Krustpils pilī notiks „Gardēžu pēcpusdiena”
24. martā plkst. 14.00 Krustpils pilī norisināsies gardēžu pēcpusdiena ar baronu fon Korfu iecienītāko siera šķirņu baudīšanu.
Vai Jūs zinājāt, ka siers tiek uzskatīts par senāko pārtikas produktu, un tā pirmsākumi saistāmi ar seno šumeru civilizāciju? Domājams, tas tika atklāts nejauši – piens uzglabājoties tarbā, darinātā no aitas kuņģa, vairāku dienu garumā, siltumā, kratoties un sulojoties, veidoja siera kunkuļus. Mūsdienās ir zināms vairāk kā divi tūkstoši dažādu siera šķirņu. Siers ir unikāls ar to, ka pasaulē nav atrodams tāds cilvēks, kuram negaršotu siers, ja tāds ir, tad viņš nav atradis savu īsto siera šķirni.
Krustpils pils īpašnieki baroni fon Korfi no paaudzes paaudzē bijuši lieli siera pazinēji un cienītāji. Baronu viesi nereti tika cienāti ar sieriem no visām pasaules malām, pārvēršot siera baudīšanu par aizraujošu izklaidi.
24. martā plkst. 14.00 Krustpils pilī jauki pavadīsim sestdienas pēcpusdienu, degustējot sieru un klausoties stāstus par fon Korfu ģimenes iecienītākajām siera šķirnēm.
Dalības maksa pasākumā - 6.00 eiro.
Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 65221042 vai 27008136.
Kate Riekstiņa
Jēkabpils Vēstures muzeja
Komunikāciju nodaļas vadītāja