2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils mākslas skolas audzēkņi no plenēra konkursa Borisovā Baltkrievijā atved diplomus (FOTO)

Jēkabpils mākslas skolas audzēkņi no plenēra konkursa Borisovā Baltkrievijā atved diplomus (FOTO)

Pēc Baltkrievijas Borisovas mākslas skolas direktora Kļemčuka Stepana Jakovļeviča uzaicinājuma, kultūras nodaļas vadītājas L.I.Gornak, Jēkabpils mākslas skolas audzēkņi un pedagogi no 8.-13.septembrim piedalījās Baltkrievijas pilsētas Borisovas VII reģionālajā plenērā-konkursā.
 
 
Pavisam piedalījās 24 mākslas skolas trīs vecuma grupās kopā 48 audzēkņi, tai skaitā arī mūsu Jēkabpils mākslas skolas divas audzēknes: Katrīna Bināte (13.g. 5.kl.) un (Rēzija Neifelde 14.g. 3.kl.). No skolotājiem: Eva Joča un direktors Ziedonis Bārbals.
 
 
Plenēra laikā notika ekskursijas uz Nacionālo vētures muzeju ,,Nesviž" apskatījām pili ciematā ,,Mir" muzeju-galeriju Zembin, mazpilsētā Baraņ klostera kompleksu, Borisovas mākslas muzeju, Borisovas mākslas skolas izstādi pilsētas bibliotekā, apmeklējām Borisovas mākslas skolu un tikāmies ar pedagogiem.
 
 
Gleznošana notika mazpilsētās, pašā Borisovas pilsētas centrā un ārpus tās. Tematika jāatspoguļo arhitektūra, ainavas. Varēja risināt arī tematiskas kompozīcijas, kas papildināja plenēra darbus.
 
 
Vērtēšanas komisijā bija pieaicināti Minskas akadēmijas profesori. Mūsu skolai dalības maksa nebija jāmaksā, jo par to rūpējas Borisovas mākslas skolas direktors Kļimčuks Stepans Jakovļevičs.
 
 
Plenēra laikā katrs dalībnieks uzgleznoja konkursam četrus darbus un tika eksponēti un vērtēti Borisovas kultūras namā pēdējā plenēra dienā. Apbalvošana notika Borisovas mākslas skolā, mūsu skolas abas audzēknes ieguva otrās pakāpes diplomus un tika pasniegtas nelielas balvas.
 
 
Šādus plenērus tik plašā mērogā organizē Borisovas mākslas skola, kas veicina diezgan augstu prestižu sacensību starp dažādām profesionālām skolām, pieaicinātām arī no ārzemēm. Šādi plenēra konkursi pagaidām Latvijā netiek organizēti un mums bija laba pieredze vērot šo plenēra dalībnieku darbu tapšanā un apspriedēs ar citu skolu pedagogiem.
 
 
Plenēra laikā iepazināmies ar Baltkrievu mākslu un kultūru nodibinājām sakarus ar daudzām mākslas skolām.
 
 
Plenēra laikā tika sniegtas intervijas vietējai televīzijai un radio par mūsu iespaidiem šai plenērā.
 

Plenērs kopumā bija veiksmīgs un bagāts ar patīkamiem iespaidiem un jauniem draugiem. Daudzi plenēra dalībnieki izteica vēlēšanos piedalīties arī Latvijas mākslas skolu plenērā ja tāds būtu iespējams.
 
 
Šādus plenērus Baltkrievijā organizē reizi divos gados.
 
 
Jēkabpils mākslas skolas direktors Ziedonis Bārbals.
 
 
 

Atstājiet komentāru