2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 12.decembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 12.decembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00—9.00
Radio1 ziņās klausieties: Zināms TOP5 cīņā par titulu Gada Eiropas cilvēks Latvijā;  Kādi ir jaunākie politisko partiju reitingi? Un Kāds laiks gaidāms nedēļas sākumā?

Okupantu spēki ir publicējuši Jēkabpils novada uzņēmēja, brīvprātīgā karavīra Ukrainā Gundara Kalves vārdu, uzvārdu, ģimenes datus, telefona numuru, epastu, nosaukuši publiski par nacistu un fašistu, vēloties viņu arestēt. TV24 raidījumā “Uz līnijas” Gundaram Kalvem jautāja - kā ir dzīvot ar apziņu, ka vienas milzīgas valsts spēki tevi meklē? Gundars Kalve atbildēja, ka tas nozīmē, ka dzīve nav velti nodzīvota un viņš savā ziņā jūtoties lepns, ka ir izsaucis tādu interesi no okupantu spēkiem, iespējams, arī kolaborantiem.

Cīņā par titulu Gada Eiropas cilvēks Latvijā turpinās cīnīties seši TOP5 pretendenti. Top5 kandidāti ir: Eiropas čempiones pludmales volejbolā Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Top5 iekļuvis ir Latvijas televīzijas žurnālists Gints Amoliņš. Par titulu Gada Eiropas cilvēks Latvijā cīnās arī Rīgas domes mērs Mārtiņš Staķis, kā arī Europe Direct Dienvidlatgale centra vadītājs Oskars Zuģickis. Tāpat Top5 sarakstā ir tviterkonvoja veidotājs un vadītājs Reinis Pozņaks. Šī gada titula laureāts tiks nosaukts gada izskaņā – 28.decembrī.

ASV vairs neuzstāj uz to, lai Ukrainas Bruņotie spēki nedotu triecienus Krievijas teritorijai, jo mazāk bažījas par eskalāciju no Krievijas puses, ziņo britu laikraksts "The Times", atsaucoties uz ziņu avotu Pentagonā. Tas informē, ka Pentagons ir devis klusējošu piekrišanu tam, ka Ukraina dotu triecienus lielā attālumā objektiem Krievijas teritorijā.

Tikmēr NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paudis bažas, ka karadarbība Ukrainā var kļūt nekontrolējama un kļūt par karu starp Krieviju un NATO. Ir šausmīgs karš Ukrainā. Tas ir arī karš, kas var kļūt par pilntiesīgu karu, kas izvērstos par lielu karu starp NATO un Krieviju. NATO strādā, lai to novērstu, norāda NATO vadītājs. Kā ziņots, Kremlis ir vairākkārt apsūdzējis NATO valstis, ka tās kļuvušas par šī konflikta pusi, piegādājot Ukrainai ieročus, apmācot tās karavīrus un piegādājot militārās izlūkošanas datus uzbrukumiem Krievijas spēkiem.

Turpinām ziņas

Vairāk nekā mēnesi pēc 14.Saeimas vēlēšanām "Jaunā vienotība" aizvien saglabājusi drošas līderpozīcijas partiju reitingā, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma novembrī veiktās pētījumu centra SKDS aptaujas dati. Novembrī, ņemot vērā visus balsstiesīgos pilsoņus, vislielākais atbalsts gluži kā vēlēšanās bija Jaunajai Vienotībai - 15,3%. Salīdzinājumā ar oktobri JV vērojams atbalsta kritums par aptuveni diviem procentpunktiem. Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība ar 9,5%, kurai arī, salīdzinot ar oktobri, ir kritums par diviem procentpunktiem. Trešajā vietā ir Nacionālā apvienība ar 8,6%, kas ir neliels kāpums kopš oktobra.

