2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils pilsētas svētki noritēs ar daudziem maziem pasākumiem. Vairākos, arī bērniem paredzētajos, ieeja ar Covid-19 sertifikātiem vai negatīvu testu

Jēkabpils pilsētas svētki noritēs ar daudziem maziem pasākumiem. Vairākos, arī bērniem paredzētajos, ieeja ar Covid-19 sertifikātiem vai negatīvu testu

Šogad Jēkabpils pilsētas svētkus – 351. gadadienu – svinēs no 16.-21.augustam. Tiekoties ar žurnālistiem preses konferencē, Jēkabpils Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Druveniece sacīja, ka šī gada svētkiem izvēlēts sauklis “Tik un tā augustā”, jo nedēļas garumā būs iespējams gūt  svētku atmosfēru, pēc kuras visi esam noilgojušies. 

“Tik un tā uzsmaidīsim viens otram, tik un tā teiksim labus vārdus, tik un tā būsim Jēkabpilī. Pasākumi notiks dažādās jomās  - sports, aktivitātes jauniešiem, aktivitātes interneta vidē, svētku atmosfēru rosinošas pastaigas pilsētvidē un kultūras pasākumi,” saka Ieva Druveniece.

Ieva Druveniece un Jēkabpils Tautas nama pasākumu organizatore Santa Skosta informēja plašāk par plānoto svētku programmu. 

16.augustā pulksten 18.00 Rīgas ielas Krustpils tirdziņā tiks atklāts  vides objekts “Labklājība” ar klezmeru (ēbreju) mūzikas ansambļa “L’Chaim” koncertu. Rēzeknes instrumentālajā ansamblī L’Chaim apvienojušies profesionāli mūziķi – Kristaps Višs (ģitāra), Jevģēņijs Skritņiks (basģitāra), Eduards Geikins-Tolstovs (perkusijas), Zane Vnacāne ( akordeons).  Ebreju tautas mūzikas izpildītājus dēvē arī par klezmeriem. Klezmers ir mūzikas žanrs, kas saistīts ar ebreju kultūru un 20. gadsimta sākuma klejojošajiem mūziķiem. 

Tas būs daļēji drošs stāvkoncerts.  Tas nozīmē, ka apmeklējot pasākumu, jāuzrāda derigs Covid – 19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir vakcinējies vai izslimojis Covid-19 pēdējā pusgada laikā, vai veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs. Apmeklējot pasākumu obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un nepieciešamības gadījumā personalizēta biļete.

Mežaparkā pirmdien un visās svētku dienās plānotas sporta aktivitātes.
 
Otrdien pulksten 19.00 īpašā koncertā Mežaparkā uzstāsies metālpūšaminstrumentu kvintets “BRASS.EDU”. Tas  ir vienīgais klasiskais BRASS kvintets Latvijā, kurš aktīvi veido dažādas koncertu programmas, kurās iekļauti dažādu skaņdarbu aranžējumi kvintetam, kā arī oriģināldarbi kvintetam un viegla džeza mūzika. Mūziķi koncerta laikā atradīsies laivās, savukārt apmeklētāji aicināti koncertu vērot no Mežaparka pludmales. . Arī tas būs daļēji drošs stāvkoncerts.

Trešdien pulksten 19.00 skatītājus pie Krustpils kultūras nama aicinās “Muzikālais balkoniņš” – koncertēs grupa “Mūziķi no Jēkabpils” un  Ēriks Zeps. Grupa ir Jēkabpils 350 gadu jubilejai veltītas dziesmas autori, un uzstāsies, turpinot svētku tēmu.

Trešdien Jēkabpils Sporta centrs organizē vairākas aktivitātes jauniešiem, tajā skaitā “Staro” nakts orientēšanos ar uzdevumiem visai ģimenei. 
 
