2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 23.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 23.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur un kā var doties virtuālajā ceļojumā pa “Stūra māju”? Kādus noziedzīgus grupējumus izdevies aizturēt policijai un Valsts ieņēmumu dienstam? Un Kādu filmu šovakar izrādīs Jēkabpils kino Mītnē?

 

Ministru prezidente Laimdota Straujuma šodien Pasaules ekonomikas forumā Davosā piedalīsies interaktīvajā pusdienu sesijā, kurā spriedīs par to, kādas politiskās, ekonomiskās un sabiedriskās pārmaiņas veicina izmaiņas Eiropas ekonomikā. Pasaules ekonomikas foruma tēma šogad ir krīze un sadarbība, izaugsme un stabilitāte, inovācijas un industrija, sabiedrība un drošība. Forumā tradicionāli piedalās biznesa līderi, akadēmisko aprindu pārstāvji, valdību un valstu vadītāji, starptautisko organizāciju vadītāji.

 

Latvija nolēmusi sūtīt uz Ukrainu deviņus elektrības ģeneratorus un 4 tūkstoši segu, un par to šodien ārkārtas sēdē lems valdība. Paredzēts, ka šodien valdība lems par palīdzības sniegšanu Ukrainai.jau ziņots, ka no Ukrainas saņemts pieprasījums par vajadzīgām lietām, un visa koalīcija atbalstīja šādas palīdzības sniegšanu. Pagaidām nav zināms, cik mūsu valstij izmaksās šis sūtījums.

 

Bijušo Latvijas PSR Valsts drošības komiteju jeb Stūra māju turpmāk varēs "izstaigāt" arī virtuāli. Tajā būs iespējams aplūkot Okupācijas muzeja veidotās ekspozīcijas zāli, ieslodzījuma kameras, nopratināšanas telpu, ieslodzīto pastaigu laukumu un vairākas citas vietas, kas redzamas 360 grādu fotogrāfijās. Tāpat ainas tiks papildinātas ar paskaidrojošiem tekstiem, kā arī dokumentālu videomateriālu ar bijušo ieslodzīto stāstījumu par čekā piedzīvoto. Angļu valodā runājošajiem paredzēta īsfilma par Stūra māju un abām ekspozīcijām, kas tajā bija skatāmas pagājušajā gadā. Virtuālā tūre būs aplūkojama Okupācijas muzeja un Latvijas institūta mājaslapās, kā arī Latvijas oficiālajā "Facebook" mājaslapā. Šodien notiks stūra mājas virtuālās tūres prezentācija.

 

Turpinām ziņas

 

Kārtības sargi Latgalē atklājuši jaudīgu kandžas ražotni, tur pat atrasts arī nelikumīgs ierocis. Šonedēļ Latgalē apturēta kārtējā nelikumīga alkohola ražošanas rūpnīca, kas bija ierīkota kādā privātajā sektorā Kārsavas novadā. Rūpnīcā saražota produkcija tika izplatīta vairākās Latgales pilsētās. Tāpat kratīšanas rezultātā atrasts un izņemts nelikumīgs šaujamierocis ar munīciju. Kratīšanas rezultātā tika izņemts vairāk par tūkstots 600 litriem saražotā alkohola - 110 litri kandžas un tūkstots 500 litri brāgas, kā arī alkohola ražošanai nepieciešamās iekārtas un izejvielas. Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros policija pārbauda divas personas – 1960.gadā dzimušu sievieti un 1987.gadā dzimušu vīrieti.

 

Gadu mijā Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvalde atklāja organizētās noziedzības grupējumu, kas darbojās degvielas jomā, aizdomas ir arī par degvielas uzpildes uzņēmumu Dinaz. Šī kriminālprocesa gaitā aizturētas sešas personas, tajā skaitā viena persona ir apcietināta, veiktas vairāk nekā 40 kratīšanas. To laikā izņemta skaidra nauda 1,5 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā pie vienas personas dzīvesvietā izņemta skaidra nauda 832 tūkstoši 675 eiro apmērā. Patlaban noziedzīgajā grupējumā iesaistītajiem uzņēmumiem ir piemērots visa veida pārreģistrāciju aizliegums, savukārt degvielas uzpildes stacijas, kas strādā ar "Dinaz" zīmolu, turpinās darbu, bet pastiprinātā uzraudzībā no VID puses.

