2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Izrādē amizantas situācijas, pārsteigumi un smieklīgi dialogi

Izrādē amizantas situācijas, pārsteigumi un smieklīgi dialogi

14. novembrī plkst. 19.00 uz Jēkabpils tautas nama skatuves redzēsi savējos – Jēkabpils Tautas teātra aktierus - vienā no labākajām Aivara Bankas komēdijām „Meitiņa".
 

Kas tikai nenotiek, kad mazais latviešu bāliņš dodas lielajā pasaulē. Pēc piecu gadu darba ārzemēs Susuriņi mājās sagaida atgriežamies savu vienīgo dēlu Andri, bet liels ir vecāku izmisums, kad dēla Andra vietā ierodas... meitiņa Andra, jo ārzemēs esot mainījusi dzimumu. Un tad pārpratumu virkne sākas arī pagasta ļaudīm. Kaimiņiene Zete, kura uzņēmusies savedējas lomu, lai Andrim izprecinātu turīgo, bet dīvainību un sliktās redzes dēļ meitās aizsēdējušos Amaldiņu Prišo, nonāk tikpat neapskaužamā un jocīgā situācijā kā vecpuisis Ziedonis Maigais. Andra draugs un vienkāršs lauku puisis Robčiks nespēj noticēt drauga pārvērtībām un pats grib redzēt, kā tad viss pārtaisīts. Bijušajai draudzenei Ilzei arī ir savi nolūki, bet pagasta atbildīgā persona Runga Ringa ir stingri nolēmis saukt pie kārtības visus un sodīt Andru. Viens negaidīts notikums seko citam, un viss galīgi griežas kājām gaisā. Aplūkot, kā pārveidojums izskatās, ierodas abas ciema klačenes Slotiņiene un Cimdiņiene. Bet beigās jau viss iziet blaumaniski laimīgi - visi pāri dabonās.
 

Lomās: Aija Kusiņa, Jānis Saliņš, Zane Ozola, Maija Veide, Kārlis Ozols, Ilze Kuzmova, Inita Zarkeviča, Ilze Eglīte, Pēteris Draņevičs, Aivars Eglītis, Agrita Vidže, Silva Gavare, Edgars Melderis.
 

Izrādes ilgums: 1 h 40 min. Biļešu cena 3 €, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 2 €. Biļetes tautas namā.

Atstājiet komentāru