2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Kino mītnē divas dokumentālas filmas

Kino mītnē divas dokumentālas filmas

13.novembrī plkst. 18.00 Jēkabpils tautas nama kamerzālē tiks izrādītas divas dokumentālās filmas - „Brāmss un kazas piens" un „Misija". Pēc seansa tikšanās ar režisori Rūtu Celmu Kello.
 

„Vestards ir dievs, klavierspēles dievs! Tas ir kaut kas neticams, cik spēcīga enerģijas straume plūst no viņa!" sajūsmā mirdzošām acīm mums teica kāda koncerta apmeklētāja.
 

Kur starptautiski iemīļotais pianists Vestards Šimkus rod šo dievišķo enerģiju, ko tik dāsni (dažkārt ik vakaru) sniedz saviem klausītājiem? Atbildi meklējam četru gadu garumā, sekojot pianista mīlestībai pret dabu un dzīvei meža malā dzimtajās lauku mājās „Vecmokās" četros gadalaikos un četru gadu garumā sekojot koncertiem un mēģinājumiem Rīgā, Berlīnē, Madonā, Barselonā, Liepājā, Londonā un Bilbao. Neakcentējot galapunktu ģeogrāfiju, bet gan pianista pilnīgo atdevi mūzikai.
 

Filmas „Brāmss un kazas piens" scenārija autore un režisore ir Rūta Celma-Kello, operatori - Aivars Kalniņš un Arvo Vilu. Dokumentālās filmas garums - 66 min.
 

Dokumentālā filma „Misija" tapusi 1989. gadā, sekojot pasaulslavenajam diriģentam Marisam Jansonam mēģinājumos un koncertos Pēterburgā, Berlīnē, Oslo un diriģenta dzimtas dzīvoklī Pēteburgā, kur vēl bija dzīvs Marisa tēva, pasaulslavenā diriģenta Arvīda Jansona gars.
 

Filma ir stāsts par ģeniālu diriģentu, bijušo rīdzinieku, absolūtu atdevi mūzikai – dzīvi mūzikai.
 

Filmas garums - 34 min. Biļetes cena 1,5 €, skolēniem – bez maksas. Biļetes tautas namā.

Atstājiet komentāru