 

Un vēl

 

Šodien un rīt pulksten sešos vakarā Kino Mītnē Jēkabpils tautas namā demonstrēs nupat tapušo komēdiju “Mammas 3”. Filma, apvienojot labākās abu pirmo daļu tradīcijas, kļuvusi par aizraujošu, skaistu, lirisku un jautru stāstu par trim mammām Vecgada vakarā mazā Eiropas pilsētiņā.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klusieties: Kādi ierobežojumi noteikti Jēkabpils slimnīcā? Kāpēc luterāņu baznīca tirgo savus īpašumus? Un Ko sinoptiķi sola šī mēneša nogalē?

 

 

No vakardienas 22. janvāra Jēkabpils reģionālājā slimnīcā izsludināta gripas karantīna. Slimnīcas direktors Ivars Zvīdris informē, ka tā noteikta pamatojoties uz to, ka Slimību profilakses un kontroles centrs izsludinājis Valstī gripas epidēmiju. Slimnīcas administrācija lūdz iedzīvotājus ierobežot slimnieku apmeklējumu slimnīcas nodaļās. Tas darīts ar nolūku, lai mazinātu gripas izplatīšanos slimnīcas pacientu vidū un pasargātu tos pacientus, kuri patlaban ārstējas stacionārā. Jēkabpils slimnīcā iev ietoti daži pacienti, kuri ārstējas no gripas radītajām komplikācijām. Slimnīcas direktors norādīja, ka pilsētā vdaudzi gripas saslimšanas gadījumi, bet pārsvarā saslimušie ārstējas ambulatori, slimnīcā nonākuši tie cilvēki, kuriem radušās kādas komplikācijas. Gripas sezonas laikā iedzīvotājiem jāatceras par profilaksi.

 

Jēkabpils NVO resursu centrs izsludinājis konkursu PAR LABĀKO IDEJU LABDARĪBAS INICIATĪVAI. Iedzīvotāji aicināti piedāvāt idejas labdarības akcijai - kam vajadzētu palīdzēt notikt vai tapt, izveseļoties vai pat izdzīvot, ko varētu radīt vai pilnveidot. Idejas var iesniegt līdz 15.februārim. Savus ierosinājumus un idejas var iesniegt gan elektroniski nvoresursi@inbox.lv , gan paziņojot zvanot pa tālruņiem: 29449622 Agitai vai 26334547 Ritmai. Labākā labdarības ideja tiks realizēta šajā gadā, pieaicinot idejas autoru par pasākuma Labdari. Idejas autoram būs iespēja arī piedalīties divu dienu NVO pieredzes apmaiņas braucienā šī gada vasarā.

 

Turpinām ziņas

 

Neskatoties uz to, ka kopš eiro ieviešanas Latvijā ir pagājis gads, lielākā daļa iedzīvotāju, norēķinoties eiro, vēl joprojām pārrēķina cenas latos - tā liecina jaunākais "DNB Latvijas barometra" pētījums. Atklājies, ka 20% respondentu to dara bieži, bet 46% - dažkārt. Tikmēr 31% respondentu atzīmējuši, ka nepārrēķina cenas latos. Savukārt, izvērtējot galvenos eiro ieviešanas radītos ieguvumus, iedzīvotāji visbiežāk atzīmējuši lielākas ērtības - to, ka nav vairs jāuztur vairāki konti latiem un eiro, jāmaina valūta ceļojot, jāpārrēķina cenas, kā arī to, ka nav jāmaksā par latu konvertāciju uz eiro ceļojot, iepērkoties, veicot darījumus ar citām eirozonas valstīm.

