2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 3.martā (AUDIO)

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 3.martā (AUDIO)

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds pasākums saistībā ar Ukrainu šodien notiks Aizkrauklē? Kāda izstāde ir apskatāma Jēkabpilī Tautas namā? Un Kāpēc šodien jāstaigā ar tumšām saulesbrillēm?

 

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete šodien apmeklēs pagājušās nedēļas piektdienā nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bēres Maskavā. Tāpat bēres apmeklēs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Kā ziņots, pagājušās nedēļas piektdienas vakarā Maskavas centrā ar vairākiem šāvieniem tika nogalināts Krievijas opozīcijas politiķis Ņemcovs. Slepkavības vietā tika atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot. Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas.

 

Aizkraukles novadā, sadarbībā ar zemessardzes Aizkraukles 55.kājnieku bataljonu, šodien norisināsies seminārs par notikumiem Ukrainā. Paredzēts, ka ieskatu Austrumukrainas notikumu stratēģiskajos aspektos sniegs Drošības un stratēģijas centra vadošais pētnieks Jānis Bērziņš. Tāpat pasākumā uzstāsies žurnālisti Atis Klimovičs un Sandijs Semjonovs, kuri pastāstīs par saviem novērojumiem un secinājumiem Ukrainā. Seminārā ar prezentāciju par informatīvo telpu un tās iespējām manipulēt ar sabiedrisko domu piedalīsies arī NATO izcilības centra pārstāvis, pulkvežleitnants Maris Tūtins, bet par nevardarbīgo pretošanos runās Zemessardzes 55.bataljona komandieris majors Ingus Manfelds.

 

Turpinām ziņas

 

No marta Tautas nama Baltajā zālē būs apskatāma Mārtiņa Vecstaudža jeb Šanhajieša foto izstāde „Neesi vienaldzīgs – iesaisties izglītībā!”. Izstādes mērķis - pievērst sabiedrības uzmanību problēmām Latvijas izglītības sistēmā. Procesi Latvijas izglītības sistēmā tiek bieži kritizēti kā no politiķu, tā skolotāju, skolēnu un studentu puses. Fotomākslinieks, būdams students, arī nevēlas par to klusēt, tāpēc izveidojis savu pirmo fotoizstādi, kas vēsta par skolotāja tēlu sabiedrībā. Ko mēs katrs varam sekmēt izglītības procesa uzlabošanu? Sākumā pietiks ar to, ka beigsim domāt par skolotāja profesiju kā par necilu, nekam lāgā nederīgu. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Studentu pašpārvaldi un būs apskatāma līdz 28.martam.

 

Savukārt ceturtdien pulksten četros pēcpusdienā Jēkabpils galvenajā bibliotēkā atklās Regīnas Šubas izstādi – Ziedi manā dzīvē. T\ā ir neparasta, jo darbi veidoti neierastā tehnikā – no olu čaumalām. Māksliniece atceras, ka pirms trim gadiem nejauši Internetā ieraudzījusi, kā no olu čaumalām veido skaistas lādītes, šķīvjus un gleznas. Tas viņu tā ieinteresējis, ka gribējies pamēģināt veidot šādus  mākslas darbus savām rokām. „Kāpēc ziedi? Laikam jau tāpēc ka patīk ziedus kopt un audzēt savā dārzā.

 

Un vēl

Šodien Latvijas Platforma attīstības sadarbībai aicina ikvienu uzlikt saules brilles un, atrodoties darba vietā, uz ielas, pasākumos, iesaistīties akcijā “Prāta tumsa", tādejādi protestējot pret Ministru kabineta lēmumu neatbalstīt nevalstisko organizāciju projektus sabiedrības izglītošanai. Latvijas Platformas attīstības sadarbībai direktore Inese Vaivare skaidro, ka nevalstiskās organizācijas, kas strādā ar attīstības jautājumiem, ieguldījušas nozīmīgu darbu, startējot lielos Eiropas līmeņa projektu konkursos, uzvarējušas un spējušas piesaistīt ievērojamus finanšu līdzekļus sabiedrības izglītošanai - sākot no 10 tūkstošiem līdz pat 800 tūkstošiem eiro par projektu - kopsummā ap 2 miljoniem eiro. Ir tikai viens BET - neviens no šiem projektiem nav īstenojams, ja nav nodrošināts līdzfinansējums, kas atkarībā no projekta ir 10 līdz 25%.

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur vakar Jēkabpilī izcēlās ugunsgrēks? Kā diskusijā par Preiļu apvedceļu pret šīs idejas pretiniekiem izturējies pašvaldības deputāts? Un Ko liecina hidrologu prognozes par ūdens līmeņa paaugstināšanos upēs?

