2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 20.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 20.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 7.00 -8.00

Radio1 ziņās klausieties: Ko šodien darīs jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs? Kāpēc nepieciešama tiesiskā aizsardzība trauksmes cēlājiem? Un Ko Latvija plāno sūtīt ukraiņiem?

 

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs šodien piedalīsies Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē, kas šoreiz notiks Vecumnieku novadā. Sēdē pašvaldību vadītāji iepazīsies ar Labklājības ministrijas aktuālo informāciju, apstiprinās Zemgales plānošanas reģiona 2015.gada darba plānu un budžetu, lems par projekta „Zemgales kultūras programma 2015” iesniegšanu Valsts Kultūrkapitāla fonda projektu konkursam, spriedīs par Sabiedriskā transporta padomē izskatītajiem jautājumiem un aplūkos arī citas aktualitātes.

 

 

Savukārt Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis Rīgā piedalīsies Latvijas Lielo pilsētu asociācijas rīkotajā izpilddirektoru sanāksmē. Darba kārtībā plānots pārrunāt jautājumus par maksāšanas disciplīnu- saistību ievērošanas priekšnosacījumiem, izvērtēt būvniecības valsts kontroles biroja darbību un sadarbības iespējas ar republikas pilsētām, kā arī izskatīt aktuālākos ar apsaimniekošanu un pilsētsaimniecību saistītos jautājumus.

 

 

Šodien pulksten sešos vakarā pie Biržu tautas nama notiks pasākums "Piemini barikādes, domā par Latviju!". Lai godinātu barikāžu dalībniekus un atcerētos 1991.gada janvāra notikumus, pie Biržu tautas nama tiks iekurts piemiņas ugunskurs.

 

Turpinām ziņas

 

Aizkraukles rajona tiesa šodienplāno pasludināt spriedumu krimināllietā, kurā par Pļaviņu Romas katoļu baznīcas prāvesta piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzētas trīs personas - divi vīrieši un viena sieviete. Kā ziņots, par Pļaviņu mācītāja piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzēti Marģers Kalvāns, Igors Šmols un Baiba Zaharāne. Šo lietu skata Aizkraukles rajona tiesas tiesnese Līga Baltmane-Zepa. Saskaņā ar apsūdzību minētā trijotne sazinājās ar mācītāju un pieteica vizīti pie viņa, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar it kā veicamajām kristībām, taču piekāva viņu, sasēja un aplaupīja, nodaro materiālos zaudējumus vairāk nekā septiņi arpus tūkstoši eiro apmērā.

 

Šodien Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks un „Sabiedrība par atklātību - Delna” direktors Gundars Jankovs preses konferencē informēs par trauksmes cēlēju tiesiskās aizsardzības mehānisma izveidi Latvijā. Trauksmes cēlēju tiesiskā aizsardzība ir ļoti svarīga, lai cilvēkus, neatkarīgi no darbības jomas, iedrošinātu ziņot par pārkāpumiem, krāpšanos un korupciju, kā arī veicinātu atbildību par līdzcilvēkiem un valsti. Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane iepriekš norādījusi, ka praksē sastopamas situācijas, kad, piemēram, valsts amatpersonas ir spiestas mainīt vai nepaust savu profesionālo viedokli baiļu vai cita veida spiediena un ietekmes dēļ.

 

Un vēl

 

Latvija šonedēļ plāno nosūtīt Ukrainai deviņus elektrības ģeneratorus un 4 tūkstoši segu, un par to piektdien, 23.janvārī, ārkārtas sēdē lems valdība. Valdības vadītāja Laimdota Straujuma skaidroja, ka no Ukrainas saņemts pieprasījums par vajadzīgām lietām, un visa koalīcija atbalstīja šādas palīdzības sniegšanu. Taujāta par to, cik tas izmaksās, Straujuma precīzu summu nevarēja pateikt, bet piebilda, ka noteikti "tas nav nekāds miljons".

