģijas prokuratūra. Beļģijā ir izsludināts trešais terorisma draudu līmenis, kas ir otrais augstākais visu līmeņu skalā.

 

Šodien Briselē paredzēts arī Latvijas prezidentūras atklāšanas koncerts ar Elīnas Garančas piedalīšanos. Pašlaik pastāv cerība, ka viss varēs norisināties pēc plāna un būs mierīgi. Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā kopumā ir sākusies ļoti negaidīti dramatiski, un visām līdzšinējām vēlmēm un mērķiem tagad ir jāpievieno arī cīņa pret terorismu.

 

Aizkraukles rajona tiesa šodien turpinās izskatīt krimināllietu, kurā par Pļaviņu Romas katoļu baznīcas prāvesta piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzētas trīs personas - Marģers Kalvāns, Igors Šmols un Baiba Zaharāne. Saskaņā ar apsūdzību minētā trijotne sazinājās ar mācītāju un pieteica vizīti pie viņa, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar it kā veicamajām kristībām, uzbruka mācītājam, piekāva un sasēja viņu. Pēc tam uzbrucēji nolaupīja divus portatīvos datorus, mobilo telefonu, maku ar naudu, baznīcas naudu, kā arī automašīnu, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 7 tūkstoši 518 eiro apmērā. Nolaupīto automašīnu apsūdzētie pameta netālu no Jēkabpils un ar izsauktu taksometru aizbrauca uz Rēzekni, kur tika aizturēti.

 

Turpinām ziņas

 

Zemgales tūrisma asociācija sadarbībā ar reģiona pašvaldībām piedalās starptautiskajās tūrisma izstādēs Somijā un Lietuvā. Jau ziņots, ka patlaban Somijas galvaspilsētā Helsinkos notiek starptautiskā tūrisma izstāde „Matka 2015”. Šogad izstādē piedalās vairāk nekā 1000 dalībnieku no 80 dažādām valstīm. Zemgali izstādē šogad pārstāv – Dobeles un Bauskas novadu un Jēkabpils pilsētas pašvaldību tūrisma informācijas centru pārstāvji. Izstādes apmeklētāji Latvijas nacionālajā tūrisma stendā var iegūt informāciju par kopīgiem garākiem un īsākiem Zemgales reģiona tūrisma maršrutiem, atpūtas iespējām daudzveidīgajos reģiona tūrisma objektos un reģiona pilsētu piedāvājumiem. Tajā skaitā par tūrisma piedāvājumu Jēkabpilī.

 

Savukārt mēneša beigās no 23. – 25. janvārim Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notiks starptautiskā tūrisma izstāde „Adventur 2015”. Šī ir vienīgā starptautiskā tūrisma, ceļojuma un atpūtas izstāde Lietuvā, kuras norises laikā ikviens var atrast sev piemērotāko atpūtas viedu vairāk nekā 15 valstīs. Zemgales tūrisma asociāciju izstādē “Adventure 2015” šogad pārstāvēs – Tērvetes, Kokneses, Ķekavas un Bauskas novadu un Jelgavas pilsētas pašvaldību tūrisma informācijas centru pārstāvji.

 

Un vēl

 

Ir sākusies ziedojumu vākšanas kampaņa onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības Dzīvības koks rehabilitācijas centra Spēka avots izveidei Jēkabpils novada Dignājas muižā. Ziedojumu kampaņas mērķis ir tuvāko pāris gadu laikā savākt rehabilitācijas centra izveidošanai nepieciešamos 250 tūkstošus eiro. Ziedot var lielveikalos Rimi un Supernetto. Latvijā pirmais onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centrs tiek veidots vecās Dignājas muižas koka ēkā, gleznainā Daugavas ielokā, lai radītu vietu, kurā onkoloģiskie slimnieki var atgūt dzīvesprieku un smelties spēkus dzīvei. Vecajai koka ēkai ir nepieciešama kapitālā pārbūve – jauns jumts, logi, ārsienu remonts, pilnīga iekštelpu izbūve.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00 – 14.00 – 15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu maksājumu veidu par komunālajiemn pakalpojumiem izvēlēties? Kāpēc Jēkabpils slimnīcā garderobe pārcelta uz pagrabu? Un Cik lielu parāda summu šodien jāatmaksā Latvijai?

