2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils mūzikas skolas pianistiem izcili panākumi Siguldā (FOTO)

XXV Starptautiskais jauno mūziķu konkurss Sigulda 2021 šajā pavasarī pulcēja 55 jaunos izpildītājmāksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Slovēnijas.

Žūrijas sastāvā bija pianists un pedagogs Bolderājas mūzikas un mākslas skolas direktors, koncertorganizācijas Impresario Baltica dibinātājs Artūrs Cingujevs, Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijas vijoles profesore Rūta Lipinaitīte un igauņu diriģentu orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents, Vīlandes mūzikas skolas un Vohmas pūšaminstrumentu studijas vadītājs Berts Langelers. Konkurss šoreiz notika attālināti, un kompetentā žūrija konkursantu priekšnesumus vērtēja video ierakstu formātā. Konkursā piedalījās solisti-instrumentālisti trīs vecuma kategorijās.

Ar cerībām un nepacietību tika gaidīts žūrijas vērtējums 24.maijā. Vērtējums izrādījās ļoti augsts. Tādu saņemt šādā nopietnā konkursā ir milzīgs aizkustinājums, gods un lepnums.

B grupā (13-14 gadi) I vietu un laureāta titulu ieguva Dārta Kristīne Ozoliņa (skolotāja Ligita Tuntule)

C grupā (15-16 gadi) diplomanda titulu ieguva Linda Popova (skolotāja Aļona Vīndedze)

Ļoti uzrunāja žūrijas priekšsēdētāja Artūra Cingujeva vārdi, ka „dalība konkursā – tā jau ir uzvara, bet pēc tās nedrīkst apstāties... Galvenais ir turpināt muzicēt, muzicēt no sirds, jo tad patiks pašiem un arī klausītājiem. ”

Paldies konkursa organizētājiem, paldies žūrijai, paldies lieliskajiem vecākiem un līdzjutējiem!

Lai lieliskie panākumi dod iedvesmu būt neatlaidīgiem un sasniegt aizvien jaunas virsotnes!

A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas
Skolotāja Ligita Tuntule

Foto: no privātā arhīva

Atstājiet komentāru