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur Jēkabpilī pagājušajā nedēlā dibināts jauns uzņēmums ar lielāko pamatkapitālu? Kas šogad izvēlēta par latvijas ģeovietu? Un Kādu programmu dejos ansamblis “Sadancis”?

 

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā pēc pamatkapitāla lielākais no jauna dibinātais uzņēmums bija SIA "BN2". Uzņēmums reģistrēts 13.janvārī, un tā pamatkapitāls ir 1 miljons 500 tūkstoši eiro. Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, visas uzņēmuma daļas pieder Jēkabpilī reģistrētajam uzņēmumam SIA "Brēķu nami". Kā aģentūrai LETA apgalvoja viens no jaundibinātā uzņēmuma līdzīpašniekiem Edgars Kamišovs, SIA "BN2" plāno darboties tirdzniecības jomā, sākotnēji izveidojot trīs līdz piecas jaunas darbvietas. Kopumā pagājušajā nedēļā reģistrēti 260 jauni uzņēmumi, kas ir par trim vairāk nekā pirms nedēļas.

 

Revīzijā par sociālās palīdzības tiesiskumu un efektivitāti Valsts kontrole nevērtēja sociālo dienestu darbinieku reālo darbu ar cilvēkiem, tāpēc nespēj pilnībā novērtēt tā efektivitāti kopumā, uzskata Kokneses novada Sociālajā dienestā. Tā vadītāja Baiba Tālmane pauda, ka valsts kontrole nav pārbaudījusi Kokneses novada Sociālo dienesta darbu, bet, pēc publicētajiem secinājumiem un pašu pieredzes, viņa daļēji piekrīt, ka pašvaldībās nav izpratnes par sociālās palīdzības pamatprincipiem, tomēr pārbaudēs vērtē tikai darbu ar dokumentiem, bet ne dienesta darbinieku reālo darbu ar cilvēkiem.

 

11. un 12. februārī Jelgavā un Cēsīs notiks starptautiskā konference„Uzņēmējdarbība reģionos – Eiropas Savienības konkurētspējas stiprināšanai”. Konferences mērķis ir aktualizēt diskusiju gan par Eiropas Savienības reģionu, gan atsevišķu dalībvalstu reģionu attīstību un tās veicināšanas iespējām, uzlabojot sociālo dialogu starp darba devējiem, nodarbinātajiem un pašvaldībām, kā arī rodot konkrētiem reģioniem piemērotus risinājumus nodarbinātības veicināšanai.

 

Turpinām ziņas

 

Par 2015.gada ģeovietu atzīti Staiceles dzelzs avoti. Šie dzelzs avoti atrodas Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā, dabas parkā "Salacas ieleja", kas vienlaikus ir arī Eiropas nozīmes aizsargājama teritorija "Natura 2000". Avoti no ģeoloģijas un hidroģeoloģijas viedokļa ir unikāli dabas veidojumi, kuros iespējams novērot nepārtraukti notiekošu dzelzs savienojumu izgulsnēšanās procesu. Jau tradicionāli pavasarī pie gada ģeovietas tiks organizēts izglītojošs pasākums.

 

Uzņēmuma "ZAAO" konkursā skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm "Dabai labu darīt" 2014./2015.mācību gada pirmajā semestrī savāktas 82 tonnas makulatūras un 72 kubikmetri PET pudeļu. Salīdzinot ar iepriekšējā mācību gada pirmā pusgada konkursa rezultātiem, skolēni un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi otrreizējo materiālu vākšanas akcijā ir daudz aktīvāki - nodots par astoņām tonnām vairāk izlietotā papīra, bet savāktā PET pudeļu apmērs pieaudzis pat trīs reizes. Sašķiroto materiālu reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā "Daibe" sagatavos nodošanai pārstrādei.