 

Patlaban jēkabpiliešu vidū norit aptauja par tiešajiem norēķiniem. Ikviens daudzdzīvokļu mājas iemītnieks ir saņēmis aptaujas anketu, kurā aicināts atzīmēt savu izvēli vai turpināt norēķinus kā līdz šim – maksājot par ūdeni, siltumu un mājokli namu pārvaldei, vai piekrist tiešajiem norēķiniem, kad par saņemto pakalpojumu tiek maksāts katram pakalpojumu sniedzējam atsevišķi.

 

Ir saņemtas arī daudzas sūdzības, ka aptaujas anketa ir sarežģīta un iedzīvotājiem nav saprotams kā to aizpildīt. Sarunā ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli skaidrojām, kāpēc iedzīvotājiem jāmokās ar tik sarežģītu dokumentu. Viņš atzina, ka arī pašvaldības speciālistiem nācies ilgi lauzīt galvu līdz sapratuši, kas anketā prasīts. Taču to vienkāršot neesot iespējams, jo anketu izstrādājis Ministru kabinets. Lūk, Guntara Goguļa skaidrojums.

 

“Neticēsiet, bet mēs paši sēdējām un nevarējām saprast, ko ministru kabinets grib. Tā kā anketa ir Ministru kabineta dokumenta pielikumā, mēs nevaram neko mainīt. Ar kapitālsabiedrību vadītājiem sēdējām spriedām un beigās nonācām pie secinājuma, ja mēs, kas ikdienā strādājam ar šiem jautājumiem nesaprotam, kas prasīts anketā, kā lai to saprot cilvēks, kas ar šiem jautājumiem saskaras brīdī, kad saņem anketu. Domāju, ka te mazliet ir pāršauts pār strīpu no Ministru kabineta puses. Varu pateikt vienkārši, ja ir tiešie norēķini, tad tas ir dārgāk nekā, ja paliek kā ir līdz šim. Ja nepiedalās aptaujā, tad viss paliek pa vecam, savukārt, ja neko anketā nesaprot – jāvēršas pēc padoma pie apsaimniekotāja. Anketā ir tabula, kurā parādās izmaksas, ja visas mājas piekrīt, tad par rēķina izmaksu būs jāmaksā, piemēram, divi eiro, savukārt, ja tikai viena māja grib tiešos norēķinus, tad proporcionāli rēķina izrakstīšana izmaksās, piemēram, 70 eiro. Ja anketas rezultātā lielākā daļa paliks pie vecās kārtības, tad nekas nemainīsies. Te darbojas princips – apjoms samazina izmaksas, proti, ja pērk vairāk šādu pakalpojumu, izmaksas zemākas. Tiešo norēķinu izmaksas ir milzīgas. Ceru, ka iedzīvotāji to saprot un neizvēlies šo dārgāko variantu.”

 

Ja jēkabpilieši izvēlēsies tiešos norēķinus, tad sadārdzināsies rēķinu izmaksas aptuveni no 1,50 līdz 2 eiro, ko iedzīvotāji papildu komunālajiem maksājumiem, maksās arī par konkrētā rēķina izrakstīšanu un piegādi.