Uz pēdām Nacionālajai apvienībai min "Progresīvie" un "Apvienotais saraksts". Tālāk seko "Stabilitātei", "Latvija pirmajā vietā" un 14.Saeimā neiekļuvušās partijas - "Saskaņa", "Attīstībai/Par!", "Konservatīvie", Latvijas Krievu savienība, "Katram un katrai" un "Suverēnā vara". Savukārt, pārrēķinot partiju reitingus, ņemot vērā pilsoņus, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot novembrī, redzams, ka 5% barjeru pārsniedz Attīstībai/Par, bet šis pārsvars ir ļoti neliels.

Un vēl

Jaunās nedēļas sākumā Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, daudzviet gaidāma ilgstoša un stipra snigšana, tāpēc līdz otrdienas vakaram valstī būs spēkā oranžais laika apstākļu brīdinājums, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Puteņa laikā brīžiem redzamība pasliktināsies līdz 100-500 metriem, kā arī uz ceļiem veidosies sniega sanesumi. Paredzams, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Šādos laika apstākļos, pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem un galamērķa sasniegšanai jāieplāno ilgāks laiks. Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana pa vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Aizsardzības ministrija Krievijas pierobežas pagastā plāno izbūvēt militāro infrastruktūru ; Kas rakstīts jaunajā valdības deklarācijā ? un Kalifornijā okeānā pamanīta ļoti reti sastopama milzu medūza.

Aizsardzības ministrija Krievijas pierobežas pagastā plāno izbūvēt militāro infrastruktūru. Valdība šonedēļ lems par atļaujas došanu ministrijai pirkt zemi 0,8 hektāru platībā Ludzas novada Briģu pagastā, kas nepieciešama valsts aizsardzības vajadzībām militārās infrastruktūras attīstībai. Briģu pagasts atrodas tieši pie Latvijas-Krievijas robežas. Lēmuma projekta anotācijā minēts, ka ir plānots uzlabot Nacionālo bruņoto spēku komandvadības un pretgaisa aizsardzības spējas ar materiāltehnisko līdzekļu iegādēm un spēju trenēšanu mācībās. Komisijas aprēķinātā atlīdzība par atsavināmo nekustamā īpašuma "Atpūtnieki" daļu ir 3 tūkstoši eiro.

Krievijas okupētajā Luhanskas apgabala pilsētā Kadijivkā uzspridzināta viesnīca, kur bāzējās Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki, svētdien paziņojis Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs. Viņš sacīja, ka nogalināti daudzi "Vagner" kaujinieki un daudzi no ievainotajiem ies bojā medicīniskās palīdzības trūkuma dēļ. Pēc neapstiprinātām ziņām viesnīca sašauta ar HIMARS sistēmas raķetēm.

Lielbritānijas bijušais premjerministrs Boriss Džonsons aicina rietumvalstis steidzami meklēt, ko tās vēl var darīt Ukrainas atbalstam, lai izbeigtu Krievijas izvērsto karu jau nākamgad. Bijušais premjerministrs rakstā izdevumā “Wall Street Journal” uzsver, ka iespējami ātra kara izbeigšana ir visu interesēs, ieskaitot Krieviju. Džonsons kopš aiziešanas no premjera amata septembrī ir palicis pārliecinošs Ukrainas atbalstītājs. Viņa pēctecis Riši Sunaks, kurš pagājušajā mēnesī apmeklēja Kijivu, ir apņēmies turpināt Apvienotās Karalistes atbalstu Ukrainai.

Turpinām ziņas

Topošās valdības deklarācijas melnrakstā konkurētspējas jomā pausta apņemšanās atbalstīt 1000 jaunu mājokļu izveidi gadā un ieviest skaidrus nosacījumus minimālās algas celšanas algoritmam. Aģentūras LETA rīcībā esošajā deklarācijas pagaidu variantā norādīts, ka valdība paredz izveidot ilgtermiņa Mājokļu attīstības fondu, stimulēt investīcijas daudzdzīvokļu īres mājokļu būvniecībā, ceļot vismaz 1000 jaunu mājokļu gadā. 