 

Un vēl

 

24. janvārī Valmierā notiks XIX(24ceturtais) Jaunrades deju konkursa fināls, kurā piedalīsies arī Jēkabpils tautas nama deju kolektīvs „Sadancis", vadītāja Inese Lazdāne. „Sadancis" izdejos Kanādas deju pedagoģes Māras Simsones horeogrāfiju „Māras dziesmas". Arī mūzikas autore ir ārzemju latviete Dace Sloka, kas ilgus gadus dzied latviešu vokālajā ansamblī „Vecpilsētas Dziedātāji". Plašāk lasiet portālā Radio1.lv.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādi asiņaini notikumi pirms 24 gadiem risinājās 20.janvārī? Kāda šī nakts bijusi ugunsdzēsības dienestam? Un Kur šorīt notikusi kārtējā smagā avārija?

 

Cilvēki ar savu gribu var izdarīt daudz vairāk nekā ar militāro spēku, šorīt Latvijas Televīzijā sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš. Prezidentam visspilgtākās atmiņas palikušas tieši par brīdi pēc notikumiem Lietuvā, kad Latvijā tika sasaukta ārkārtas Augstākās padomes sēde un visa nakts tika pavadīta darba vietā, kur valdījusi liela neziņa par nākotni. Bet pēc tam esot sācies intensīvs darbs un katrs darījis ko spēji. Bērziņš uzskata, ka 1991.gada notikumi skaidrs parāda, ka cilvēki ar gribu var paveikt daudz pat ja tiem nav militāru līdzekļu.

 

Kā ziņots, Latvijas Tautas frontes organizētās barikādes, kurās piedalījās Latvijas neatkarības aizstāvji no visiem novadiem, bija unikāls nevardarbīgas pretošanās paraugs. Tas bija satraukumu pilns laiks, kad kopā pulcējās visi, kuri savā sirdī loloja ideju par brīvu Latviju. Barikādes Rīgā sāka celt 1991.gada 13.janvāra vakarā. Bet tieši šajā dienā 20.janvārī risinājās asiņainākie barikāžu notikumi - OMON mēģināja ieņemt Iekšlietu ministrijas ēku. Bojā gāja pieci cilvēki, kuru vidū bija skolnieks Edijs Riekstiņš, divi iekšlietu darbinieki - Vladimirs Gomonovičs, Sergejs Konoņenko - un Rīgas kinostudijas operatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne. Kopš 1997.gada 20.janvāris ir noteikts par barikāžu aizstāvju atceres dienu.

 

Turpinām ziņas

 

Konkurences padome atklājusi septiņu uzņēmumu karteļa vienošanos un tā dalībniekiem piemērojusi vairāk nekā 7,6 miljonu eiro sodu. Konkurences padomes komunikācijas speciāliste Paula Vilsone informē, ka atklātā karteļa vienošanās kropļujusi konkurenci iepirkumos visā Latvijā. Pārkāpums atklāts pēc iecietības programmas ziņojuma. Plašāku informāciju par atklāto karteļa vienošanos konkurences padome  sniegs šodien preses konferencē.

 

Ugunsgrēkā Rēzeknes novadā vakar sadegusi lauksaimniecības tehnika. Saimniecības ēka Rēzeknes novadā, Ozolnieku pagastā, dega 70 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā sadega arī divi traktori, divas lauksaimniecības iekārtas un viena vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt trīs lauksaimniecības iekārtas.

 

Pagājušajā diennaktī divi cilvēki saindējušies ar dūmiem, viens guvis apdegumus. Amatas novadā, Zaubes pagastā, izcēlās ugunsgrēks vienstāva koka dzīvojamajā mājā 20 kvadrātmetru platībā. Jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuēta 85 gadus veca sieviete, kas bija saindējusies ar dūmiem. Savukārt Durbes novadā, Tadaiķu pagastā, trīsstāvu dzīvojamās ēkas 1.stāva dzīvoklī dega sadzīves matas viena kvadrātmetra platībā. Ar dūmiem saindējās 26 gadus veca sieviete. Bet Dobeles novadā, Annenieku pagastā, daudzstāvu dzīvojamās ēkas 3.stāva dzīvoklī dega durvis triju kvadrātmetru platībā. Dzēšot ugunsgrēku apdegumus guvis 41 gadu vecs vīrietis.

