2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Viesītes muzejs “Sēlija” piedāvā tūristu braucienus ar elektrobānīti, iepazīstinot ar pilsētas vēsturisko centru

  • 03 augusts 2021 --

Viesītes muzejs “Sēlija” piedāvā braucienus ar elektrobānīti, gida pavadībā iepazīstot pilsētas vēsturisko centru 20 minūšu ekskursijā, informē Viesītes muzeja „Sēlija” izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciālists Jānis Dzimtais.

Elektrobānītis kursē pa apļveida maršrutu 20 minūšu garumā no vēsturiskā šaursliežu dzelzceļa depo. Pasažieriem brauciena laikā ar radiogida palīdzību iespējams klausīties gida stāstījumu par pilsētas ielām, ievērojamākajiem namiem un notikumiem.

Elektrobānītis pārvietojas ar ātrumu 10-15 km/h stundā, kas atbilst vēsturiskā Viesītes Mazā Bānīša braukšanas ātrumam Tādējādi tūristiem ir iespēja pašiem pārliecināties, kā būtu bijis pārvietoties ar  šaursliežu dzelzceļu. Pirms vai pēc brauciena ceļotāji var izpētīt kādreizējo dzelzceļa depo, kur aplūkojama Sēlijas lauku platuma dzelzceļam veltītā ekspozīcija. Kādreizējā vagonu depo ēkā apskatāma 1918. gadā Berlīnē ražota tvaika lokomotīve “Ml 635” un tūristiem iespējams iekāpt dienesta vagonā, kādā pārvietojās dzelzceļa augstākās amatpersonas.

Jaunākie muzeja apmeklētāji var rotaļāties ar saliekamo dzelzceļu, bet pieaugušajiem patiks ielūkoties Viesītes amatniecības centrā, kur savus rokdarbus iegādāties aicina rokdarbu biedrība “Zīle”. Muzeja teritorijā atrodas arī Viesītes Tūrisma informācijas punkts, kas sniedz informāciju par Sēlijas apskates objektiem un piedāvā Sēlijas suvenīrus.

Tūristu vilcieniņi ir populāri visā pasaulē un darbojas arī vairākās Latvijas pilsētās. Viesītes elektrobānītis iegādāts 2018. gadā “Travel Smart – visit Lithuania and Latvia /Ceļo gudri – apmeklē Lietuvu un Latviju/, Nr. LLI – 199” ietvaros. Šobrīd tas ir vienīgais šāda veida tūrisma pakalpojums visā Sēlijā un Latgalē un jau guvis ceļotāju piekrišanu.

Tūristu elektrobānītis kursē no otrdienas līdz sestdienai no 10.00 līdz 17.00. Vienā reisā tas var uzņemt līdz 13 pasažieriem, maksa par 1 reisu visiem pasažieriem kopā 15 €.  Braucienus iespējams pieteikt pa tālruni 28681126, biļetes var iegādāties muzeja “Sēlija” kasē A. Brodeles ielā 7.

Viesītes muzejs “Sēlija” pieņem gan individuālus apmeklētājus (iekštelpās lietojot sejas aizsargmasku), gan tūristu grupas (uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu).

Atstājiet komentāru