2024.gada 24. oktobris

Modrīte, Mudrīte, Renāte

Iegūtas jaunas zināšanas digitālā satura veidošanā

Iegūtas jaunas zināšanas digitālā satura veidošanā

  • 30 septembris 2024 --

No šī gada janvāra Jēkabpils Radio 1 darbinieki paralēli ikdienas darbam piedalījās kvalifikācijas paplašināšanas programmā ,,Digitālā pāreja – mācību un mentoringa programma reģionālajiem plašsaziņas līdzekļiem’’, iegūstot gan inovatīvas teorētiskās zināšanas, gan darbojoties praktiski un uzlabojot ikdienas procesus.

Kopumā projektā satura veidotājiem un atbalsta komandai nodrošinātas 4 veidu nodarbības gan klātienē, gan tiešsaistē: ,,Satura radīšana un pielāgošana dažādiem kanāliem reģiona medijā. Digitālo avotu un rīku izmantošana medija attīstībai’’, ,,Plašsaziņas līdzekļa satura digitalizēšana, formatizēšanas specifika dažādās sociālo tīklu platformās’’, ,,Plašsaziņas līdzekļu satura dokumentēšana, žurnālistu un reportieru iespējas un to izpilde’’ un ,,Sociālo tīklu izmantošana medija un mājas lapas attīstībā’’. 30.septembrī mācības sekmīgi noslēdzās, visiem 5 dalībniekiem prezentējot apgūto, formulējot secinājumus piedaloties pārdomu diskusijā, kā arī saņemot apliecinājumus.

Kā raksturo viena no nodarbību vadītājām, redaktore konsultante Antra Ērgle, Radio 1 komanda, lai arī neliela, spēj veidot un uzturēt neatkarīgu, daudzpusīgu saturu raidošu un producējošu informācijas kanālu dažādos formātos. Žurnālisti, redaktori, ētera personības un producenti projekta gaitā atjauninājuši un papildinājuši zināšanas par informācijas pārbaudi, avotu uzticamību, oriģinālā satura veidošanas pamatprincipiem, izmantojot tiešsaistes un digitālos rīkus. ‘’Projekta gaitā ģenerētas jaunas idejas un ielikts pamats Radio 1 tālākai izaugsmei, padarot efektīvākus ikdienas darba procesus, rodot jaunus ceļus medija auditorijas mērķtiecīgākai uzrunāšanai un paplašināšanai, redakcijas neatkarīgās nostājas formulēšanai un daudzpusīgākas saiknes veidošanai ar klausītājiem un lasītājiem,’’ vērtējot projektā paveikto, secina Antra Ērgle.

Mācības notika projektā ,,Jēkabpils Radio 1 pāreja jaunā digitālā attīstības posmā – darbinieku kapacitātes celšana’’, Nr. 2023.LV/MAF_EPL/28, kuru īstenoja SIA ,,Jēkabpils Radio1’’ un līdzfinansēja Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem programmā ,,Komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu kapacitātes stiprināšana”.