 

Turpinām ziņas

 

Jēkabpils slimnīcā ir mainīta garderobes atrašanās vieta. Ne visi ir apmierināti ar šo faktu. Kāda sieviete sarunā ar radio1 sacīja, ka tagad garderobe esot pārcelta uz pagrabstāvu un lai atstātu tajā apģērbu ir jādodas pa kāpnēm lejā un jāmēro ceļš pa garu gaiteni kamēr nokļūst līdz garderobei. Tas esot apgrūtinoši gados veciem cilvēkiem. Sarunā ar Jēkabpils slimnīcas direktoru Ivaru Zvīdri skaidrojām, kāpēc veiktas šādas izmaiņas. Viņš sacīja, ka atbilstoši noteikumiem, slimnīcai bija jāsadala pacientu plūsma un tagad vietā, kur iepriekš atradās garderobe ir izvietota reģistratūra. Jēkabpils slimnūica nav vienīgā latvijā, kurai garderobe atrodas pagrabstāvā. Uz to varot nobraukt arī ar liftu. Jau tuvāko mēnešu laikā esot paredzēts pagrabstāva remonts un gaiteņa grīdas izlīdzināšana. Līdz ar to būs atrisināts jautājums, ka uz garderobi jādodas pa vizuāli nepievilcīgu gaiteni.

 

Veicot būvobjektu pārbaudi, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs konstatējis, ka aptuveni trešdaļā jeb 30% gadījumu būvniekiem būvlaukumos iztrūkst deklarācijas par slodzi nesošo materiālu īpašībām. Tāpat secināts, ka daļā gadījumu ražotāji nemaz nav veikuši savu ražoto materiālu slodžu pārbaudes par nestspēju. Tas konstatēts četros gadījumos, pārbaudot Latvijā ražotus materiālus. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem visām deklarācijām par izmantoto materiālu īpašībām ir jābūt pieejamam būvlaukumā, jo pretējā gadījumā, kā var zināt, ko izmanto būvniecībā. Par konstatētajiem pārkāpumiem tiek informētas būvvaldes, ir arī gadījumi, kad ražotājiem aizliegts izplatīt konkrētus materiālus.

 

Un vēl

 

Šodien Valsts kasei jāveic starptautiskā aizņēmuma programmas gaitā saņemtā aizdevuma atmaksa Eiropas Komisijai 1,2 miljardu eiro apmērā. Nepieciešamais finansējums atmaksas veikšanai jau ir nodrošināts ar 2014.gadā veiktiem aizņēmumiem starptautiskajos finanšu tirgos. Starptautiskā aizdevuma programmas apjoms Latvijai tika plānots 7,5 miljardu eiro apmērā. Ņemot vērā, ka valsts ekonomiskā un finanšu situācija stabilizējās un uzlabojās, Latvija aizdevuma pieejamo finansējumu neizmantoja pilnā apmērā. Latvija programmā kopumā ir izmantojusi 4,4 miljardus eiro.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Cik jēkabpiliešiem izmaksājis viens apkures kvadrātmetrs decembrī? Vai Maxima savu rīcību Zolitūdes traģēdijā uzskata par sociāli atbildīgu? Un Kādu laiku sinoptiķi prognozē brīvdienās?

 

Decembrī Jēkabpilī vidējā siltumenerģijas cena bija 62,44 eiro. Vidējais mēneša maksājums par vienu apkurināmo kvadrātmeru decembrī bija 1,50 eiro. Visdārgāk par siltumu jāmaksā Brīvības ielas 2h/2 iemītniekiem – 2,71 eiro par kvadrātmetru, bet vismazāk Viesītes ielas 39 iemītniekiem 97 eirocenti par kvadrātmetru. Plašāk ar izmaksām katrā daudzdzīvokļu mājā var iepazīties tabulā, kas publicēta portālā Radio1.lv.