 

Jau vairākus gadus finansiālās grūtībās nonākusī Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīca no krīzes mēģina izķepuroties pārdodot savus nekustamos īpašumus. Piedāvājums visai daudzveidīgs – sākot no mācītājmuižām un beidzot ar ūdenskritumu Rendā un autostāvvietu Rīgas centrā. Luterāņu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas firma „Pastorāts” savā mājaslapā piedāvā iegādāties desmitiem īpašumu. Un izvēlēties jau ir no kā, jo luteriskā baznīca taču ir viens no lielākajiem zemes un ēku privātīpašniekiem Latvijā, - teju vai katra luterāņu draudze vēl pirms 2. pasaules kara savā īpašumā bija ieguvusi daudz nekustamo īpašumu. Visvērtīgāko mācītājmuižu pārdod Mālpils draudze par 213 tūkstošiem 400 eiro. Otrs dārgākais namīpašums ir par 185 tūkstoši eiro tirgotā 19. gadsimta beigās historisma stilā beigās celtais divstāvu ķieģeļu nams Ventspilī. Tam seko par 125 tūkstoši 213 eiro pārdodamā Skujenes mācītājmuiža Amatas novadā. Jāteic, ka teju visas mācītājmuižas ir nolaistas un tām nepieciešams kapitālais remonts.

 

Un vēl

 

Nākamās nedēļas otrajā pusē – janvāra pēdējās dienās – Latvijā atkal valdīs tā sauktie Atlantijas cikloni. Gaidāmi nokrišņi – galvenokārt slapjš sniegs un sniegs, turklāt tie būs ievērojami intensīvāki. Pūtīs arī brāzmaini vēji, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi. Ja līdz tam atkusnis skars galvenokārt piekrastes rajonus, tad mēneša pēdējās dienās pozitīva gaisa temperatūra atkal gaidāma teritorijas lielākajā daļā. Turpretī šīs nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas sākumā būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas.

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc darbu pārtraucis Jēkabpils gaļas kombināts? Vai tiks samazināts skolu skaits Latvijā? Un Kādu īpašu mācibu iestādi vidusskolēniem dibina Rīgas Tehniskā universitāte?

 

Darbu pārtraucis viens no lielākajiem Jēkabpils uzņēumiem - gaļas kombināts jeb SIA Serho777, tādējādi bez darba atstājot aptuveni 80 cilvēku. Nodarbinātības valsts aģentūras Jēkabpils filiāles vadītāja Svetlana Zujeva informē, ka no 5.janvāra līdz vakardienai no gaļas kombināta bezdarbniekos reģistrējušies 29 cilvēki. Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcēvičs atzīst, ka pašvaldība uzņēmumu atbalstījusi, jo tā ienākumi būtiski ietekmējuši arī pilsētas budžetu. Tomēr risinājums netika rasts un uzņēmumu slēdza. Jēkabpilī bezdarbnieku skaits veido 10,4% no darbspējīgajiem, gaļas kombināta maksātnespējas dēļ tas palielināsies vēl par 0,5%.

 

 

Jēkabpils dome rīkos jau trešio izsoli pēc kārtas, lai mēģinātu pārdot vecās tilta pār Daugavu margas. Abās iepriekšejas izsolēs nav pieteicies neviens, kas gribētu tās iegādāties. Saskaņā ar domes lēmumu ir jārīko trešā kustamās mantas — 11,850 tonnu margu un 450 metru metāla drošības barjeru — izsole ar augšupejošu soli, pazeminot otrās izsoles nosacīto cenu par 20%. Demontēto tilta margu nosacītā cena trešajā izsolē būs 132,48 eiro par vienu tonnu — kopējā summa tūkstots 569 eiro. Savukārt drošības barjeru nosacītā cena trešajā izsolē būs 5,57 eiro par vienu metru jeb kopējā summa 2 tūkstoši 506 eiro.

 

 

Turpinām ziņas

 

Nākotnē skolu būs mazāk, intervijā Latvijas Televīzijai šorīt sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. Viņa norādīja, ka līdztekus skolotāju atalgojuma modeļa izstrādei, ir uzsākts arī darbs pie skolu tīkla sakārtošanas. Uzsvars skolu tīkla sakārtošanā ir uz diviem principiem - skolām ar mazākajām klasēm jābūt tuvāk mājām, bet attiecībā uz vidējās izglītības posmu - skolām jābūt ar labu infrastruktūru, lai nodrošinātu ļoti labu vidējās izglītības kvalitāti skolēniem. Viņa norādīja, ka patlaban nav izstrādāts plāns par cik skolām skolu tīkls ir jāsamazina. Jau ziņots, ka vairākas mazās skolas tiek slēgtas skolēnu trūkuma dēļ. Šis mācību gads ir pēdējais arī Jēkabpils novada Bērzgala un Aknīstes novada Gārsenes pamatskolām.

