2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Šonedēļ Jēkabpilī sācies koktēlniecības plenērs

Šī gada 22. septembrī projekta  ENI-LLB-1-108 “Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā” ietvaros, Jēkabpilī uzsākta projekta aktivitāte-Starptautiskais koktēlniecības plenērs.

Plenēra rezultātā paredzēts Jēkabpils Mežaparkā uzstādīt sešas koka skulptūras, kas tematiski ir saistītas ar pagājušā gadsimta senajām rotaļlietām.
Projekta mērķis ir veicināt nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanu, pieejamību un attīstību, uzlabojot ilgtspējīgu kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā.

Diemžēl šogad, sakarā ar COVID19 nosacījumiem, plenērā Jēkabpilī klātienē piedalīsies tikai 12 Latvijas koktēlnieki. Lietuviešu partneri no Viļņas reģiona un Rokisķu rajona  darbus veido savā valstī un tos plānots atgādāt uz Latviju līdz gada beigām.

Plenēra atklāšanas dienā esam sazinājušies ar partneriem, apmainījušies sveicieniem un laba vēlējumiem, ar cerību tikties klātienē pēc karantīnas beigām. 
Plenēra noslēgums plānots šo sestdien, 26.augustā plkst.16.00 Jēkabpils Mežaparkā, teritorijā pie Ķiršu dārza.

Inese Vītola,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Attīstības un investīciju nodaļas 
Projektu vadītāja

Šis raksts  tika sagatavots ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šī raksta  saturu pilnībā ir atbildīga Jēkabpils pilsētas pašvaldība un tas nevar tikt izmantots, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.

Foto: projekta partneri Jēkabpils pilsētas pašvaldībā
Foto pielikumā: no projektu partneriem Lietuvā

Atstājiet komentāru