 

Ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopumā pagājušajā diennaktī saņēmis 43 izsaukumus, no kuriem 21 bija ugunsgrēks, 15 - glābšanas darbi, bet septiņi izrādījās maldinājumi.

 

Un vēl

 

Šorīt notikusi divu smago automašīnu sadursme Ogres rajonā. Valsts policijā informē, ka informācija par negadījumu saņemtapēc pulksten septiņiem. Uz šosejas Tīnūži-Koknese pagriezienā uz Ogresgalu ceļu satiksmes negadījumā iesaistītas divas kravas automašīnas. Pēc avārijas bija bloķēta satiksme abos virzienos un tā ir traucēta joprojām. Valsts policijas aicina satiksmes dalībniekus izvēlēties citu braukšanas maršrutu, lai apbrauktu negadījuma vietu.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā jēkabpilieši vērtē sociālā dienesta darbu? Cik nedēļas laikā saslimušo ar gripu ir Jēkabpilī? Un Kad gaidāms sniegputenis?

 

Pēdējā laikā pašvaldību sociālie dienesti ir saņēmuši Valsts kontroles pārmetumus, ka darbs netiek veikts pietiekami efektīvi. Sarunā ar Jēkabpilī uz ielas sastaptajiem cilvēkiem skaidrojām, kā viņi vērtē sociālo dienestu darbu. Viedokļus izteica Lūcija, Zigrīda, Ņina, Aldis un Tamāra.

 

Lūcija: Kā nu kurā vietā. Manā pagastā mani neapmierina, ka bieži mainās sociālie darbinieki. Manuprāt, sociālajam darbiniekam jābūt iejūtīgam un jātrod laiks savus klientus apmeklēt mājās. Taču, ja sociālais darbinieks sēd tikai savā kantorī, tas nav pareizi.

 

Zigrīda: Man nekad nav bijis nekāda sakara ar sociālā dienesta darbiniekiem. Domāju, ka viņiem ir jāpalīdz cilvēkiem un to viņi laikam arī dara.

 

Ņina: Es jau trīs gadus esmu Jēkabpils Sociālā dienesta kliente un mani aizskar tonis kādā viņi ar mani komunicē. Kāpēc man tur aizejot jājūtas kā noziedzniecei un jāpacieš tāda attieksme? Jā, es saņemu sociālā dienesta palīdzību, par to nevaru sūdzēties. Pildu visus sociālā dienesta noteikumus, bet attieksme kāda tur ir pret klientiem – nav pieņemama. Iespējams es maldos, taču ikreizi turp aizejot jūtos kā noziedzniece. Domāju, ka tādu attieksmi neesmu pelnījusi.

 

Aldis: Domāju, ka sociālais dienests strādā labi. Pašam nav bijusi saskarsme, bet no citiem esmu dzirdējusi, ka palīdz veciem cilvēkiem un invalīdiem.

 

Tamāra: Man īpaši nav bijis saskarsmes ar sociālo dienestu, taču no citiem neko sliktu neesmu dzirdējusi. Tur arī mana draudzene strādā, aprūpē vecu cilvēku. Viņa ir stāstījusi, ka sociālais dienests strādā labi.

 

Jau ziņots, ka Valsts kontroles revīzijā secināts, ka pašvaldībām nav vienotas izpratnes par sociālās palīdzības pamatprincipiem un sniedzamajiem atbalsta veidiem, kā arī par rīcības brīvības izmantošanu trūcīgas personas vai ģimenes statusa piešķiršanā. Revīzijā secināts, ka laika posmā no 2013.gada 1.janvāra līdz 2014.gada 30.aprīlim 121 ģimenei trūcīgas ģimenes statuss piešķirts tiesiski, bet 256 ģimenēm nebija tiesību iegūt šādu statusu. Pēc revīzijas Valsts kontrole kopumā sniegusi 109 ieteikumus, no tiem 13 sniegti Labklājības ministrijai, bet pārējie – pašvaldībām. Valsts kontroliere pauda pārliecību, ka valstī ir jānosaka vienota sociālās palīdzības politika, lai ģimenes un personas ar līdzvērtīgiem ienākumiem un materiālo stāvokli varētu saņemt līdzvērtīgu sociālo palīdzību. Patlaban sociālās palīdzības sniegšana ir atkarīga tikai no katras pašvaldības izpratnes par to, kam palīdzība jāsniedz.