Ceturtdien norisināsies dažādas sporta aktivitātes, tajā skaitā sacensības basketbolā, kas būs pilnīgi drošs pasākums, kā arī dažādi pasākumi jauniešiem – spēles, fotoorientēšanās un sarunu festivals ēkā Pormaļa ielā 11. Ceturtdienas vakarā pulksten 19.00 Kena parka estrādē notiks grupas “Galaktika” koncerts. Arī tas būs pilnīgi drošs pasākums, kas nozīmē, ka apmeklējot pasākumu, jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir vakcinējies vai izslimojis Covid-19 pēdējā pusgada laikā. Apmeklējot pasākumu obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Uz pilnīgi drošo pasākumu netiek ielaistiarī  bērni līdz 12 gadu vecumam bez derīga Covid-19 sertifikāta.

Piektdien, pulksten 19.00 Krustpils pilī notiks Jēkabpils kamerorķestra koncerts “Vakars pilī”  (pilnīgi drošs pasākums), kas jau ir tradīcija. 

Piektdien, pulksten 19.00 Krustpils saliņā sāksies starptautisks mūzikas festivāls “Jēkabpils blūza dienas” (daļēji drošs pasākums), kas bija iecerēts jau pērn. Šis pasākums ir ar ieejas biļetēm, ko var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs. Festivāli šobrīd Latvijā daudz nenotiek, bet Jēkabpilī šis notikums  būs, un viesosies labākie blūza mākslinieki arī no Polijas, Igaunijas un Vācijas. Iecerēts, ka blūza festivāli Jēkabpilī kļūs par tradīciju. Festivāla koncerti notiks gan piektdienas, gan sestdienas vakarā. 

Arī piektdien norisināsies dažādas sportiskas aktivitātes, tajā skaitā pludmales volejbola turnīrs “Smiltis 2021”, kas būs daļēji dross pasākums.

Sestdiena – svētku kulminācijas diena, tradicionāli iesāksies ar pludiņmakšķerēšanas sacensībām. Krustpils Vissvētākās trīsvienības Romas katoļu baznīcā notiks ekumēniskais svētku dievkalpojums. Sestdienas rītu uzsāks aktīvi – plkst. 9.00 aicinot uz rīta vingrošanu “Pamodini sevi pilsētas svētkiem” mežaparkā un Krustpils pils dārzā, bet jau plkst. 10.00 aicina vērot SUP rīta braucienu Daugavā. Sestdienā norisināsies arī lielais Amatnieku dižtirgus, kas atradīsies laukumā pie tirdzniecības centra DEPO.

Tiekoties ar žurnālistiem, Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis skaidroja, ka līdz šim tirgus organizēja Jēkabpils domes Vienas pieturas aģentūra. Šobrīd visi darbinieki esot ļoti noslogoti saistībā ar pārejas procesa nodrošināšanu, kas esot apjomīgs darbs. Tāpēc tika meklētas citas iespējas un secināts, ka tirgus organizēšanu var uzticēt uzņēmējam, kuram ir pieredze, jo viņš jau regulāri rīko tirgu laukumā pie ”Depo”. Tradicionāli rīkot svētkus ielās, ievērojot drošības pasākumos paredzētās atstarpes starp tirgotāju teltīm prasītu pārtraukt satiksmi vairākās ielās, kas būtu apgrūtinoši pilsētniekiem. Blakus tirgum paredzēti arī karuseļi un citas atrakcijas.

Svētku dienā Kena parkā estrādē atradīsies grāmatu tirdziņš. Savukārt Sēļu sētā visas dienas garumā būs mājdzīvnieku apskate ģimenēm ar bērniem.

Riekstu skvērā (pie strūklakas ar akmens lodi) no plkst. 10.00-17.00 būs skatāma jauniešu Kārļa Zalāna un Artūra Turkupoļa foto un dzejas izstāde  “Vārdi, kas atdoti papīra lapai”.

Savukārt laukumā Brīvības ielā 131 pie “Impulss fitness” pulksten 11.00 sāksies Valda Alksnīša piemiņas kauss svara stieņa spiešanā guļus. Pieteikšanās powerlifting.lv.

No pulksten 11.00-16.00 Jēkabpils mākslas skolas pagalmā būs skatāma Jēkabpils mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Ceļojums laikā” un pedagogu darbu izstāde.

