2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils skolas mācību gadu sāks klātienē, taču tradicionālais 1.septembra pasākums pulcinās tikai nedaudzas klases

Jēkabpils skolas mācību gadu sāks klātienē, taču tradicionālais 1.septembra pasākums pulcinās tikai nedaudzas klases

Jēkabpilī vispārizglītojošajās skolās jaunais mācību gads sāksies klātienē, savukārt 1.septembra svinīgajā pasākumā piedalīsies 1. klašu un izlaiduma – 9. un 12. klašu skolēni, pārējiem Zinību dienas pasākums noritēs klasēs, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis.

Viņš sacīja, ka pagājušajā nedēļā tiekoties pilsētas skolu direktoriem un pašvaldības  pārstāvjiem nolemts, ka Jēkabpils skolās mācības notiks klātienē, pēc iespējas ievērojot ierobežojumus saistībā ar Covid-19. Guntars Gogulis piebilda, ka solu direktori secinājuši, ka attālinātajā mācību procesā ne visi bērni sekmīgi iekļāvās, daudziem tas sagādājis problēmas mācību vielas apguvē, radot “robus” zināšanās.

Savukārt 1.septembra svinīgajā pasākumā, kad skolēni pulcējas pie skolas, lai atzīmētu jaunā mācību gada sākumu, šogad Covid-19 ierobežojumu dēļ, nepiedalīsies visas klases. Nolemts, ka uz svinīgo pasākumu dosies pirmklasnieki, kas sāk skolas gaitas un viņiem šāds pasākums ir īpašs tāpat kā pirmā skolas diena, kā arī izlaiduma klašu skolēni, lai pedējais mācību gads paliktu atmiņā ar skolai tradicionāliem pasākumiem.

Augusta sākumā, tiekoties preses konferencē Jēkabpils domes vadībai un vietējo mediju pārstāvjiem, tika pārrunāti jautājumi saistībā ar jauno mācību gadu.
Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola (Bezpartejiskā) sacīja, ka pilsētas vispārizglītojošās skolas ir gatavas sākt jauno mācību gadu. Patlaban vēl būvdarbi turpinās Jēkabpils 3.vidusskolā, kur tiek atjaunots pavasara vētrā norautais jumts. Jēkabpils mērs Aivars Kraps (GKML) sacīja, ka Jēkabpils 3.vidusskolas jumtu nomainīs līdz septembra beigām. Šie darbi pašvaldībai izmaksā  58 095,11 eiro kopā  ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Darbus veic SIA “Jēkabpils PMK”. 

Savukārt Jēkabpils Valsts ģimnāzijā ir viss sagatavots, lai sāktu renovāciju, taču pagaidām darbi nenotiek, jo viens no pretendentiem konkursā uz būvdarbu veikšanu ir apstrīdējis konkursa rezultātus.

Ir noslēgusies Jēkabpils pamatskolas pievienošana Jēkabpils 2.vidusskolai. Kristīne Ozola uzsvēra, ka atbilstoši tam, kā sākotnēji tika solīts, skolu apvienošanas gaitā no pašvaldības puses nevienam no darbiniekiem nav uzteikts darbs.

Saskaņā ar datiem līdz 10.augustam Jēkabpils 2.vidusskolā plānots atvērt sešas pirmās klases, mācībām pieteikušies 182 pirmklasnieki. Paredzēts, ka telpās Rīgas ielā mācīsies viena pirmā klase, bet telpās Jaunā ielā – piecas pirmās klases, tajā skaitā divas ar bilingvālo mazākumtautību programmu.

Savukārt Jēkabpils 3.vidusskolā plānots atvērt divas pirmās klases, šeit mācībām pieteikušies 47 pirmklasnieki.

Jēkabpils valsts ģimnāzijā plānots atvērt trīs 7.klases un pagaidām divas 10.klases, ja pēdējā brīdī pieteiksies vēl skolēni, varētu tikt atvērtas arī trīs klases. Šobrīd pieteikušies 57 skolēni.

Kristīne Ozola sacīja, ka visās skolās ir nokomplektēts pedagogu kolektīvs. Jēkabpils 2.vidusskolā darbu sāks divi jauni pedagogi – dabas zinības un mājturības skolotāja un sporta un sociālo zinību skolotāja. 

Tiekoties ar žurnālistiem preses konferencē Guntars Gogulis uzsvēra, ka skolēniem klātienes mācības tiks nodrošinātas, cik vien tas būs iespējams saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem, jo apkopotie viedokļi par attālinātajām mācībām liecinot, ka ilgstoši organizējot mācību darbu attālināti – cietīs izglītības kvalitāte un neviens nedz pedagogi, nedz vecāki, nedz pašvaldība nevēlas, lai šī paaudze izkristu no aprites izglītības sistēmā un tai būtu problēmas ar tālāko izglītību profesionālās izglītības skolās un augstskolās. 

Patlaban arī visi pilsētas bērnudārzi strādā ierastajā ritmā un ir atvērtas visas grupiņas, apmeklējums ir gana liels. Bija periods, kad bērnus audzinātājas sagaidīja pie vārtiem, tagad bērnudārzi strādā kā ierasts un vecāki bērnus ved uz grupiņām. Ja bērnu skaits atnāk mazāks, tad gulēt liek gultu izlaižot, ja grupiņa pilna, tad liek pēc principa – galva kājas, lai mazinātu inficēšanās iespējas. Bērnudārzi vienmēr ir bijuši augsta epidemioloģiskā riska grupā, arī iepriekš un bērnudārzu kolektīvi vienmēr ir strādājuši ar rūpību un uzmanību šajā virzienā. Nepārtraukti tiek meklēti jauni risinājumi kā varētu labāk ievērot epidemioloģisko drošību. Guntars Gogulis piebilda, protams, nenoliedzami, ja grupiņas ir pilnībā nokomplektētas un visi bērni apmeklē bērnudārzu, ievērot visus epedimioloģiskos nosacījumus ir sarežģīti. Viņš sacīja, ka aicina nepakļauties vispērējai histērijai, jo saprātīgi ievērojot visus nosacījumus, Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs ir veiksmīgi izieti visi saistībā ar Covid-19 ierobežojošie posmi, ņemot vērā, ka bērnudārzu infrastruktūra nav būvēta šādai epidemioloģiskajai situācijai.

Atstājiet komentāru