 

Joprojām vairākums jauniešu pēc skolas izvēlas studēt sociālās, nevis eksaktās zinātnes. Valsts pat palielinājusi budžeta vietu skaitu eksakto zinātņu programmās. Taču tam ir mazs efekts, ja nav cilvēku, kas tās aizpilda. Intereses trūkums un pārāk vājas skolā iegūtās zināšanas ir divi galvenie iemesli, kādēļ tā notiek. Tāpēc Rīgas Tehniskā universitāte sākusi ambiciozu projektu – šoruden tiks atklāta RTU Inženierzinātņu vidusskola. Šeit mācīsies labākie no labākajiem. Šī būs elitāra skola - elitāra no zināšanu, nevis audzēkņu turīguma viedokļa - tā skolas būtību skaidro jaunās mācību iestādes informātikas pasniedzējs un mācību pārzinis Māris Purviņš . Divi galvenie kritēriji tikšanai šajā skolā būs teicamas sekmes un iniciatīva iesaistīties aktivitātēs ārpus stundu laika. Pieteikšanās sāksies aprīlī.

 

Un vēl

 

91 gada vecumā miris Saūda Arābijas karalis Abdulla, kurš tronī atrodas kopš 2005.gada. Abdulla vairākas nedēļas atradās slimnīcā, ciešot no plaušu infekcijas. Karalis tiks apbedīts piektdien Rijādā pēc pusdienlaika lūgšanām. Valsts televīzija vēsta, ka par jauno karali kļuvis viņa 79 gadus vecais brālis Salmans. Abdullas valdīšanas laikā Saūda Arābija bija galvenais ASV sabiedrotais arābu pasaulē, nesen pievienojoties ASV vadītajai koalīcijai, ka veic uzlidojumus džihādistu grupējumam "Islāma valsts". Taču vēsturē viņš ieies kā cīnītājs par sieviešu tiesībām. Tieši viņa valdīšanas laikā tika panākts, ka gan balotēties, gan vēlēšanās piedalīties drīkst arī sievietes.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kas jādara, lai biedrība “Cerību sala” iegūtu jaunas telpas? Vai ģimenes ārsti tiek galā ar izsaukumiem? Un Kur šogad norisināsies tradicionālās stādu dienas?

 

 

Bērnu un jauniešu invalīdu biedrība ”Cerību sala” ir nevalstiskā organizācija Jēkabpilī, kas apvieno ģimenes, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām un palīdz tām integrēties sabiedrībā. . “Cerību sala” atrodas pašvaldības ēkā Jēkabpilī, Brīvības ielā 45. Tā kā rosība organizācijā ir gana liela, telpa kurā tā darbojas kļust par šauru. Tikšanās reizē ar pašvaldības izpilddirektoru Guntaru Goguli tika uzdots jautājums vai nav domāts par jaunu telpu piešķiršanu “Cerību salai”. Viņš atbildēja, ka šāds ierosinājums nav apspriests.

 

Guntars Gogulis: Jēkabpils domē nav saņemts iesniegums no biedrības “Cerību sala” ar lūgumu pieškirt citas telpas, tāpēc šāda iespēja nav izskatīta.

 

Guntars Gogulis arī piebilda, ka pašvaldībai ir plašākas telpas, kuras tā varētu piedāvāt biedrībai “Cerību sala”, taču ir jautājums vai šīs telpas gribēs biedrība. Sarunā iesaistījās arī Jēkabpils doemes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, norādot, ka piešķirot jaunas telpas jārēķinās arī ar to, ka tām nāksies atvēlēt līdzekļus, jo sekos prasība ar lūgumu telpas izremontēt un sakārtot. Turklāt nevalstisjkajam sektoram ik gadu tiekot atvēlētas ievērojamas summas. Negatīvā tendence, ka biedrības šķeļas savstarpēji konkurē. Plašāk stāsta Leonīds Salcevičs.

