2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Gospeļkoris sniegs labdarības  koncertu

Gospeļkoris sniegs labdarības koncertu

30. augustā Jēkabpils Sv. Miķeļa evanģēliski luteriskajā baznīcā Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) Jauniešu centra Gospeļkoris sniegs labdarības koncertu, priecējot klausītājus ar koncertprogrammu „Vakars gospelmūzikas skaņās". Koncerta sākums plkst. 18.00.

LELB Jauniešu centra Gospeļkoris dibināts 2008. gadā, apvienojot dažādas konfesijas vienotā mērķī - ar gospelmūziku Slavēt Dievu. Gospeļkoris ir uzstājies dažādos koncertos Latvijā, kā arī piedalījies gospelmūzikas festivālos Zviedrijā un Vācijā.

Kas ir gospelis? Tulkots no angļu valodas, šis vārds nozīmē Evaņģēlijs, Labā Vēsts. Tā ir 20. un 21. gadsimta afroamerikāniskā kristīgā mūzika, ko ietekmējis džezs un blūzs. Tagad tā skan ne tikai Amerikā, bet ir iemīļota arī Eiropā, kā arī Latvijā, kur jau darbojas vairāki gospeļkori.

Paši Jauniešu centra Gospeļkora dalībnieki saka: ''Trešdienas vakari ir īpaši koristiem, jo tā ir sadraudzība starp jauniešiem un Dieva slavēšana. Gospelmūzika ir dzīvības pilna - ar savu ķermeni tu visu sevi dod Dievam. Tu dziedi uzreiz Dievam, tu priecājies, un tad Dieva Svētais Gars caur tevi dod svētību, ka klausītājs saprot Labo Vēsti."

Koncertā Jēkabpils Sv. Miķeļa ev. lut. baznīcā koris, diriģentes Gundegas Dūdas – Dzenes vadībā, dziedās tradicionālās gospeldziesmas, kā arī mūsdienu komponistu skaņdarbus, kas komponēti modernā gospeļu garā. Muzikālo pavadījumu nodrošinās pianists Māris Trejs, alta saksofona solo - Matīss Ozoliņš, bungas - Gita Strazdiņa, ritma ģitāra - Artūrs Dzintars un bass - Ēriks Anaitis.

Ieeja labdarības koncertā par ziedojumiem baznīcas fasāžu atjaunošanai.
 

Santa Ancīte, Jēkabpils Sv. Miķeļa ev. lut. baznīcas atjaunošanas projekta menedžere

Atstājiet komentāru