2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Deputāts Kaspars Skruzmans Jēkabpilī uzbūvējis autorūpnīcu (FOTO)

Deputāts Kaspars Skruzmans Jēkabpilī uzbūvējis autorūpnīcu (FOTO)

Jēkabpils domes deputāts Kaspars Skruzmans Jēkabpilī uzbūvējis autorūpnīcu “Uno, Chery & Great”, šodien viņš par to paziņoja presei.

 

“Jau sen es loloju ideju, kā mazināt bezdarbu Jēkabpilī un skaidrs, ka tas iespējams tikai radot jaunas darba vietas. Sen zināms, ja ir ideja noteikti būs arī iespējas to realizēt,” saka Kaspars Skruzmans.

 

Viņš atklāja, ka pagājušā gada sākumā apmeklējot Ķīnu, piedalījies sarunās ar Ķīnas autoražotājiem par iespēju Jēkabpilī būvēt automašīnu montāžas rūpnīcu Ķīnas autobūves kompānijām "Chery" un "Great Wall".

 

Pēc sarunām un rūpnīcas apmeklēšanas Ķīnā, noslēgta vienošanās. Pagājušā gada vasarā ķīnieši ieradušies vizītē Jēkabpilī un jau rudenī sākusies autorūpnīcas celtniecība Jēkabpils industriālajā zonā. Plašāka sabiedrība par to iepriekš netika informēta, jo ticējumi vēsta, ka atklāta ideja pirms laika var tikt nozagta.

 

Šī gada sākumā rūpnīcas korpuss tika uzsliets un pabeigta pirmo līniju montāža. Darbu rūpnīca “Uno, Chery & Great sāka 1.aprīlī. Šodien pēc preses konference žurnālistiem tika izrādīta ražotne. Patlaban tajā strādā 15 vīru komanda, jo lielākā daļa operāciju ir automatizētas. Paredzēts, ka jau tuvākajā nākotnē rūpnīca dos darbu 100 jēkabpiliešiem. Tie, kuriem interesē mašīnbūve un, kas vēlētos strādāt rūpnīcā “Uno, Chery & Great” aicināti pieteikties Jēkabpils domes Vienas pieturas aģentūrā.

 

Rūpnīcā tiek montēti Chery" un "Great Wall" automašīnu modeļi, un pirmās automašīna varētu būt gatavas jau aprīļa vidū. Sākotnēji rūpnīcā varētu tikt saražoti 20 000 transporta līdzekļu gadā, vēlāk ražošanas jaudu palielinot līdz apmēram 50 000 automašīnu, norādīja Kaspars Skruzmans. Savukārt tālākā nākotnē rūpnīcas ražošanas jauda varētu palielināties līdz pat 200 000 automašīnu gadā.

 

Kaspars Skruzmans atklāja, ka pēc veiksmīgās sadarbības ar ķīniešiem, saņēmis piedāvājumus arī no Japānas, Vācijas un Francijas autobūvētājiem par montāžas rūpnīcu atvēršanu Jēkabpilī. Deputāts atzina, ka šie piedāvājumi ir vērā ņemami un visticamāk tuvāko gadu laikā tiks realizēti.

 

Līdz ar to tiek prognozēts, ka Jēkabpils, pateicoties Kaspara Skruzmana biznesmeņa ķērienam varētu kļūt par Latvijas autobūves centru jeb "Latvijas Detroitu" un tas ir saistīts ar mūsu pilsētas izdevīgo ģeogrāfisko situāciju, kas nodrošinās automašīnu komplektējošo detaļu vieglu nogādāšanu Jēkabpilī, pateicoties tranzītceļiem.

 

auto

auto1

auto2

auto3

auto4

auto5

 

zirgamjasmejas  April, april, april...

Komentāri (0-6/6)

  • andrez
    02.07.2018 18:23
    elkonis:
    raksts jau interesants, beigas tikai azis parsteidza

    nevis azis, bet zirgs
  • Juris
    02.07.2018 18:23
    Es jau domaju, jau saku skaitit 20 000 pirmaja gada.. Likas nu Kaspars tagad dos vala! Nu jaa nu jaa...
  • elkonis
    02.07.2018 18:22
    raksts jau interesants, beigas tikai azis parsteidza
  • ūpis
    02.07.2018 18:22
    Ana:
    Nu nav labi jokoties ar tādām ziņām situācijā, kad valstī priekša absolūts krahs :D


    Nav labi vispārināti piesaukt krahu valstī, ja nekas par to neliecina :D
  • LolZ
    02.07.2018 18:22
    :o
  • Ana
    02.07.2018 18:22
    Nu nav labi jokoties ar tādām ziņām situācijā, kad valstī priekša absolūts krahs :D

Atstājiet komentāru