2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

"Getto Games" ar vērienu Jēkabpils jauniešu dienā

"Getto Games" ar vērienu Jēkabpils jauniešu dienā

Lielākās jauniešu ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games” pārstāvji 18. maijā jau otro gadu pēc kārtas ar daudzajiem sporta veidiem iesaistīsies Jēkabpils Jauniešu dienas norisēs.
 
Pirms gada pasākumā pulcējās teju 1000 dalībnieku no valsts 18 reģioniem, bet  šogad noteikti tiks pārspēts masveidības rekords. Jēkabpils Jauniešu diena noritēs ceturto reizi, bet tieši šogad pasākums kļūs par starptautisku,
sportiskajās aktivitātēs iesaistoties pārstāvjiem no Zviedrijas, Norvēģijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un citām valstīm.Sacensības noritēs vairāk nekā desmit sporta veidos. Ne tikai ierastajos kā „inline” skrituļslidošana,
BMX frīstails, ielu basketbols, ielu florbols, ielu vingrošana, ielu dejas, galda hokejs, šahs, bet arī armrestlingā, galda tenisā un novusā. Būs iespēja startēt arī orientēšanās sacensībās zem klajas debess izvietotajos labirintos, kā arī izlēkāties uz batutiem un citādi izklaidēties.
 
„Esam apņēmības pilni turpināt pirms gada aizsākto plašo sadarbību ar „Ghetto Games”, sarīkojot tik vērienīgu pasākumu ārpus galvaspilsētas,” uzsver Jēkabpils Jauniešu domes priekšsēdētāja Lelde Nitiša, piebilstot, ka sacensību balvu fondu veidos daudz vērtīgu dāvanu, ieskaitot dāvanu kartes, sporta inventāru, ieejas biļetes uz dažādiem pasākumiem. „Ghetto Games” aktivitātes Jēkabpils Jauniešu dienās  kalpo kā papildus stimuls arī pilsētas stadiona attīstīšanai. Lelde Nitiša atklāj, ka, pateicoties pašvaldības līdzfinansējumam, iegādātas jaunas pārvietojamās tribīnes, kuras pēc tam varēs likt lietā citās aktivitātēs pilsētā.
 
Līdz 18. maijam stadiona teritorijā tiks uzstādīts ielu vingrošanas rīki, kā arī izbūvētas brīvdabas dušas.Prognozēts, ka šogad Jēkabpils Jauniešu dienas norises kļūs par otro vērienīgāko „Ghetto Games” pasākumu ārpus Rīgas. To pārspēs tikai no 8. līdz 11. augustam otro reizi notiekošais starptautiskais „Ghetto Games festivāls Ventspilī”.
 
Pasākumu organizē Jēkabpils Jauniešu dome un „Ghetto Games”, pasākumu finansiāli atbalsta Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Vadītāja lomā iejutīsies šīs jomas meistars Renārs Zeltiņš. Aktuālā informācija par „Ghetto Games” un Jēkabpils Jauniešu dienas aktivitātēm atrodama www.ghettogames.lv un www.jekabpils-jauniesi.lv. Tieši tur būs tiks publicēta informācija par pieteikšanos startam attiecīgajos sporta veidos.
 
„Ghetto Games” piecu gadu laikā kļuvusi par nozīmīgāko jauniešu kustību valstī, kas ik gadus organizē teju 70 pasākumus visā Latvijā, pulcējot vairāk nekā 50 000 šīs kustības sekotāju. „Ghetto Games” mērķis ir radīt platformu, kurā desmitiem tūkstošu jauniešu būtu iespēja pilnveidot sevi, piedaloties brīvprātīgajā darbā, tādējādi apgūstot sev interesējošās nākotnes darbības sfēras, pozitīvā vidē regulāri sportot un veselīgi pavadīt laiku, atrast un attīstīt savus talantus.

Gunta Liepiņa, Ghetto Games menedžere

Atstājiet komentāru