2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus

Pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus

Pareizticīgie un vecticībnieki Latvijā 6.un 7.janvārī svin Ziemassvētkus - Kristus piedzimšanas svētkus. Kopumā Latvijā šos svētkus svin aptuveni 400 000 pareizticīgo un vecticībnieku.

Šovakar pareizticīgo dievnamos noritēs Dievišķā liturģija. Joprojām ir spēkā Covid-19 ierobežojumi, kas jāņem vērā ticīgajiem svinot Ziemassvēkus. Pamatojoties uz valdības rīkojumu, reliģiskās darbības veikšanas vietā vienlaikus var atrasties tikai tads personu skaits, kas nepārsniedz 20 procentus no telpu kapacitātes, ievērojot, ka uz katru apmeklētāju tiek nodrošināti 10 kvadrātmetri. Ticīgie tiek aicināti vērot Ziemassvētku dievkalpojumus attālināti, ko nodrošina draudzes..

Rietumu kristīgajā baznīcā Ziemassvētki tiek svinēti 25.decembrī un 26.decembrī. Pareizticīgo baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram, tāpēc pirmie Ziemassvētki tiek svinēti 7.janvārī. Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin šodien.

Jautājums par oficiālas brīvdienas ieviešanu arī pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos, neskatoties uz vairākkārtēju aktualizēšanu, aizvien nav atrisināts, ierosinājumam līdz šim negūstot parlamenta vairākuma atbalstu.

Atstājiet komentāru