2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Tautas teātris ar izrādi “Rudenīgais blūzs” - atklāj teātra festivālu ”Laipa” (FOTO)

Teātra festivālu “Laipa” piektdienas vakarā uz Jēkabpils Tautas nama lielās skatuves atklāja Jēkabpils Tautas teātris ar Aivona Menčela izrādi “Rudenīgais blūzs”. Režisore – Inta Ūbele. Izrādes žanrs – traģikomēdija. 

Kā dzīvot tālāk, kad labākā dzīves daļa ir jau aiz muguras, vīri aizsaulē, bet dzīve ar to nebeidzas? Kā sadzīvot ar melanholiju un skumjām? Šajos jautājumu labirintos Aivona Menčela tarģikomēdijā “Rudenīgais blūzs” atbildes meklē arī trīs atraitnes, kas ir nodibinājušas pat tādu kā “kapu klubiņu”. Bet negaidīti satikts vīrietis trīs dāmu ierasto kārtību izjauc! 

Par ko ir izrāde? Varbūt par to, ka mīlestībai, ilgām un skaistumam nav gadu cenzūras. Rudens ir laiks, kad esam ļoti norūdījušies, un Dzīves rudens ir īstais laiks uzsākt ko jaunu. Samērā asprātīgā veidā to dara arī izrādes varoņi.

Scenogrāfs – Ivars Noviks
Kustību konsultante – Rita Lūriņa.
Tērpu māksliniece – Ināra Apele.
Muzikālais noformējums – Aigars Godiņš. 
Gaisma – Ilmārs Mārāns.
Izrādes vadītāja – Daiga Zarkeviča.

Lomās: Aija Kusiņa, Maija Veide, Ilze Eglīte, Jānis Saliņš,Egita Galiņa.

Sestdien, 3. oktobrī, Jēkabpils Tautas namā notiks četras teātra izrādes. Plkst. 13.00 uz lielās zāles skatuves kāps Jēkabpils Tautas teātra otrais aktieru sastāvs, kurš priecēs skatītājus ar Aivona Menčela izrādi “Rudenīgais blūzs”. Režisore – Inta Ūbele. Izrādes žanrs – traģikomēdija.

Lomās: Inita Zarkeviča, Silva Gavare, Dace Kamišova, Gints Krievkalns, Egita Galiņa.

Teksts un foto: Jēkabpils kultūras pārvalde\Facebook


Saistīta ziņa: Jēkabpils Tautas namā norisināsies 11. amatierteātru festivāls “LAIPA” (PROGRAMMA)

Atstājiet komentāru