 

Turpinām ziņas

 

Jēkabpilī sākusies gripas epidēmija, pagājušās nedēļas laikā reģistrēti 750 slimnieki. Līdzīga situācija ir arī rēzeknē, Daugavpilī un jelgavā, kur saslimstība ar gripu sasniegusi epidēmijas apmērus, tāpēc Slimību profilakses un kontroles centrs izziņo gripas epidēmijas sākumu valstī. Palielinājies arī stacionēto pacientu skaits - monitoringā iesaistītās slimnīcas informējušas par 83 hospitalizētiem gripas pacientiem un 17 pacientiem, kuriem gripa izraisījusi plaušu karsoni. Mediķi atgādina, ka vissmagāk no gripas cieš veci cilvēki un cilvēki ar hroniskām saslimšanām - sirds un asinsvadu, plaušu un nieru hroniskām slimībām, cukura diabētu, onkoloģijas, ar hroniskām infekcijām un citi, kuriem ir novājināta imunitāte. Gripa var būt bīstama arī maziem bērniem un grūtniecēm. Gripas infekcijas izraisītie nāves gadījumi visbiežāk sastopami cilvēkiem vecumā virs 65 gadiem.

 

Aizkraukles rajona tiesa šodien par Pļaviņu Romas katoļu baznīcas prāvesta piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzētajiem diviem vīriešiem un sievietei piesprieda cietumsodu - no četriem līdz sešarpus gadiem.

 

Marģerim Kalvānam tiesa apvienoja sodu ar piespriesto sodu citās tiesvedībās un par galīgo sodu noteica brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem. Igoram Šmolam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem. Savukārt Baibai Zaharānei tiesa nolēma sodam daļēji pievienot Rīgas apgabaltiesas 2013.gada 19.novembra piespriesto un neizciesto sodu, bet par galīgo sodu tiesa noteica brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un trim mēnešiem bez mantas konfiskācijas ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

 

Un vēl

 

Lielā Latvijas daļā nav sniega, bet jau rīt snigs un nedaudz putinās, nokrišņi gaidāmi arī turpmākajās diennaktīs, prognozē "Global Forecast System". Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumiem Alūksnē patlaban saglabājas 17 centimetru bieza sniega sega, Vidzemes augstienē ir aptuveni desmit centimetru, Cēsu apkaimē - astoņi centimetri sniega. Pārējā valstī sniega ir maz vai nemaz. Rīt, sākot no valsts dienvidrietumiem, snigs un nedaudz putinās. Arī turpmākajās diennaktīs palaikam gaidāmi nokrišņi - iespējams ne tikai sniegs, bet arī neliels lietus un atkala. Vietām veidosies migla. Autoceļi atkal kļūs slideni. Savukārt ūdens līmenis upēs turpinās pazemināties.

 


Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc konkurences padome sodījusi auto markas "Volkswagen" oficiālos dīlerus un importētājus? Kāpēc Francijā aizturēti pieci Krievijas pilsoņi? Un Kur latvijā atrasts 150 gramu smags dzintara gabals?