 

Vakar ap pieciem pēcpusdienā ugunsgrēks izcēlās Jēkabpilī, Robežu ielā, kur dega šķūnis. Sarunā ar radio1 valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils daļas komandieris dzintars cvilikovskis sacīja, ka ugunsgrēks bijis paaugstinātas bīstamības, jo izcēlies blīvi apdzīvotā mikrorajonā. Notikuma vietā strādāja trīs ugunsdzēsēju vienības – divas no Jēkabpils un viena no Pļaviņām. Bīstamību pastiprināja fakts, ka šķūnī atradās divi gāzes un viens skābekļa balons, tos ugunsdzēsējiem izdevās izvilkt no pilnās liesmās degošā šķūņa un atdzesēt, tā izvairoties no sprādziena. Cvilikovskis piebilda, ka mājas saimniece par ugunsgrēka iemesliem neko tuvāk nevarējusi paskaidrot, tos pētīs policija. Šķūnis izdega 20 kvadrātmetru platībā. Fotoreportāžu no ugunsgrēka vietas skatieties portālā Radio1.lv.

 

Eiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei, kura vakar vakarā bija devusies uz Maskavu, lai piedalītos nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bērēs, atteikta iebraukšana Krievijā. Kalniete vispirms tika apturēta Maskavas Šeremetjevas lidostā, viņas pase paņemta tuvākai apskatei un nācies ilgāku laiku gaidīt informāciju. Viņai iebraukšana Krievijā atteikta, pamatojoties uz Krievijas likumu kodeksa 27.1.pantu. Turklāt Krievijas pārstāvji arī neesot paskaidrojuši, ko tieši attiecīgais pants nosaka. Latvija izsaka dziļu sašutumu par Krievijas lēmumu valstī neielaist Eiropas Parlamenta deputāti Kalnieti. Šāds Krievijas solis izraisot lielu neizpratni, jo ir pretrunā ar elementāriem humānisma principiem.

 

Savukārt Ukrainas pilsone, modele Anna Duricka, kura bija kopā ar Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu brīdī, kad viņu nošāva, pagājušajā naktī izlidoja no Maskavas uz Kijevu.Ukrainas vēstniecība Maskavā nodrošināja visu nepieciešamo, lai viņa varētu atgriezties dzimtenē. Līdzās ar Duricku ceļā esot arī viņas advokāts. Jau ziņots, ka pazīstamā Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavība piektdienas vēlā vakarā pašā Maskavas centrā netālu no Kremļa ir izraisījusi plašu rezonansi ārvalstīs, bet tās izmeklēšanu apsolījis kontrolēt pats Vladimirs Putins.

 

Turpinām ziņas

 

Pēc publiskās apspriešanas sanāksmes par būvprojektu "Preiļu apvedceļš Dienvidu virzienā" iedzīvotājiem šķiet, ka Preiļu novada domei viņu viedoklis par apvedceļa izbūvi neinteresē. Iedzīvotāju pārstāve Agnese Sevastjanova norādīja, ka sapulces laikā deputāts Jāzeps Šņepsts (Reformu partija) iedzīvotāju apkopotās anketas nosaucis par makulatūru, kas, viņasprāt, dod pamatu bažām, ka iedzīvotāju anketas var pazust, vai netikt ņemtas vērā. Tāpat Šņepsts esot personīgi Sevastjanovu salīdzinājis ar Doņeckas seperātistiem, kādam citam iedzīvotājam deputāts esot licis "aizvērt muti" un vēl kādu "sūtījis gulēt". Tāpat Sevastjanova pavēstīja, ka kāds no iedzīvotājiem piedāvāja citu izbūves variantu, taču kompromiss netika rasts. Sevastjanova skaidroja, ka iedzīvotāji nav pret apvedceļu kā tādu, strīds ir par to, ka apvedceļš ir plānots tieši cauri dzīvojamam masīvam.

 

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda aģentūrai BNS pastāstīja, ka sapulces laikā pašvaldības pārstāvji vairāk pastāstīja par projektu, un iedzīvotāji tika informēti par to, kādi uzlabojumi gaidām projekta realizācijas gadījumā. Komentējot Šņepsta izteicienus, Plivda uzsvēra, ka tas esot deputāta nevis domes viedoklis, un tam neesot nozīmes, vienlaikus uzsverot, ka joprojām turpinās sabiedriskā apspriešana un galīgais lēmums vēl nav zināms. Tāpat Plivda norādīja, ka atsevišķu iedzīvotāju viedoklis ir pozitīvs, un viņi saprot, kādi būšot ieguvumi.

