2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Vēstures muzejā sākusies tūrisma sezona

Jēkabpils Vēstures muzejā sākusies tūrisma sezona

No maija Jēkabpils Vēstures muzejs pārgājis uz vasaras sezonas darba laiku, atvērta muzeja Brīvdabas nodaļa „Sēļu sēta” un apmeklētāji tiek aicināti uz dažādiem pasākumiem.No 1.maija Krustpils pils un Sēļu sēta apmeklētājiem ir pieejamas septiņas dienas nedēļā. Darba dienās muzeji atvērti no plkst. 9.00 līdz 18.00, brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Krustpils pilī var aplūkot pastāvīgās ekspozīcijas, viduslaiku pils pagrabu, ar audiogida starpniecību uzzināt daudz interesantu faktu un leģendu. Apmeklētāji aicināti uzkāpt pils tornī un apskatīt pilsētas panorāmu. Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā „Sēļu sēta” aplūkojama 19. gadsimta turīga latviešu zemnieka lauku sēta.

Puslaikā starp pavasara saulstāvjiem un vasaras saulgriežiem muzeja Brīvdabas nodaļā „Sēļu sēta” 9.maijā atcerēsimies Ūsiņa dienas tradīcijas, kas iezīmē jaunu pavērsienu latviešu kalendārā. Muzejā Ūsiņos stāstīsim par zirgiem, bitēm, demonstrēsim senos zemnieku darba rīkus un sadzīves priekšmetus, iepazīsim šiem svētkiem raksturīgos ēdienus un priecāsimies par vasaras tuvumu. Pasākums sāksies plkst.13.00. Dalības maksa: EUR 1.14.Savukārt, 11.maijā, kad Latvijā tiks svinēta „Mātes diena”, uz Krustpils pili un „Sēļu sētu” aicinām māmiņas un viņu atvases. Šajā dienā ģimenei muzeja apmeklējums par pus cenu.Bet jau 17.maijā norisināsies Starptautiskā akcija „Muzeju nakts”, kas šogad veltīta dzintara tēmai. Krustpils pilī apmeklētājus gaidīs no plkst. 19.00 līdz 1.00. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Avots: Jēkabpils Vēstures muzejs

Atstājiet komentāru