 

Konkurences padome par aizliegtu vienošanos sodījusi auto markas "Volkswagen" oficiālos dīlerus un importētājus, piemērojot 7,6 miljonu eiro naudas sodu. Par dalību pārkāpumā konkurences padome piemēroja naudas sodu kopumā 7 miljoni 635 tūkstoši 183 eiro apmērā. Savukārt viens uzņēmums iecietības programmā pilnībā atbrīvots no soda, jo tā sniegtā informācija ļāva konkurences padomei atklāt pārkāpumu. Tika konstatēts, ka uzņēmumi savstarpēji vienojušies nekonkurēt iepirkumos. Piemēram, uzņēmumi ļāvuši uzvarēt iepriekš izvēlētam pretendentam, kamēr pārējie iesnieguši saskaņotus un klientam neizdevīgākus piedāvājumus vai arī vispār atteikušies no dalības iepirkumā. Dīleri regulāri viens otru informējuši par saviem plāniem attiecībā uz kādu iepirkumu, lūdzot pārējos nekonkurēt - nepiedalīties vispār vai nepiedāvāt zemākas cenas.

 

 

Lai arī Eiropas Savienības dalībvalstu situācijas ir dažādas, kopumā Eiropas Savienībā sievietes saņem par 38% mazākas pensijas nekā vīrieši, šodien Eiropas Parlamenta Sieviešu tiesību un dzimumu līdztiesības komitejā, iepazīstinot ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātēm un programmu dzimumu līdztiesības jomā, uzsvēris labklājības ministrs Uldis Augulis. Viņš norādīja, ka Latvijas prezidentūra sagatavos Padomes secinājumus par sieviešu un vīriešu saņemto pensiju apmēru atšķirībām. Ministrs uzsvēra, ka prezidentūra koncentrēsies uz atšķirību cēloņiem un to novēršanu.

 

Turpinām ziņas

 

Francijā aizdomās par teroraktu plānošanu aizturēti pieci Krievijas pilsoņi, vēsta ārvalstu mediji. Atsaucoties uz Francijas prokuratūru, aģentūra AFP vēsta, ka pieci aizturētie Krievijas pilsoņi gatavojuši jaunus teroraktus. Pirmdienas vakarā Bezjē pilsētā Francijas dienvidos tika aizturēti pieci vīrieši - Krievijas pilsoņi, kuri, iespējams, nākuši no Čečenijas. Vietējie tiesībsargi par notikušo ziņoja tikai šodien. Visi aizturētie ir apcietināti un viņu mājās veiktas kratīšanas, vēsta prokuratūra. Tikmēr vietējai laikraksts «Midi Libre» ziņo, ka netālu no Sokljēras stadiona atrastas sprāgstvielas. Par personu aizturēšanu informēta Krievijas vēstniecība Parīzē.

 

Šā gada 9.janvārī uz ielas Dublinā atrasts 50 gadus veca bezpajumtnieka no Latvijas līķis, vēsta «Ruconnect.co.uk». Pēc policijas domām vīrieša līķis uz ielas gulējis vairākas stundas, taču garāmgājēji viņam nav pievērsuši nekādu uzmanību, jo domājuši, ka bezpajumtnieks vienkārši guļ. Policijai izdevies noskaidrot, ka iebraucējs no Latvijas pēdējos gadus bijis bezpajumtnieks, viņš atteicies no sociālo dienestu palīdzības. Sociālo dienestu pārstāvji pastāstījuši, ka vīrietis bijis ar labām manierēm un nekad neesot izdarījis nekādus pārkāpumus. Taču, līdzīgi kā daudziem citiem bezpajumtniekiem, viņam bijušas drīzāk psiholoģiskas, nevis materiālas problēmas.

 

Un vēl

 

Pirmdien Kolkasragā atrasts aptuveni 150 gramus smags dzintara gabals, apliecina tā atradējs Māris Grīnpukals. Pēdējo dienu laikā jūras krastā diezgan lielā skaitā izskalots dzintars. Pagājušajā nedēļā viņam izdevies salasīt diezgan daudz dzintara gabalu, no kuriem viens ir paliels un sver 70 gramus. Pirmdien viņam palaimējies vēl vairāk - uziets 150 gramus smags dzintara gabals, un šī vēsts jau izplatījusies tviterī. Arī Kolkas pagasta pārvaldnieks Aldis Pinkens atzīst, ka tik liels dzintara gabals uzskatāms par retu atradumu.

Atstājiet komentāru