Nodarbinātības jautājumā topošā valdība deklarācijas projektā paredz kopā ar sociālajiem partneriem ieviest skaidrus un paredzamus nosacījumus minimālās algas celšanas algoritmam, kā arī koplīgumu izmantošanu kā sociālā dialoga formu. Tikmēr arī ēnu ekonomikas apkarošanai deklarācijā uzskaitīti vairāki veicamie uzdevumi, tajā skaitā skaidras naudas ierobežošana darījumos.

Satiksmes jomā topošā valdība paredz dzelzceļu izvirzīt par galveno sabiedrisko pārvadājumu veidu. Dzelzceļam plānots pakārtot sabiedrisko autobusu plūsmu, lai neveidotos konkurence. Plānots arī nodrošināt ilgtspējīgu Latvijas dzelzceļa infrastruktūras finansēšanas modeli, lai nodrošinātu infrastruktūras izmantošanu. Līdztekus iecerēts izveidot vienotu norēķinu sistēmu starp dažādiem sabiedriskā transporta veidiem. 

Topošās valdības deklarācijas melnrakstā enerģētikas, klimata un vides jomā pausta apņemšanās panākt Latvijas enerģētisko neatkarību no Krievijas, kā arī izstrādāt aizsargājamo teritoriju apsaimniekošanas noteikumus.  Plānots panākt atjaunīgās enerģijas ražošanas jaudu pieaugumu un eksportu, izveidot sašķidrinātās dabasgāzes termināli Skultē un pārskatīt daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku energoefektivitātes veicināšanas pasākumu atbalstu.

Līdz ar vairāk nekā 20 kultūras jomā iecerētiem mērķiem topošā valdība paredz nodarbināto atalgojuma celšanu un mediju jomas stiprināšanu. Tajā skaitā plānots panākt, ka kultūras institūcijās nodarbināto atalgojums nav zemāks par vidējo atalgojumu sabiedriskajā sektorā, kā arī izteikta apņemšanās rūpēties, lai atalgojums un sociālais nodrošinājums pieaugtu arī ārpus valsts sektora strādājošiem profesionāļiem, tā uzlabojot kultūras nozarē nodarbināto dzīves kvalitāti. Balsojums Saeimā par topošo, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa otro valdību paredzēts trešdien, 14.decembrī.

Un vēl

Kalifornijā Moneterejas līcī pamanīta ļoti reta un bīstama radība, milzu plēsoņa - medūza. Izrādās, ka šo medūzu cilvēki savām acīm nevar redzēt tikpat kā nekad, jo tā mīt aptuveni 900 metru dziļumā. Tā ir īpaša ar to, ka ir ļoti bīstama. Šai medūzai ir ļoti gari taustekļi. Ar tiem viņa saķer upuri un "novelk" to lejā, okeāna dziļumā. Šī ir viena no pasaulē lielākajām, zināmākajām medūzām. Tā ir aptuveni vienu metru plata, bet tās taustekļi var sasniegt pat 10 metru garumu. Kā ziņo zinātnieki, tad pirmo reiz pasaulē šī medūza tika pamanīta 1899. gadā. Kopš tā laika zinātnieki ar šo medūzu ir saskārušies vien 100 reizes.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties: nacionālie bruņotie spēki saņēmuši jaunus helikopterus;  Jēkabpils novadā energoresursu atbalstam izmaksāti vairāk kā 407 tūkstoši eiro; un Kad sinoptiķi sola šīs ziemas pirmo atkusni?

Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzē svētdien piegādāti pirmie divi no kopumā četriem pasūtītajiem Gaisa spēku helikopteriem "Black Hawk". Helikopteri patlaban atrodas NBS aviācijas bāzē Lielvārdē, kur tos piegādājusi amerikāņu lidmašīna no Eiropas. Lidaparāti piegādāti saliktā veidā. Pašlaik norit jauno lidaparātu pieņemšana un dokumentācijas kārtošana, lai jaunie "Black Hawk" pēc iespējas ātrāk varētu būt operacionāli un pieejami apmācītajiem pilotiem. Jaunos "Black Hawk" helikopterus plānots sākt izmantot līdz janvāra beigām.

