2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī arī nākamnedēļ netiks atsāktas klātienes mācības 1.-4.klasēs

Jēkabpilī arī nākamnedēļ netiks atsāktas klātienes mācības 1.-4.klasēs

Lai arī pilsēta iekļauta "drošo pašvaldību" sarakstā, Jēkabpilī arī nākamnedēļ neatsāksies klātienes mācības 1.-4.klasēs, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Jau aizvadītajā nedēļā deputāti izskatīja jautājumu par klātienes mācībām šonedēļ, taču toreiz jautājums atlikts un mācības jaunākās klases neatsāka.

Ceturtdien sēdē pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis atzina, ka arī tagad situācija nav vienkārša, jo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pašvaldību iekļāvis epidemioloģisko drošo sarakstā, taču kaimiņu - Jēkabpils un Salas - novados mācības klātienē nav atļautas. Tajā pašā laikā skolas ir gatavas sākt mācību darbu un skolēni ir noilgojušies iet uz skolu. Taču epidemioloģiskā situācija ir nestabila un novadi, kas iepriekš bija droši, saslimstot vairākiem cilvēkiem, jau pēc nedēļas ir to sarakstā, kur klātienes mācības nav atļautas. Tāpēc izglītības pārvalde iesaka pie jautājuma izskatīšanas atgriezties vēlreiz, pēc Lieldienām, ja epidemioloģiskā situācija pieļaus klātienes mācības.

Opozīcijas deputāti neatbalstīja šo priekšlikumu, izsakot bažas par bērnu psihoemocionālo stāvokli, ilgstoši mācoties attālināti. Tika norādīts, ka arī Jēkabpils 2. vidusskolas un Jēkabpils 3.vidusskolas direktores uzsvērušas nepieciešamību, kaut arī iespējams uz neilgu laiku, tomēr ļaut bērniem atgriezties skolā. Tika arī norādīts, ka liegt šo iespēju bērniem var deputāti, kuriem mājās nav divi vai trīs skolēni, kaslielāko dienas daļu mācoties sēd katrs pie sava datora, planšetes vai telefona un vecākiem jāspēj gan viņiem palīdzēt, gan padarīt savu darbu. Tika norādīts, ka gan vecāki, gan bērni ir noguruši un skolēniem pasliktinājusies sekmība. Tāpat opozīcija, pamatojoties uz vecāku pausto, pārmeta kolēģiem "bailīgumu", lai gan SPKC atzinis pilsētu par epidemioloģiski drošu, bet skolas ir gatavas mācībām.

Taču lielākā daļa deputātu atbalstīja Izglītības pārvaldes vadītāja priekšlikumu, atļaut klātienes mācības pēc Lieldienām, ja to pieļaus tā brīža epidemioloģiskā situācija un balsoja pret klātienes mācību atsākšanu nākamnedēļ, jo situācija ar Covid-19 izplatību katru dienu mainās un patlaban ir nopietnāka nekā nedēļas sākumā. Rezultātā lēmumprojekts par klātienes mācībām jaunākajās klasēs no nākamās nedēļas netika atbalstīt.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas bažās par Covid-19 izplatības palielināšanos pilsētā dome lēma vēl neatsākt klātienes mācības, lai arī SPKC bija iekļāvis pilsētu "drošo pašvaldību" sarakstā.

Arī šonedēļ pilsēta iekļauta "drošo pašvaldību" sarakstā un var atsākt klātienes mācības jaunākajās klasēs.

Komentāri (0-1/1)

  • Čoms
    26.03.2021 16:34
    Cik žēl....

Atstājiet komentāru