2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

“Jāņu ielīgošana” un izstāde “Sēļu sētā”. Pasākums paredzēts personām ar Covid-19 sertifikātiem

“Jāņu ielīgošana” un izstāde “Sēļu sētā”. Pasākums paredzēts personām ar Covid-19 sertifikātiem

20. jūnijā plkst. 11:00 Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā “Sēļu sēta” norisināsies "Jāņu ielīgošanas" pasākums. No 20. jūnija līdz 22. augustam apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas (TMLS) “Austra” tekstiliju un Vijas Voses sienas šķīvju izstāde “Roku rokā māls un tekstils”, informē Jēkabpils Vēstures muzeja Komunikāciju nodaļas vadītāja Kate Riekstiņa. 

Pasākumā ar skanīgām dziesmām uzstāsies folkloras kopa "Rati". Apmeklētājiem būs iespēja sagatavoties vasaras saulgriežu sagaidīšanas svētkiem, pagatavojot pirts skrubi un uzpinot ziedu vainagu.  Ievērojot Ministru kabineta noteikumus, pasākums paredzēts vakcinētām un Covid-19 pārslimojošām personām (MK noteikumi Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”). 

Pie "Sēļu sētas" ieejas tiks pārbaudīti Covid-19 sertifikāti. Tos iespējams lejuplādēt vietnē covid19sertifikats.lv. Pasākuma apmeklējumam derīgs sertifikāts lejuplādēts viedtālrunī vai drukātā formātā. Dalības maksa pasākumā ir 1.50 eiro. 

No 20. jūnija “Sēļu sētas” apmeklētāji varēs aplūkot izstādi “Roku rokā māls un tekstils”. Izstāde būs apskatāma līdz 22. augustam. 

TLMS „Austra” ir aušanas studija ar pusgadsimta vēsturi, kurā darbojas dažāda gada gājuma un profesiju aušanas entuziastes. Dalībnieces studijā darina  grīdas celiņus, dvieļus, galda celiņus, dekoratīvus spilvenu pārvalkus, galdautus, segas, lielos lakatus, apģērba un interjera audumus. 

Vijas Vose ir Tautas lietišķās mākslas studijas "Ceplis" vadītāja. Studiju vada kopš 1995. gada. Vija par sevi un darbu studijā raksta: „Man ļoti patīk izmēģināt kaut ko jaunu - tehnikas, materiālus, instrumentus - un vērot, kas no tā visa sanāks. Tā kā studijā mēs pavadām brīvo laiku, tad vēlos, lai šis laiks aizritētu draudzīgi, priecīgi, radoši, izzinoši un produktīvi. Svarīgi, lai dalībnieces iegūtu priekšstatu par dažādām keramikas tehnikām: rakstaino, svēpēto un raku keramiku, lai viņas iepazītos ar jauniem materiāliem un instrumentiem.” 

Izstādē “Roku rokā māls un tekstils” audējas eksponēs savus darinātos vilnas lakatus un segas, Vija Vose sienas šķīvjus. 

Ieejas maksa “Sēļu sētā” 1.00 un 1.50 eiro.

Komentāri (0-7/7)

  • Kļūda
    20.06.2021 15:40
    Visiem derētu atcereties vēsturi un ja tieši nevar saprast, tad iedziļināties. Tā var ļoti daudz pateikt un ja nevakcinētie beidzot saņemsies tad mēs varam stāvēt pretī šai stūlbajai iegribai. Un jā likums aizstāv arī mūs un jāsaprot pareizi. Bet viņi ir jālasa.
    Viss ir līdz laikam!
  • A
    20.06.2021 14:25
    Tie potētie tak ir debīli! Runāju ar vienu, šī tik par savu potes sertifikātu, man ir, man ir, gribu, lai blakus tik potētie. Saku šai, lai tak nomierinās! Tagad dzīvos mūžīgi, rādīs tik sertifikātu Svētajam Pēterim pie paradīzes vārtiem un šis trieks prom uz zemi, lai dzīvo te ar savu penziju 200 euro un mokās. Nāve šai vairs nekad nebūs glābiņš, jo švakcinētie nemirs
  • Cece
    19.06.2021 22:11
    Lai taču līgo vieni paši savā coviddrošajā sētā
  • Andris
    18.06.2021 10:07
    Nevakcinētie tiek pataisīti par tumsoņiem no Jēkabpils domes puses!?Halli nevar apmeklēt,kultūras pasākumus un koncertus arī?!Likās,ka Jēkabpils ir pilsēta ,atvērtībai,izaugsmei,bet nē-tā škiro iedzīvotājus,šķel sabiedrību!?Mēs esam stipri,rīkosim savas sporta spēles,koncertus u.t.t.Izturēsim arī šo pazemojumu,bet pārsteidz,ka sabiedrību šķel tieši kultūras iestāde!?
  • Minna
    18.06.2021 09:12
    Šodien esam procesa vidū, kad tiek ierobežotas atsevišķas cilvēku daļas elementāras brīvības. Vēsture. Vēsture, kas šobrīd atkārtojas. Tikai cik tālu?
    Lietas sāk uzņemt bīstamus apgriezienus - notiek atsevišķas cilvēku grupas diskriminācija, kas ir Satversmes un krimināllikuma pārkāpums.
  • Šokētā
    17.06.2021 13:34
    O, jā Jēkabpils Vēstures muzejs rullē! Kauns par mūsu pilsētu!!!
  • Emigrants
    17.06.2021 11:54
    Kas tā ir par klaju cilvēktiesību pārkāpšanu! Tagad mūs visus marķēs ar sertifikātu palīdzību. Tiem , kam nav sertifikāta, būs ne-cilvēki , ar citām tiesībām un iespējām! Nu cik var tas turpināties!

Atstājiet komentāru