Ceturtdien, 15. decembrī, Latvijas Banka izlaidīs Ukrainas brīvībai veltītu sudraba kolekcijas monētu. Ar monētas palīdzību Latvijas Banka veiks ziedojumus Ukrainas atbalstam – gūtie ienākumi no katras pārdotās monētas tiks ziedoti Ukrainai.  Kolekcijas monētas "Ukrainas brīvībai" autors ir ukraiņu mākslinieks Serhijs Maidukovs. Monētas skatpunktu mākslinieks koncentrējis uz vienu vārdu – "ВОЛЯ"–, kam viņa dzimtajā valodā ir daudznozīmju jēga: brīvība; griba; vara. Monētas cena – 75,50 eiro, iegādes limits vienai personai – 5 monētas. Monētas tirāža ir 8 tūkstoši eksemplāri. Monēta izgatavota Lietuvā 

Krievijas raķešu uzbrukumu rezultātā cietušas visas Ukrainas termoelektrostacijas un hidroelektrostacijas un bojāti 40% augstsprieguma tīklu objektu, sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs. Līdz ar to Ukrainas enerģētikas sistēmā ir ievērojams jaudas deficīts. Valdība uzdevusi Ukrainas Enerģētikas ministrijai noteikt un iesniegt izskatīšanai skaidras prioritātes elektroenerģijas piegādei. Pirmā prioritāte ir kritiskā infrastruktūra un slimnīcas, otrā prioritāte ir militāri rūpnieciskā kompleksa uzņēmumi un objekti, trešā prioritāte ir uzņēmumi, kas ražo valstij kritiski svarīgas preces un produktus, un ceturtā prioritāte ir mājokļu sektors, skaidro Šmihaļs.

Lielbritānija, Japāna un Itālija apvieno savus nākamās paaudzes reaktīvo iznīcinātāju projektus revolucionārā partnerībā. Projekts aptver Eiropu un Āziju, kas ir arī Japānas pirmā lielākā industriālā aizsardzības sadarbība kopš Otrā pasaules kara bez Amerikas Savienoto Valstu iesaistes. Japānai projekts palīdzēs stāties pretī jau esošai Ķīnas militārās aktivitātes pastiprināšanai Japānas un Taivānas reģionā, kā arī piešķirs Lielbritānijai reģionā lielāku lomu. Projektu arī dēvē par globālās ekonomikas izaugsmes virzītājspēku. Projektu apvienošanas mērķis ir līdz 2035. gadam nodot ekspluatācijā modernu, sestās paaudzes frontes līnijas iznīcinātāju. Nākamās paaudzes lidaparātu veidos tā, lai spētu konkurēt ar kaujas lidmašīnām, kuras pašlaik izmanto Ķīna, Krievija un pat ASV, kas ir galvenā visu trīs projektā iesaistīto valstu sabiedrotā.

Turpinām ziņas

Tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem preses konferencē, Jēkabpils novada domes vadība informēja, ka no 1.oktobra līdz 7.decembrim pašvaldībā saņemts 7 tūkstoši 521 iesniegums energoresursu atbalstam. Atbalstam izmaksāti kopā 407 tūkstoši 395 eiro. Veicot kopējo iesniegumu analīzi, iesniegumu sadalījums ir šāds: atbalsts malkas iegādei - bez maksājuma dokumenta jeb atbalstam izmaksājot 60 eiro -  saņemti 7 tūkstoši 329 iesniegumi, atbalsts malkas iegādei ar maksājuma dokumentu – 45, atbalsts granulu un brikešu iegādei  -131 iesniegums, elektroenerģijas atbalstam – 16 iesniegumi. 