Kena parka no 11.00-15.00 norisināsies “Pastaiga pasakā” ģimenēm ar bērniem -  “Mazā stiprinieka pasakainie piedzīvojumi”, kas būs daļēji dross pasākums.

Laukumā pie DEPO līdzās Amatnieku tirdziņam būs arī Valsts Asins Donoru centra autobusa izbraukums, donori varēs nodot asinis.

Krustpils saliņā pulksten 18.00 turpināsies starptautiskais mūzikas festivals “Jēkabpils blūza dienas”, kas būs pilnīgi dross pasākums.

Sestdienas vakarā jēkabpiliešus priecēs līdz šim nebijusi aktivitāte – muzikālais vakars kafejnīcās ”Lauku šiks”, “Ūsiņš”, ‘Ķēķis”, “Gaļas nams”, “Ceļavējš” (Bebru ielā 92), “Domino Wok Kebab” un picērijas “Itālis” terasēs. Kafejnīcās apmeklētāji varēs baudīt dzīvo mūziku. 

Kā svētku kulminācija tiek plānots gaismas šovs, laiks un vieta tā norisei pagaidām netiek atklāta.

Jēkabpils pilsētas svētki šogad tiek organizēti ar minimālu budžetu. Guntars Gogulis  informēja, ka tas ir 15 000 eiro.

”Jo nevarēja saprast, vai vispār būs iespēja kaut ko noorganizēt. Šķiet, ir sanācis labs kompromiss, jo ir daudz mazu pasākumu, kur visi var iesaistīties, un nav liela riska, ja aizver kaut ko ciet, tad izjūk visi svētki. Šis ir tas kompromiss, pie kā strādājam jau kopš jūnija,” saka Guntars Gogulis.    

Kultūras darbinieki atgādina, ka šī programma vēl ir darba process, kurā iespējamas izmaiņas. Viņi aicina iedzīvotājus sekot informācijai par svētku norisēm, kas tiks publiskota jau šonedēļ, jo epidemioloģiskā situācija var mainīties, un tas var viest izmaiņas arī svētku programmā, kā arī aicina būt saprotošiem attiecībā uz drošības noteikumiem, kas pasākumu rīkotājiem jāievēro obligāti.

Komentāri (0-6/6)

  • lida
    12.08.2021 21:13
    Lieliski, Viesītē Labvēlīgais tips utt, Jēkabpilī Galatika-augstakā pilotāža.
  • JU
    11.08.2021 16:32
    Tad, ar likumu, aizliegt nevakcinetiem maksat nodokļus. Tad būs godigi.
  • Aaa
    10.08.2021 21:50
    Nav tādas valsts vai pašvaldības naudas. Ir tikai nodokļu maksātāju nauda. Un šos svētkus rīko par tautas naudu. Pat to sūd@ vakcināciju apmaksā arī sliktie nevakcinētie cilvēki. Arī nevakcinētie maksā nodokļus un visiem ir vienādas tiesības. Tad varbūt vajag šķirot tautu taisnīgāk? Piemēram nodokļu maksātājos un nemaksātājos? Vakcinētu bomzi, kas gadiem dzīvo uz pabalstiem svētkos ielaidīsim visur, bet nevakcinētu strādājošu cilvēku nelaidīsim?!
  • Ļoņa
    09.08.2021 21:07
    Ejiet na@uj ar tādiem pilsētas svētkiem. Nekādas noskaņas i nemaz nebūs cilvēkiem. Varējāt vispār nerīkot neko. Būtu labāk.
    Nu ,ja organizējat,15 000eiro? Tā ir smieklīga summa. Jobt@i ,Vai mēs,Jēkabpilieši neesam pelnījuši ko vairāk?
    Zogat tālāk.
    Paldies par sabojātiem svētkiem. Ekonomklase.
  • Bet es
    08.08.2021 18:15
    Es varu apmeklēt,jo esmu vakcinējusies.
  • es
    05.08.2021 16:22
    Es nevaru apmeklēt nevienu svētku pasākumu, jo es neesmu vakcinēta un man nav sertifikāta. Es taču neiešu taisīt testu tikai tāpēc vien lai apmeklētu pasākumus.

Atstājiet komentāru