 

Un vēl

 

Turpmākajās dienās Latvijas upēs gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi. Pagājušās diennakts laikā Daugavā daudzviet notikusi ledus sakustēšanās, ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem un izskalojumiem saglabājusies vēl tikai Polockas-Piedrujas posmā un pie Pļaviņām. Savukārt pie Daugavpils bija vērojama bieza ledus iešana un paliku piesalas. Tās saglabājušās arī pie Vaikuļāniem un Jēkabpils, bet pie Zeļķiem ūdens ir brīvs no ledus.

 

Pēdējās diennakts laikā novērotas ūdens līmeņa svārstības - tas upēs gan paaugstinājies, gan arī pazeminājies ar dažādu intensitāti. Daugavas baseina upēs Latgalē ūdens līmenis paaugstinājies ar intensitāti 1-11 centimetri, bet Daugavas pietekās Ogrē, Lielajā un Mazajā Juglā ūdens līmenis ar tādu pašu intensitāti pazeminājies.

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kas paveikts Jēkabpils tehniskās apskates stacijā? Kura banka šogad izsniegs studiju kredītus? Un Kurš ir pasaules bagātākais cilvēks?

 

Jēkabpils tehniskās apskates stacijā noslēgušies modernizācijas darbi - vieglo automobiļu apskates līnijā uzstādīts jauns transportlīdzekļu pacēlējs, kurš esot aizstājis veco iekārtu, kas kalpoja deviņus gadus, šajā laikā nodrošinot vairāk nekā 210 tūkstoši tehnisko apskašu veikšanu. Jēkabpils tehniskās apskates stacija sākusi strādāt ierastajā kārtībā – vakar veiktas pirmās tehniskās apskates uz jaunā pacēlāja.

 

Valsts policijas lēmums par īpašumtiesību ierobežošanu Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesa izmeklēšanā attiecas uz lielveikalu tīkla maxima loģistikas centru un biroja ēku Ķekavas novada "Abrās", kā arī septiņu veikalu ēkām, "Abrām" šī gada 9.februārī piemērots arests - aizliegums nekustamo īpašumu atsavināt un apgrūtināt ar citām lietu vai saistību tiesībām. Līdz ar loģistikas centru un septiņu veikalu ēkām, arests noteikts arī atsevišķiem neapbūvētiem zemes gabaliem. Tāpat pret uzņēmumu "Maxima" policija lēmusi sākt piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanas procesu. Savukārt "Maxima" darbiniecei tiek inkriminēta darba aizsardzības noteikumu pārkāpšana, ja tā izraisījusi vairāku personu nāvi. Valsts policija arī sākusi piespiedu ietekmēšanas procesu pret uzņēmumu, kurā šī sieviete strādājusi, bet tiesa pēc policijas lūguma ierobežojusi uzņēmuma īpašumtiesības.

 

SIA «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere atzīst, ka ir ļoti lielā neizpratnē par «Zemnieku saeimas» paziņojumu, jo «Rimi» gadījumā tam nav pamata. Gan «Rimi», gan «Supernetto» veikalos ir pieejami visi vietējie dārzeņi: šobrīd pārdošanā ir gan Latvijas kartupeļi, burkāni, bietes, kāposti, sīpoli, kāļi, gan Latvijas tomāti, āboli, salāti un loki. Marta otrajā pusē tiek solīta arī pirmā Latvijas gurķu raža. Dārzeņu iepirkumos allaž tiekot dota priekšroka vietējai produkcijai. Tiklīdz vietējā raža esot tik liela, ka spēj nodrošināt pieprasījumu, lielveikals pārstājot tirgot importa produkciju. Līdz ar to ražas pilnbriedā līdz pat 90% no visiem veikalos piedāvātājiem dārzeņiem ir Latvijā audzētā produkcija.

 

Turpinām ziņas

 

Robežsargi atklājuši desmit zagtas luksusa klases automašīnas. Februārī kādam uzņēmumam piederošajā angārā Daugavpilī tika konstatēti četri luksusa klases auto - "BMW X5", "Audi A7", "Land Rover" un "Lexus LX570". Savukārt Rēzeknes stacijā kādā kravas vilciena vagonā atklāja sešas automašīnas – "Mercedes Benz C220", "BMW X5", divas "Toyota Land Cruiser" un divas "Toyota Corolla Verso". Visas minētās automašīnas atrodas starptautiskajā meklēšanā, saistībā ar to zādzību dažādās Eiropas Savienības valstīs - Vācijā, Zviedrijā un Latvijā. Abos gadījumos tālākās darbības saistībā ar zagtajiem auto veic Valsts policija.