 

Leonīds Salcevičs: “Ja piešķirsim telpas jārēķinās, ka būs nepieciešami līdzekļi to labiekārtošanai. Pašvaldība nevalstiskajam sektoram gadā atvēl 120 tūkstoši eiro. Tā ir liela summa, tāpēc gribētos no NVO saņemt pretī lielāku atdevi.”

 

Vēl tikai piebildīšu, ja kāda no biedrībām vēlas citas telpas ir jāvēršas pašvaldībā ar iesniegumu, tad tiks izskatīta iespēja piešķirt citas telpas. Taču, kā no sarunas ar domes vadību izrietēja, labiekārtotu telpu pašvaldības rīcībā nav daudz un vairāk vai mazāk tās, kuras ir – jāremontē.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam lēmums par to, vai piedalīties 9.maija "uzvaras dienas" svinībās Krievijas galvaspilsētā Maskavā, "ir bijis visu mūžu iekšā". Prezidents lēmumu par to, vai atsaukties Krievijas uzaicinājumam, ir pieņēmis, taču publiski to vēl neatklāj, jo par lēmumu sākotnēji informēs uzaicinātājvalsti. Jautāts par laiku, kad lēmums tiks oficiāli publiskots, prezidents sacīja - "kad dzīve rādīs, ka tas ir nepieciešams, jo es neesmu viens šajā spēlē". Kā ziņots, Krievija jau sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Bērziņu.

 

Nacionālais veselības dienests pagaidām nav saņēmis sūdzības, ka ģimenes ārsti nevarētu paspēt uz visām mājas vizītēm saistībā ar gripas izplatību. Epidemiologi norāda, ka gripas sezona ir nesen sākusies, tāpēc pagaidām ģimenes ārsti spēj nodrošināt pakalpojumu un paspēj apmeklēt visus pacientus, kuri to ir lūguši. Arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidents Pauls Princis norāda, ka viņam pagaidām nav informācijas, ka ģimenes ārsti nevarētu paspēt nodrošināt savus pakalpojumus gripas slimniekiem. Jau ziņots, ka vairākās pilsētās saslimstība ar gripu sasniegusi epidēmijas apmērus, tāpēc Slimību profilakses un kontroles centrs 20.janvārī izziņoja gripas epidēmijas sākumu valstī. Bet no vakardienas karantīna gripas dēļ noteikta Jēkabpils slimnīcā.

 

Un vēl

 

Kļuvis zināms, ka Siguldā 1. un 2.maijā notiks 12.Latvijas Stādu parāde. Šogad pasākuma tēma ir tradicionālā Latvijas lauku sēta, kuras makets tiks veidots Siguldas Svētku laukuma centrā. Stādu parāde atklāj dārzkopju aktīvās sezonas sākumu, un aicināti piedalīties gan amatieri, gan profesionāli stādu audzētāji no Latvijas, tā popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā Jēkabpils gaļas kombināta likvidāciju vērtē Jēkabpils mērs? Kāpēc būvnieki netzīst savu vainu Zolitūdes traģēdijā? Un Vai Ukrainā kritis kaujinieks no Latvijas?

 

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs norāda, ka negribētos, lai maksātnespējīgo Jēkabpils gaļas kombinātu piemeklētu Jēkabpils cukurfabrikas liktenis un uzņēmuma vietā paliktu grausts. Pēc viņa domām daudz kas būs atkarīgs no tā, ko izlems darīt ar maksātnespējīgo uzņēmumu tā kreditori. Jēkabpils mērs norādīja, ka bija cerējis, ka mēģinājums sākt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu būs veiksmīgs, tādēļ bija pārsteigts, uzzinot par tā maksātnespējas procesa sākšanu. Jēkabpils mērs cer, ka pārziemot darbu zaudējušajiem Jēkabpils gaļas kombināta darbiniekiem palīdzēs bezdarbnieku pabalsti. Savukārt vasarā darba piedāvājumu kļūšot vairāk un cerams, ka lielākajai daļai bez darba palikušo izdosies atrast sev jaunu nodarbi un ienākumu avotus. Savukārt pašvaldība gatava sniegt sarežģītā finansiālajā situācijā nokļuvušajiem uzņēmuma darbiniekiem normatīvajos aktos paredzēto sociālo palīdzību.

