2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Tautas namā šodien pie bērniem ciemojas Buratino

Jēkabpils Tautas namā šodien pie bērniem ciemojas Buratino

12.martā plkst. 11.00 Jēkabpils tautas namā ģimenes priecēs izrāde „Buratino piedzīvojumi” (režisore Dita Balčus).

Tas ir muzikāls, asprātīgs un krāsains piedzīvojums divās daļās par koka cilvēciņa neticamajiem dzīves notikumiem, kur viņš satiek gan labus un patiesus draugus - Malvīni un Pjero, gan blēdīgus, mantkārīgus krāpniekus - lapsu Alisi un runci Bazilio, gan visu piedodošo tēta Karlo mīlestību.

Tētis Karlo nopērk savam mīļajam dēliņam ābeci, lai Buratino varētu mācīties skolā. Lai gan Buratino ir apņēmības pilns mācīties, ejot uz skolu, atskan aicinoša Karabasa Barabasa teātra mūzika un Arlekīna vilinošie piedāvājumi. Kārdinājums ir pārāk liels. Buratino apmaina ābeci pret teātra biļeti... Kas notiek tālāk un ar ko tas viss beidzas? Par to izrādē „Buratino piedzīvojumi”!

Izrāde ir klasiski iestudēta, apvienojot 2 autoru - Karlo Kolodi un Alekseja Tolstoja stāstus par dzīvespriecīgo koka cilvēciņu Buratino. Izrādē skan brīnišķīga, īpaši šai izrādei sacerēta Jura Kulakova mūzika, ir krāsaini tērpi un dinamiski notikumi, kas ne tikai bērnus izklaidē, bet varbūt liek padomāt par to, kā iet bērnam, kurš neklausa tēti....

Mūziku izrādei komponējis Juris Kulakovs. Lomās – J.Ulmis, vai R.Bargais, J.Kalnups vai M. Zvagulis, I.Bankoviča vai Egija Silāre, E.Avots vai J. Mūrnieks, A.Berģis.

Atstājiet komentāru