Straujā dzīves dārdzības pieauguma apstākļos gandrīz pusei jeb 46% Latvijas mājsaimniecību finanšu situācija šogad ir pasliktinājusies, liecina Swedbank Finanšu institūta aptauja. Tajā skaitā 15% mājsaimniecību rocība šogad sarukusi ievērojami. Šis ir negatīvākais finanšu situācijas vērtējums aptaujas veikšanas vēsturē kopš 2013. gada. Tai pat laikā vairums jeb 52% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka labklājības līmenis vai nu nav piedzīvojis būtiskas izmaiņas vai arī uzlabojies. Vienlaikus salīdzinājumā ar 2021. gadu šādu mājsaimniecību ir par septiņiem procentpunktiem mazāk. Salīdzinot ar pagājušā gada nogalē sniegtajām prognozēm jaunajam gadam, šogad iedzīvotāji ir krietni pesimistiskāki. Prognozējot savas mājsaimniecības finanšu situācijas izmaiņas jaunajā, 2023. gadā, tikai 15% iedzīvotāju norāda, ka ģimenes labklājības līmenis uzlabosies, bet 54% – ka tā pasliktināsies.

Un vēl

Šonedēļ Latvijā saglabāsies sals un sniega sega turpinās pieaugt, bet nākamnedēļ gaidāms atkusnis, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes. Vēl otrdien un naktī uz trešdienu ik pa laikam visā valstī snigs, vietām Kurzemē un Vidzemē gaidāma stipra snigšana. Gaisa temperatūra līdz trešdienai naktīs -9...-4 grādi, vietām piekrastē ap nulli, bet dienās -5...0 grādu. Nedēļas otrajā pusē snigs mazāk, debesis biežāk skaidrosies, sals pastiprināsies, naktīs līdz -15...-10 grādiem, vietām, kur debesis ilgāk būs skaidras, pat ap -20 grādiem. Nākamnedēļ mūsu reģionā ieplūdīs siltas gaisa masas no rietumiem, un ap 20. decembri iestāsies atkusnis, gaisa temperatūra Kurzemē pacelsies līdz 5...7 grādiem. Pastāv liela iespējamība, ka dažviet Kurzemē vienlaidu sniega sega var nokust pavisam.

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Levits izsludinājis grozījumus par ministru biedru un klimata un enerģētikas ministra amata izveidi; Gripas epidēmijas laikā aicina izvairīties no publiskiem pasākumiem; un Jēkabpilī būs skatāma audiāli teatrāla ziemas gaismu vides instalācija bērniem.

Valsts prezidents Egils Levits izsludinājis Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtos grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā un Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz ministru biedru un klimata un enerģētikas ministra amata izveidi. Grozījumi abos likumos stāsies spēkā 13.decembrī.  Jau vēstīts, ka Levits akcentējis, ka grozījumi ir "labi un pareizi, jo ir nepieciešams modernizēt mūsu valdības sistēmu". 

Precīza informācija par iesaucamo skaitu valsts aizsardzības dienestā nākamgad un turpmākajos gados tiks iesniegta izskatīšanai jaunajā valdībā. Jau ziņots, ka pirmajā dienesta īstenošanas gadā bija plānots piesaistīt tūkstoš pilsoņu. Piecu gadu laikā iesaucamo skaitu bija plānots pakāpeniski palielināt, un, sākot ar 2028.gadu, katru gadu bija paredzēts iesaukt 7 tūkstoši 500 Latvijas pilsoņu, ja tam tiks atvēlēts vajadzīgais finansējums.

Krievijas agresija Ukrainā un ar to saistītās militārās aktivitātes nodarījušas neglābjamu postu arī Melnās jūras ekosistēmai. Biologi katru dienu krastā atrod beigtus delfīnus. Delfīni ir viens no Melnās jūras simboliem, un pirms agresijas kopējais šo jūras dzīvnieku skaits pārsniedza 250 tūkstošus. Iespējams, gājusi bojā trešā daļa populācijas, un tās atjaunošanās varētu ilgt 30 gadu. Postu nodara ne tikai bumbu sprādzieni, bet arī sonāri un citas modernās tehnoloģijas, kas traumē dzīvnieku lokācijas sistēmu. Delfīni vairojas Melnās jūras ziemeļrietumu daļā, tāpēc biologi aicina izveidot 300 tūkstošu kvadrātkilometru plašu aizsargājamo teritoriju no krasta līdz Čūsku salai. Tiek apkopoti pierādījumi, lai Ukraina varētu vērsties starptautiskajās tiesās pret Krieviju par ekocīdu.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans brīdinājis, ka turku raķetes var sasniegt Atēnas, Ankarai turpinot izrādīt aizkaitinājumu par Grieķijas militāro nostiprināšanos Egejas jūras salās. Pēdējo mēnešu laikā Turcijas līderi savos izteikumos pret Grieķiju kļuvuši arvien asāki, pārmetot Atēnām militāru nostiprināšanos, kā to apgalvo Ankara, Grieķijas Egejas jūras salās netālu no Turcijas krasta. Pagājušajā nedēļā Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušoglu brīdināja Grieķiju, lai tā izbeidz Egejas salu militarizāciju, pretējā gadījumā Ankara spers nepieciešamos soļus. Kaut arī Grieķija un Turcija ir sabiedrotie NATO, abu valstu starpā vairāku desmitgažu garumā nerimst domstarpības virknē jautājumu.

