2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mētras Štelmaheres fotogrāfiju izstāde „Mātes un meitas”

Mētras Štelmaheres fotogrāfiju izstāde „Mātes un meitas”

No 2013. gada 1.-31. maijam Jēkabpils Tautas namā būs apskatāma Mētras Štelmaheres fotogrāfiju izstāde „Mātes un meitas”. Tajā būs iespēja apskatīt darbus, kurā vairākās paaudzēs attēlotas mātes ar savām meitām.

Mētra Štelmahere par izstādi: „Interese par mātes un meitas attiecībām sākas jau manī pašā – es esmu meita un mans instinkts ir kādu dienu kļūt par mammu. Kad vēroju savu mammu un to kāds ir mūsu kontakts, saprotu, ka saikne starp māti un meitu ir daudz dziļāka par redzamo. Šis atklājums arī bija pamudinājums sērijai – mātes un meitas, jo ģimenes ir dažādas, attiecības atšķirīgas – tās mainās līdz ar laiku, meitas pieaug un kļūst par mātem – stāsts turpinās. Mātes rūpes un siltums ir neaizstājami, kas ir būtiski katra cilvēka dzīvē un personības veidošanā. Mīlestība un rūpes par otru cilvēku iemāca dziļākas dzīves patiesības.

Savās radošajās izpausmēs mana vislielākā interese ir par cilvēkiem kas ir mums apkārt, tepat līdzās. Parādot šos vienkāršos un ikdienišķos cilvēkus pavisam neikdienišķās noskaņās, tiek atklāta nezūdoša un daudz dziļāka realitāte par viegli saskatāmo. To atklāt man ir ļoti svarīgi.”

Fotogrāfiju autore Mētra Štelmahere 2010. gadā pabeigusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu kvalifikācijā Foto dizains, Raimo Lielbrieža vadībā. Pašlaik studē Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozares 3. kursā. Piedalās kopizstādēs kopš 2002. gada. Guvusi panākumus „AlfaFotoLab2009”. Publikācija žurnālā „Foto Kvartāls” 2009.gadā. 2010. gadā ar savām fotogrāfijām piedalījusies Latvijas mēroga kopizstādē „Pārmija 2010” Rīgas Mākslas telpā un 2011.gadā fotogrāfiju izstādē „Bez rāmjiem” Jēkabpilī, Saldū un Viesītē. 2012. gada sākumā personālzstāde „Bez nosaukuma” Rīgā.

Izstāde, tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un SIA „Štelmahera Fotostudija” atbalstu tiks atklāta 2013. gada 1. maijā plkst: 17:00 Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē.

 

Izstādes autors: Mētra Štelmahere

Izstādes kurators: Jēkabs Štelmahers

Tel: +37128347944

e-pasts: jekabs.stelmahers@gmail.com

Atstājiet komentāru