2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Sansusī rezidenču centrā izaugusi mītiska būtne "Vadātājs"

Sansusī rezidenču centrā izaugusi mītiska būtne "Vadātājs"

No svelošām dusmām par mežos savestiem, videi kaitīgiem atkritumiem, "Sansusī" rezidenču centrā, Susējā, Aknīstē, izaugusi mītiskā būtne "Vadātājs", gars bez konkrēta veidola, kurš sevi iemieso zvīņotā plastmasas atkritumu ādā. Un šis tēls mums vēsta: ES JŪS IZVADĀŠU PA PĒDĀM, KURAS JŪS PAŠI MEŽĀ ESAT ATSTĀJUŠI.

Sansusī labklājības rezidenču programmas mākslinieki #AnnaAnsone un #GintsRudzītis aktualizē it kā jau visiem tik pašsaprotamo "Nemēslo mežā" jautājumu, iedvesmoti pievērsties meža videi un noslēpumainām būtnēm, kuras, pēc dažādiem mītiskiem nostāstiem, dabā dzīvo. Objekta veidols tiek radīts no Aknīstes ģerbonī attēlotā gaišā tēla - brieža un latviešu mitoloģiskā tumšā tēla - melnās čūskas, rotaļīgas formu saplūšanas "Vadātāja" tēlā. Projektā iesaistījušies ir arī vietējie mākslas skolas bērni, kuri bija atklājuši vietu mežā, kur apraktas plastmasas pudeles un aizveda tur māksliniekus. Kopīgā talkā pudeles tika savāktas, pārstrādātas un tiek integrētas nezvēra tēla skulptūrā, kā apdares zvīņu materiāls.

Tektoniska objekta "Vadātājs" atklāšana notika "Sansusī" rezidenču centrā, Susējā, Aknīstē piektdien, 18. Jūnijā 18:00

Milzīgs paldies #MarikaAndersiņa, kura iesaistījās mūsu projektā ar pilnu atdevi. Iepazīstināja mūs ar piesārņotajām vietām blakus mežā, piedalījās gan zvīņu griešanā, gan zvīņu krāsošanā.

Vasaras beigās pēc Sansusī festivāla skulptūra tiks pārvietota uz Gārsenes centru peldvietas krastā.

Atbalsta #NVOfonds2021 #VKKF

Foto Gints Rudzītis.

Publikācija Anna Ansone.

Avots: akniste.lv

Atstājiet komentāru