 

Vakar, 22.janvārī,pulksten 15.20, aizdomās par narkotisko vielu lietošanu Jēkabpilī, Katoļu ielā aizturēts 1983.gadā dzimušais. Nozīmēta ekspertīze. Jau ziņots, ka Jēkabpilī 2014.gadā atsavināti 1,5 kilogrami marihuānas, 110 grami amfetamīna un 565 grami metamfetamīna un 30 tabletes piperazīna. Uz ārstnieciskajām iestādēm nosūtīti 242 narkotiku lietotāji. Jēkabpils policija arī šogad par vienu no sava darba prioritātēm noteikusi narkotisko vielu aprites samazināšanu.

 

Šogad tiek prognozēta kvotas pārpilde par 101%, kas Latvijai varētu veidot vairāk nekā divus miljonus eiro lielu soda naudu, šodien Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sēdē norādīja Lauksaimniecības datu centra direktora vietniece Erna Galvanovska. Viņa arī norādīja, ka patlaban daudzas piensaimniecības cenšas samazināt tauku procentu pienā, lai izvairītos no attiecīgas kvotas pārsniegšanas. Kā ziņots, šis ir pēdējais piena kvotas gads pirms sistēmas atcelšanas visā Eiropas Savienībā.

 

Turpinām ziņas

 

Būvuzņēmums "Re&Re" neatzīst tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas civillietas prasību, šodien Rīgas apgabaltiesā skatāmajā civillietā pauda būvuzņēmuma "Re&Re" pārstāvis zvērināts advokāts Uģis Grūbe. Tāpat "Re&Re" uzskata, ka nepamatota ir prasītāju pārstāvja zvērināta advokāta Alda Gobzema norāde, ka notikuma sekas, proti, notikusī traģēdija, skaidri parādīja, ka būvniecības otrās kārtas veikšana ir darbība, kas saistīta ar paaugstinātu bīstamību, un viņš kļūdaini pieļauj, ka jumta iebrukums notika tieši labiekārtošanas darbu rezultātā, minot, ka tie ir pieņēmumi vai pat spekulācijas. Grūbe vēl minēja, ka būvnieks nodrošināja visus apstākļus cilvēku drošības garantijai.

 

Visbiežāk iedzīvotāji satraukušies par ekonomisko un sociālo drošību Latvijā, secināts pēc Aizsardzības ministrijas pasūtījuma pētījumu centra "SKDS" veiktajā pētījumā. Atbildot uz jautājumu par drošības un aizsardzības jautājumu nozīmi respondenta dzīvē, nedaudz retāk respondenti norādīja, ka viņus satrauc militārā un politiskā drošība Latvijā. Jāpiebilst, ka sievietes biežāk nekā vīrieši atbildēja, ka jūtas satrauktas par visām minētajām jomām. Savukārt analizējot atbildes dažādās vecuma grupās, vērojams, ka jaunieši vecumā no 17 līdz 25 gadiem retāk nekā citas grupas bija satraukušies par sarakstā minētajām jomām.

 


Un vēl

 

Ukrainā teroristu rindās varētu būt gājis bojā pirmais ar Latviju saistītais kaujinieks, liecina konfliktam Ukrainā veltītās vietnēs ievietota informācija. Vietnē "psb4ukr.org", kas apkopo datus par Ukrainā karojošajiem ārvalstu algotņiem, kā pašpasludinātās "Luhanaskas tautas republikas" kaujinieks minēts Kušnirs Rodions, kurš sociālajos tīklos figurē arī ar vārdu Deniss Morozovs. Kā viņa dzīvesvietas adrese minēta Rīga, Latvija, sociālajos tīklos ievietotajos attēlos viņš ir redzams Rīgā, kā arī Donbasā pozējam ar ieročiem.

Atstājiet komentāru