 

Finanšu ministrijas atkārtoti rīkotajā izsolē kredītiestādēm par tiesībām šajā gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu vakar, uzvarēja vienīgais izsoles dalībnieks –SEB Banka. Tiesības 2015. gadā izsniegt studiju kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu banka saņēma par kopējo summu 25 miljoni 200 tūkstoši eiro. Savukārt tiesības izsniegt studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu banka saņēmapar kopējo summu 10 miljoni 756 tūkstoši 620 eiro.

 

Un vēl

 

Datortehnoloģiju uzņēmuma "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss otro gadu pēc kārtas ierindojies žurnāla "Forbes" veidotā ikgadējā pasaules bagātāko cilvēku saraksta augšgalā, viņam apsteidzot Meksikas telekomunikāciju magnātu Karlosu Slimu. Geitsa bagātība šogad novērtēta 79,2 miljardu dolāru apmērā, salīdzinot ar Slima bagātību 77,1 miljarda dolāru apmērā. Savukārt trešo vietu šajā sarakstā ieņem investors Vorens Bafets, kura bagātība sasniegusi 72,7 miljardus dolāru. Kopumā sarakstā iekļauti tūkstots 826 miljardieri, kas ir rekordliels skaits.

 

Tikmēr šo miljardieru kopējā bagātība gada laikā palielinājusies par 650 miljardiem dolāru - līdz 7,05 triljoniem dolāru, kas arī ir visu laiku augstākais līmenis. "Forbes" norāda, ka žurnāla bagātnieku sarakstu šogad papildinājuši 290 jaunpienācēji, un arī šis ir vēl nebijis rādītājs.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kam jēkabpilieši piešķirtu labākā tirgotāja titulu? Kur no jauna mežacūkām konstatēta saslimšana ar Āfrikas cūku mēri? Un Kā var piedalīties aptaujā par populārāko monētu?

 

Jau ziņojām, ka ir noslēdzies konkurss Latvijas labākais tirgotājs 2014. Jēkabpils uzņēmēji šajā konkursā titulus nav ieguvuši. Sarunās ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kuram Jēkabpils uzņēmumam viņi dotu šo titulu? Viedokļus izteica Ilona, Laura, Milda, Valentīna un Dzintars.

 

{play}images/sounds/dienas_zina_03.03.mp3{/play}

 

Jau stāstījām, ka labākā uzņēmēja Atzinības rakstus ieguva Viesītes novada zemnieku saimniecība “Assi” un Jēklabpils novada Rubenes pagasta Rubeņu veikals-kafejnīca „Rubeņi", ko apsaimnieko zemnieku saimniecība „Kalnieši".

 

 

 

 

 

Turpinām ziņas

 

No Kokneses slimnīcā ceturtdien nonākusi četru nepilngadīgu zēnu kompānija, kas bija smēķējusi nezināmas izcelsmes augu maisījumu jeb tā dēvēto spaisu. Pēc augu maisījuma smēķēšanas bērniem bija novērojama uzbudinātība, slikta dūša, galvas reiboņi un nervozitāte. Viens kompānijas dalībnieks ir 13 gadus vecs, otrs - 15, bet pārējie divi - 17 gadus veci. Kopumā pagājušajā diennaktī ātrā palīdzība saņēmusi tūkstots 290 izsaukumus, no kuriem 154 saistīti ar dažādām traumām.

 

 

Āfrikas cūku mēris pagājušās nedēļas laikā ir apstiprināts vēl septiņām meža cūkām Vidzemē, liecina informācija Pārtikas un veterinārā dienesta mājaslapā. Mēris konstatēts sešām meža cūkām Burtnieku novada Valmieras pagastā, kā arī vienai meža cūkai Burtnieku novada Rencēnu pagastā. Tādējādi šogad Āfrikas cūku mēris Latvijā ir atklāts 65 meža cūkām deviņu novadu 19 pagastos. Savukārt kopumā kopš 2014.gada jūnija infekcija Latvijā ir konstatēta 282 meža cūkām.

 

Un vēl

 

Latvijas Banka sadarbībā ar vairākiem partneriem no šodienas līdz 24. martam rīko ikgadējo aptauju "Latvijas gada monēta" , kas ir būtiskākais gada notikums Latvijas numismātikā, jo sniedz sabiedrības vērtējumu par paveikto kolekcijas monētu jomā – kādas tēmas, mākslinieciskie risinājumi tai šķiet pievilcīgākie. Latvijas Banka aicina ikvienu izteikt savu viedokli, kura no iepriekšējā gadā izdotajām kolekcijas monētām uzrunā ar māksliniecisko risinājumu, ir emocionāla, oriģināla un tematiski saistoša.Pērn klajā laistas monētas - "Ainažu jūrskola", "Baltā grāmata", "Baltijas ceļš", "Vecais Stenders", “Gadskārtu monēta” un "Kurzemes baroks". Savu izvēli nobalsojot var izdarīt arī Jēkabpils galvenajā bibliotēkā. Noslēguma pasākumā 28.aprīlī notiks izloze starp balsošanas dalībniekiem – balvās 30 kolekcijas monētas, kas izlaistas 2014. gadā.