 

 

Pie Radio1 vērsās iedzīvotāji no Aldonas ielas mikrorajona Jēkabpilī norādot, ka šajā pilsētas daļā jau vairākas dienas nedeg ielu apgaismojums, kā arī ielas ir slidenas, jo netiek kaisītas. Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps sarunā ar Radio1 skaidroja, ka ar tehnisko sāli pilsētā tiek kaisītas tikai asfaltētās ielas, savukārt ielas ar gruntssegumu kaisa ar smiltsāls maisījumu. Protams, nomales ielas kaisa retāk, proti, tikai nepieciešamības gadījumā nevis regulāri kā pilsētas centra ielas. Aivars Kraps apgalvoja, vismaz vienu reizi šoziem Aldonas ielas mikrorajona mazās ieliņas ar smiltsāls maisījumu esot kaisītas. Savukārt ielu apgaismojums šajā mikrorajonā tikšot likvidēts šīsdienas laikā un jau šovakar iedzīvotājiem ceļš uz mājām nebūšot jāmēro tumsā.

 

 

Radio1 jau ziņoja, ka ilgstoši ielu apgaismojums nedega Jēkabpilī Bebru ielas mikrorajonā pie bērnudārza Auseklītis. Pēc Radio1 sarunas ar Aivaru Krapu ielu apgaismojums šajā vietā tika atjaunots. Taču prieks nebija ilgs. Pēc trim dienām apgaismojums kārtējo reizi pazuda un jēkabpilieši turpina agrās rīta stundās un vakaros bērnus vest uz un no dārziņa pa tumsu. Aivars Kraps kārtējo reizi solīja, ka šodien atkārtoti pie bērnudārza “Auseklītis” tiks atjaunots ielu apgaismojums.

 

 

Turpinām ziņas

 

Zolitūdes traģēdijas lietā "Maxima Latvija" pārstāvis zvērināts advokāts Jānis Rozenbergs šodien pauda, ka sociāli atbildīgs uzņēmums neveic cilvēku evakuāciju un nedzenā viņus no veikala iekšā un ārā ik reizi, kad nostrādā trauksmes signalizācija, ja netiek konstatēta potenciāla ugunsnelaime. Uz prasītāju pārstāvja zvērināta advokāta Alda Gobzema jautājumu, vai "Maxima" pirms un pēc traģēdijas rīkojās sociāli atbildīgi, Rozenbergs atbildēja apstiprinoši, izklāstot, ka pirms lielveikala jumta iebrukšanas "Maxima" ievēroja un turpināja ievērot normatīvo aktu prasības. Šodien uz prasītāju pārstāvja jautājumiem atbildēja tikai "Maxima". Nākamajā sēdē 23.janvārī savus paskaidrojumus sniegs būvniecības uzņēmums "Re&Re".

 

Viesītes novada Elkšņu pagastā notikusi ielaušanās kādā mājoklī un nozgtas dažādas mantas. Valsts policijas Zemgales pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece sarunā ar radio1 sacīja, ka zagļi aiznesuši radioaparātu, plastmasas spaiņu, plastmasas vannu, frēzi, līmeņrādi, urbjmašīnu, tējkannu un citas mantas. Par notikušo zādzību uzsākts kriminālprocess.

 

Pagājušajā diennaktī mēģināts iekļūt arī kādā dzīvoklī Aknīstē Radžupes ielā, kur izsists stikls. Tāpat arī ielaušanās mēģinājums bijis kādā garāžā Jēkabpilī, Smilgu ielā. Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess.

 

Savukārt veikalā Maxima Jēkabpilī notverts kāds 66 gadus vecs vīrs, kas mēgināja nozagt kafiju.

 

 

Un vēl

 

Brīvdienās Latvijā saglabāsies silts laiks, sestdien gaidāmi nokrišņi, bet nākamnedēļ gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 15 grādiem, prognozē "Global Forecast System". Sestdiena būs apmākusies, valsts lielākajā daļā līs, vietām gaidāms slapjš sniegs un migla. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi. Svētdiena varētu paiet bez nokrišņiem, daudzviet uzspīdēs saule. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem, gaisa temperatūra būtiski nemainīsies. Nākamnedēļ brīžiem gaidāms neliels sniegs, no nedēļas vidus gaisa temperatūra vietām noslīdēs līdz mīnus 15 grādiem.

 

Atstājiet komentāru