2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī šonedēļ klātienes mācības atsāk 12.klases, tiks nodrošināta arī dienesta viesnīca

Jēkabpilī šonedēļ klātienes mācības atsāk 12.klases, tiks nodrošināta arī dienesta viesnīca

Tā kā epidemioloģiskā situācija atļauj, šonedēļ Jēkabpils 12.klašu skolēni sāks klātienes mācības, lēmusi pilsētas dome.

Domnieki otrdien pieņēma lēmumu no trešdienas, 7.aprīļa, atsākt mācību procesu klātienē 1.-4.klasēm Jēkabpils 2.vidusskolā un Jēkabpils 3.vidusskolā. Ja nākamajā nedēļā pilsēta joprojām būs Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veidotajā "drošo pašvaldību" sarakstā, un šobrīd zināms, ka tas tā arī ir, tad no 12.aprīļa mācību procesu klātienē turpinās 1-4.klasēs un atsāks 12.klasēs Jēkabpils 2.vidusskolā, Jēkabpils 3.vidusskolā un Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Mācības tiks atsāktas, ievērojot normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus attiecībā uz mācību procesa organizēšanu, uzsvēra domē.

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas administrācija informē, ka ņemot vērā, ka  šobrīd Jēkabpils Valsts ģimnāzijas telpās notiek pārbūve, mācības ģimnāzijas 12.klašu audzēkņiem tiks organizētas Jēkabpils 2.vidusskolas telpās Jaunā ielā 44! Tiem skolēniem, kuriem būs nepieciešams, tiks nodrošināta dienesta viesnīca 2.vidusskolā. Interesēties pie saviem klases audzinātājiem vai skolas vadības.

7.-11.klašu skolēni turpina mācīties attālināti. 

Pieņemtajā lēmumā noteikts, ka gadījumā, ja pilsētas pašvaldība no SPKC saraksta "Administratīvās teritorijas, kurās epidemioloģiskie apstākļi pieļauj mācību procesa īstenošanu klātienē izglītības iestāžu 1.-4.klasēm" tiek izslēgta, mācību process 1.-4.klasēs tiek turpināts attālināti. Kā ziņots, arī nākamnedēļ Jēkabpils ir iekļauta “drošo pašvaldību” sarakstā un jaunāko klašu skolēniem mācības var notikt klātienē.

Tāpat noteikts, ka izglītības iestāžu vadītājiem jānodrošina normatīvajos aktos noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un jānodrošina izglītības iestādēs klātienē nodarbināto iknedēļas testēšanu.

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadība, kā arī pilsētas vispārizglītojošo skolu direktori, domes sēdē apliecināja skolu gatavību klātienes mācību atsākšanai un visu epidemioloģisko nosacījumu ievērošanai izglītības iestādēs.

Savukārt kaimiņu Jēkabpils novadā, izvērtējot iespējamos saslimšanas riskus ar Covid-19, mācību procesu turpina organizēt attālināti visās novada izglītības iestādēs.

Pirmsskolas vecuma bērni joprojām drīkstēs apmeklēt novada pirmsskolas izglītības iestādes.

Jau ziņots, ka 12.klases skolēni visā valstī divreiz nedēļā varēs doties uz skolu un mācīties klātienē, savukārt visām pārējām klasēm iespēja mācīties klātienē dota vien epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, ceturtdien lēma Ministru kabinetā.

Visi 12.klases skolēni varēs mācīties klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā visā valstī neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem. Ņemot vērā, ka tuvojas maijs ar centralizētajiem eksāmeniem, apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā būtu iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem. Skolēni tiks testēti, ievēros visus epidemioloģiskās drošības prasības un nepārklāsies "drošajās zonās" skolā ar jaunākajām klasēm.

Savukārt tikai epidemioloģiski drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēs atsākt 1.-6.klašu skolēni, kā arī pēc rotācijas principa 7-9. un 10.-11.klases. Testēšana tiks nodrošināta tikai izglītības iestādes nodarbinātajiem.

Mācības klātienē minētajām klasēm varēs rīkot, ja kārtējās kalendāra nedēļas otrdienā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju konkrētās pilsētas vai novada administratīvajā teritorijā nepārsniedz slieksni 200 un epidemioloģiskie apstākļi liecina par drošāku situāciju administratīvajā teritorijā.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš no svētbirzs
    14.04.2021 21:13
    2021. gads ir iesācies smagnēji. Daudziem šis gads ir smagu izvēļu laiks. Lai arī kovid-19 (covid-19) krīze iet uz beigām, tomēr koronavīruss nekur nav zudis. SARS-CoV-2 vīruss joprojām apdraud mūsu sabiedrības drošību. Tikai no mums pašiem ir atkarīgs kā mūsu valsts un tauta pārvarēs kovid-19 (covid-19) krīzi. Tikai no mūsu pašu rīcības šajā krīzes situācijā ir atkarīga mūsu tautas un valsts labklājība. Tagad uz mūsu pleciem gulstas smaga atbildības nasta par mūsu tautas un valsts nākotni. Pašlaik katra apzinīga pilsoņa pienākums ir vakcinēties pret kovid-19 (covid-19) vīrusu, lai mūsu sabiedrība varētu sasniegt pūļa imunitāti. Laicīga vakcinācija pret SARS-CoV-2 vīrusu glābs manus tautiešus un Tēvzemi no izputēšanas. Vakcīna mums nodrošinās laimīgu nākotni. Būsim Latvijas patrioti ne tikai vārdos, bet arī darbos. Apliecināsim savu mīlestību pret sentēvu zemi vakcinējoties. Mums šī sērga ir jāpārvar! Mums šī sērga ir jāuzvar! Lūgsim Latvju Dievus, lai vakcinācija mūs mīļajā un labajā Latvijā notiktu veiksmīgi! Lūgsim Latvju Dievus, lai kovid-19 (covid-19) sērga pazustu no mūsu sentēvu zemītes robežām! Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi mūs pasargā no ļauna!
    Veselību un drošību mums visiem vēlot, Skolnieciņš no svētbirzs [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Latvju Dievi mūžam viedi.
    #kovid-19 #covid-19 #koronavīruss #kroņvīruss # SARS-CoV-2 #vakcinācija #imunitāte #drošība #patriotisms #Tēvzeme #Latvija #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #pacietība #veselība #drosme #Skolnieciņš #svētbirzs

Atstājiet komentāru