Turpinām ziņas

Saistībā ar gripas epidēmijas sākumu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā ierobežoti pacientu apmeklējumi, tie iespējami, tikai iepriekš saskaņojot ar nodaļas personālu – ārstējošo ārstu, virsmāsu vai dežūrspeciālistu. Atsevišķos gadījumos, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai kādā no slimnīcas stacionārajām nodaļām, apmeklētāju plūsma var tikt slēgta pilnībā. Gadījumos, kad nepieciešama pacienta piederīgo klātbūtne, piemēram, pacients ir smagā stāvoklī un tuvinieki vēlas atvadīties, var tikt noteikti apmeklēšanas ierobežojumu izņēmumi, iepriekš saskaņojot ar pacienta ārstējošo ārstu vai dežūrārstu.

Kopš pagājušās nedēļas Latvijā ir izsludināta sezonālās gripas epidēmija, kas nozīmē, ka saslimt ar to kļūst aizvien vieglāk. Lai ierobežotu slimības izplatīšanos, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste Renāte Snipe aicina atcerēties kovida pandēmijā cieši apgūtās mācības – vēdināt telpas, ievērot roku higiēnu, klepot elkonī, kā arī izvairīties no publisku vietu apmeklēšanas. Tieši atturēšanās no došanās cilvēkos, īpaši ar maziem bērniem, var palīdzēt vīrusu ierobežot. Īpaši jutīgi pret elpceļu vīrusiem ir mazie, pirmsskolas vecuma bērni. Tāpēc mediķi aicina apdomāt, vai šis ir īstais laiks, kad apmeklēt bērnu ballītes, kad ar bērnu iet uz kinoteātri, kad ar bērnu iet uz lielveikalu. Īpaši brīvdienās, kad tur ir daudz cilvēku. Tātad, pēc iespējas izvairīties no publisku vietu apmeklējumiem, īpaši tad, kad tur ir daudz cilvēku. Savukārt, ja bērns ir slims, tad noteikti nevajag iet ne uz skolu, ne uz dārziņu.

Un vēl

Nākamnedēļ, 20. decembrī no plkst. 16.00. – 21.00 Vecpilsētas laukumā norisināsies vides performances audio stāsts. Šo pasākumu papildinās Ziemassvētku tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties dažādus Jēkabpils novada mājražotāju un amatnieku darinājumus un gardumus. Audiāli teatrālais stāsts ir par Rūķi Gardummici, kura hobijs ir cept dažādus konditorejas izstrādājumus, mīļākās viņam ir kanēļmaizītes un cukurrabarberklinģeri ar šokolādi. Vai Rūķis Gardummice tiks gala ar pasūtījumiem, lai iepriecinātu visus un ikvienam svētki izdotos? To gan mazi, gan lieli varēs līdzpārdzīvot un smieties ziemas gaismu un specefektu vides instalācijas – teatrālajos audio performances seansos ģimenēm un bērniem “Rūķa konditoreja”.  Seansu sākumlaiki no pulksten 16.1 līdz 20.45 ik pēc pusstundas.

Atstājiet komentāru