 

 Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc Jēkabpils domei būs jāsniedz paskaidrojums satiksmes ministram par maksas veidošanos pilsētas sabiedriskajā transportā? Kad Jēkabpilī notiks pūtēju orķestru skate? Un Kāds pasākums norisināsies brīvdienās Līgatnes dabas takās?

 

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzdevis Autotransporta direkcijai veikt pārbaudes un vērsties pie republikas pilsētu pašvaldībām, arī Jēkabpils, ar lūgumu sniegt skaidrojumu par pilsētu sabiedriskā transporta braukšanas maksas veidošanos, kā arī izvērtēt noteiktās braukšanas maksas pamatotību. Matīss ticies ar autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāju Kristiānu Godiņu un Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta vadību, lai rastu risinājumu, nosakot un kompensējot zaudējumus, kuri saistīti ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu. Ministrs norāda, ka atsevišķas pašvaldības piemēro plašu atlaižu politiku, kas savukārt prasa papildus dotācijas un palielina tarifus pārējiem pasažieriem, tāpēc nepieciešams izvērtēt vai pamattarifs atbilst reālajām izmaksām pasažieru pārvadāšanai un piemērotās atlaides tiek segtas no pašvaldību dotācijas, nevis valsts budžeta līdzekļiem cilvēku ar īpašām vajadzībām pārvadājumiem.

 

Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 29  tūkstoši cigarešu ar Baltkrievija sakcīzes nodokļa markām. Par konstatēto muitas pārkāpumu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldē ir uzsākts kriminālprocess.

 

Vakar robežsargi Latgalē pārtrauca kārtējo valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumu un aizturēja astoņus Vjetnamas pilsoņus un divus pārvietotājus, Krievijas pilsoņus. Naktī no svētdienas uz pirmdienu Ludzas pārvaldes robežsargi, pārbaudot viņu rīcībā esošo informāciju, ceļa Maskava - Rīga tuvumā aizturēja divas automašīnas, ar kurām pārvietojās valsts robežu nelikumīgi šķērsojušie Vjetnamas pilsoņi. Pret aizturētajiem par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākts kriminālprocess. Visi likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

 

Turpinām ziņas

 

Muzeju kopējā apmeklētība Latvijā salīdzinoši ar 2013.gadu pērn ir pieaugusi par gandrīz 268 tūkstošiem apmeklējumu. Valsts muzeju grupā, kurā apmeklētājiem tiek piedāvāta 41 ekspozīciju vieta, reģistrēti miljons  578 tūkstoši 518 apmeklējumi, kas par 93 tūkstoši 895 apmeklējumiem pārsniedz 2013.gada rezultātu. Populārākie valsts muzeji pērn bijuši Rundāles pils muzejs, Turaidas muzejrezervāts un Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Kultūras ministrija norāda, ka interesi par muzeju piedāvājumu 2014.gadā veicināja vērienīgie izstāžu projekti, kas tika organizēti Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ciklā.

 

Pūtēju orķestri gatavo muzikālo sniegumu un īpašās defile programmas XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Šodien ar skati Jelgavas 4. vidusskolā sākas pūtēju orķestru skates ceļā uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Pārējās skates norisināsies 6. martā Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolā, 7. martā Rīgas Juglas vidusskolā un 14. martā Jēkabpils 2. vidusskolā. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem gatavojas 41 pūtēju kolektīvs ar tūkstots 500 dalībniekiem.

 

Un vēl

 

Dabas aizsardzības pārvalde svētdien, 8.martā, uzsāks pasākumu ciklu, kas būs veltīts Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas taku 40 gadu atzīmēšanai. Līgatnes dabas takām šī diena ir īpaša, jo tieši pirms 40 gadiem uz šejieni no Kurzemes mežiem tika atvesti pirmie taku iemītnieki – staltbrieži. Pēc pasākuma svētdien visiem apmeklētājiem būs iespēja doties pārgājienā un risināt dažādus uzdevumus, kas saistīti ar Līgatnes dabas takām un dzīvniekiem, kā arī vērot dzīvniekus iežogojumos.

 

Atstājiet komentāru